Rakovina a 3 mesiace života
Ahojte baby, dlhšie mi vŕta v hlave jedna vec. Dosť ma zasiahlo, že známa pred časom zomrela. Až vtedy sa prevalilo, že mala rakovinu, prišla ku gynekológovi na preventivku a ten jej oznámil že už je neskoro. Že má metastázy všade. Samozrejme po vyšetreniach. 40 ročná žena a zrazu tu ostali dve malé deti. Už ju ani neliečili ani neoperovali, vybrala si možnosť dožiť v klude. Z troch mesiacov bolo 5. Samozrejme človek si to hneď premieta na seba a tak rozmýšľam že či je možné, aby nič necítila, nič nezistila že má takéto závažné ochorenie a v takomto štádiu... Dosť ma to vystrašilo
@anjika44 Možno by si sa mala zamyslieť, prečo máš také dieťa. Že to nie je preto, aby ti to robilo nervy, ale práve preto, aby ťa to odpútalo od choroby. Že musíš byť stále v pohybe, v činnosti a keď zmeníš postoj k nemu, že ťa tie veci nebudú tak rozčuľovať, tak sa možno na tom len zasmeješ, lebo budeš vedieť, prečo sa to deje, všetko je pre niečo 🙂
no hehe... 🙂
ale mňa to doisť vyčerpáva, že ani po dobrom, ani po zlom
Moja mama vraví, že dobre, že hneď neposlúchne, lebo potom v škole nebude počúvať ani nejakého grázla...len aby on nebol grázel
Neviete, či má liga proti rakovine nejaký stánok na vianočných trhoch v Bratislve? aj keď po predvčerajšku to asi na Hlavnom námestí vyzerá všeliako.
Mám taký pocit, že mužovi sa ani oc necche....keď syn kvôli vyvádza kvôli niečomu a skutočne to už presahuje mieru, tak nemaieto toho, aby naneho apoň o jeden decibel zvýšil hlas, povie, že nevie, o čo ide... fakt dakujem pekne za takú pomoc 😈
@zuzinapipina presne ako pises .. ja som pracovala s rakovinarmi a aj som ich dost pochovala v mojej rodine.. uvediem len jeden priklad : babka bola alkoholicka.. dala sa liecit a 18rokov bola cista , zila pekny zivot az raz urobila nieco co pohnevalo celu rodinu a zacala sa velmi trapit.. po nociach nespavala a chodila smutna .. zomrela na rakovinu pecene s cirhozou.. ked som sa pytala obhliadajuceho doktora ako to je mozne ked 18rokov nepila povedal ze to mala v sebe uz z tej doby, pecen zacala tukovatiet ale drzala sa az pokial nemala psychiku v prdeli.. myslim ze nejde ani tak o tu chorobu preco to tak ludi trapi, ale ide o smrt.. Ludia sa boja zomriet je to prirodzene kazdy ma pred nou respekt a kazdy by tu bol najradsej navzdy no takto to nefunguje, ludia to vedia a su z toho frustrovani.. preco sa zamyslat nad chorobou a smrtou a premrhavat tym cas ktory sme tu dostali ked sa da vyuzit na lepsie veci ktore aspon vieme ovplivnit.. videla som tolko ludi umierat v takych tazkych stavoch ze si myslim ze smrt je casto vykupenim a nemozeme nanu hladiet ako na nieco zle .. rakovina neboli, metastazy nebolia boli len tak šarapata co narobia na organoch prevenciu treba urcite ale netreba sa kvoli nej pretrapit a bat o vlastne zdravie lebo je to aj tak nevyspitatelne .
To, že trpíš rakovinou Ťa neoprávňuje na taký slovník.
To máš pravdu, uráža to dôležitú časť tela...zlatinko, nezamýšľaj sa nad slovníkom, bola som na...tá, keď som to písala, ale nad tým, že ako asi ona vychováva - tá deťom dovolí všetko a možno potom si dovoľujú k spolužiakom - to si myslím ja.
vlastne teraz som napísala blbosť...nech si ona vychováva ako mcche, ale keď takmer vbehne pod auto, radšej dať na zadok jednu ako mu dohovárať...to si myslím...a milá pani si mýlila pojmy...lebo ked som jej povedala, že by malého mohlo zraziť auto, tak ona na to, že čo jej vyhrožujem
Lebo som si naivne myslela, žeprestane útočiť....ahoj bekynka, už si mi chýbala
Včera som s ním bola pri Štrkoveckom jazere, vbehol mi do vody napriek zákazu, topánky, pančuška a nohasvice mal mokré, ešte dobre, že sme boli autom - keby dostal ešte predtým na zadok, by to nespravil, takto sa môžem triasť, že to skončí so zápalom pľúc...domov ísť nechcel, ked bol mokrý,m zvalil sa mi na zem a vtedy má takú silu, že ho človek neudvihne - muž tam síce bol, ale ten na neho ani len neskríkol
@r_d a povedz o com by mala teda byt tato tema ??? Pomohla si autorke, povzbudila ju, dala si jej nejaku radu ako si pomoct fyzicky, psychicky ? clovek si ani nevie a nechce predstavit co ona teraz preziva, takze sa nediv ze ma nervy na dranc a aj to prejavuje...clovek si tazko zachovava nadhlad v takej situacii.
@beky1813
@r_d
Kočky, vy by ste to zrejme zvládali inak, zrejme máte aj iný slovník, ste menej frustrovane atď. Ale každá jedna z nás zvláda situácie inak. Ak jej pomáha sa tu z toho všetkého vykecať, tak som rada aspoň za túto pomoc. Prosím, buďme k sebe ohladuplné a hlavne v tejto téme. Ďakujem
@anjika44 malý má ukážkový vzdor, on vie že si chorá? Možno sa s tým takto vysporiadava. Muž je klasický chlap, kým mu nepovieš, tak jemu to neblikne. Skús sa s ním baviť na rovinu. Ani pre jedného z vás toto není ľahká situácia
@anjika44 vobec by som inej zene neradila, co ma robit, kym by svoje dieta nemlatila hlava-nehlava, co jedna po zadku urcite nie je (a preto si z takej zenskej nic nerob)... nemas dojem, ze aj manzela treba trochu vychovat, aby vobec vasho syna zacal vychovavat? ☹ trochu prisnosti nikomu neuskodilo, zato benevolencia ano... uz len pre bezpecnost dietata - nevie rozoznat, co moze, ako behanie po ceste ci studena voda v zime... zato manzel by mohol mat rozum lepsi ako syn, vobec sa neboji, ze syn odstane zapal pluc a pod...? 😖
No, ja neviem zakladať nové témy, kedysi sa to daloí bez problemov, ale odkedy sa MK zmenil, tak neviem prísť na to, ako sa to robí....ďalej - zanadávať si je zdravé - dokonca som zistila, že ke%ˇd sa napríklad udriem či popálim a povem, že kam, tak ma to už nebolí - a fakt asi teraz bude môcžť dieťa robiť hocičo, aj ničiť zariadenie napríklad v obchode, vytrhnúť sa a utekať cez cestu - lebo čo ak mu dám na zadok jednu a niektorá (doplnte si samy), na mna zavolá políciu? A etš mi povedala, že ked mám rakovinu, tak nemám čo byť s dieťaťom!!!! Ona možno nebije, ale tak psychicky vie zdeptať, že jej deti sa boja čo i len pohnuť - pokiaľ nie je opačný extrém, že im dovolí všetko a potom aj ony sú drzé.
no mdobre, také veci, ako že odbehne 10x od večera ma štvú riadne, ale to ho neohrozuje na živote...lenže zlatinko robí aj to, že ked varím a mám na sporáku vzadu hrnce, on si prinesie detský stupienok, ide miešať, len ja sa bojím, nech to nerobí bláznivo a aby ho napríklad polievka neošpiechala, tak podakujem, že nie a on ide akože chytiť ten horúci hrniec - mna vtedy ide (doplnte si)...a ked na neho skríknem, tak hned - ideme spinkať, sa rozplače - ho mám nechať sa popálit? ked mu to zakazujem pekne, nepočúvne

nebudem prosiť manžela o žiadnu pomoc s dieťaťom a hotovo