icon

Rakovina a 3 mesiace života

lucka227
22. sep 2018

Ahojte baby, dlhšie mi vŕta v hlave jedna vec. Dosť ma zasiahlo, že známa pred časom zomrela. Až vtedy sa prevalilo, že mala rakovinu, prišla ku gynekológovi na preventivku a ten jej oznámil že už je neskoro. Že má metastázy všade. Samozrejme po vyšetreniach. 40 ročná žena a zrazu tu ostali dve malé deti. Už ju ani neliečili ani neoperovali, vybrala si možnosť dožiť v klude. Z troch mesiacov bolo 5. Samozrejme človek si to hneď premieta na seba a tak rozmýšľam že či je možné, aby nič necítila, nič nezistila že má takéto závažné ochorenie a v takomto štádiu... Dosť ma to vystrašilo

1andrea111
6. okt 2019

@123andy123 neuvažovala si skúsiť si vybaviť tú magnetickú skôr. Poobvolávať, kde by sa to dalo skôr, prip. zaplatiť?
Nestresuj sa, bude to dobré, to sú len prvotné šoky z neistoty čo bude. Tak ako Ti písali baby, rakovina je dnes už inak liečiteľná a mnohokrát sú vyhliadky dobré, ľudia sa úplne vyliečia. Na psychiku sú dobré aj benzodiazepiny, predpíše aj obvodný.

vedorka
6. okt 2019

@lucka227 necitala som príspevky. Len jedna vec, velakrat to byva, ze ludia neriešia a zanedbavaju zdravotne problémy a nechodia k Dr..... Aj môj otec... Velakrat pridu neskoro... Ak sa budes o seba starať, hubat sa, budes rozmyslat co jes a pijes. Nebudes fajcit a pit a chodit k Dr, tak hodne tu šancu dostat rakovinu eliminujes. Okolo mma ludia co ju mali, tak sa zanedbali a mali blbe hesla napr ze telo ma ist do truhly zhumplovane atd. Vela typ rakovin sa da zistiť preventivnymi prehliadkami.

kittykat22
6. okt 2019

@yukki ale to je asi pravda 😕 Zeny po rozvode dostanu casto rakovinu - a to je tym ze sa trapia, nespia, nejedia a odide im imunita. Ono totiz jedine co drzi rakovinu (ktora sa denne v tele objavuje a imunitny system ju likviduje) je imunita. A akonahle je rozlozena, tak moze dat volny priechod skodlivemu procesu 😕

tilly
6. okt 2019

@yukki ja som nechápala vždy, keď mi niekto povedal, že to je psychikou a zo stresu a pod... ja som mala v tom čase výbornú prácu, za minimálnu námahu, slušný príjem, žiadny stres, doma som bola v podstate stále, žiadne stresove presuby, manželstvo v pohode, deti zdravé a v normále, rodičia zdraví, vzťahy všetky bezproblémové, imunita nadštandardná a aj tak som ochorela

A inak ako sa máš? Všetko v poriadku?

tslobik
6. okt 2019

@kittykat22 Neviem, či je to celkom tak......Aj deti ju majú....aj tí, čo sa nestresujú, resp. žijú zdravo a zase naopak.

yukki
6. okt 2019

@123andy123 tak musíš počkať na výsledky vyšetrení, bez toho nič

yukki
6. okt 2019

@tilly zrejme ma čaká ďalší boj. V novembri vyšetrenie a uvidíme

anjika44
6. okt 2019

@yukki no, možno tí navonok veselí sa v skutočnosti trápia, a nechcú to dať najavo

kittykat22
6. okt 2019

@tslobik ale rakovina nie je len zo stresu - co je vlastne oslabena imunita. Je tam geneticka predizpozicia, mutacia, dlhodobo vyvijajuca sa rakovina - a tak si clovek mysli - aha, som ochorel a som v pohode. Ale to nemuselo byt vobec vtedy. Su onko virusy, ktore sa jednoducho usadia v tele, a sposobia ochorenie. Rakovina ma vela pricin - mame stastie na diagnostiku a liecenie. Keby sme boli 100 rokov spat, tak kto ochorie - zahuci - takto nam medicina predlzuje zivot.

tilly
6. okt 2019

@yukki och nie 😭😫. Držím palce

123andy123
6. okt 2019

@yukki aky boj? si tiez chora? ?

123andy123
6. okt 2019

@kittykat22 ja to mam z hpv virusu...

123andy123
6. okt 2019

dievcata, este sa spytam mne teda ked zistia nador na magnetickej rezoncii.. potom urobia biopsiu a zistia zhubny nador.. tak potom ma zasa poslu na dalsie ct abo na magneticku? aby pozreli cele telo kde mam metqastazy? To zasa budem cez mesiac cakat na vysetrenie? alebo ma zoberu prednostne?

kittykat22
7. okt 2019

@123andy123 ano HPV je problem sucasnosti 😕 ale pride mi, ze to koli promiskuite ktora je v sucasnosti. Pred 100 rokmi bol casto manzelsky vztah aj prvym (a poslednym) sexualnym vztahom ktory v zivote bol. Takze HPV malo male sance. Teraz ... staci aby prvy partner bol skusenejsi a je to 🙄 Ale pride mi ze vzdy sa najde nejaky sexualny rarasek ktory kosi - najskor syfilis, potom HIV, teraz HPV.

123andy123
9. okt 2019

@kittykat22 ja som s manzelom uz 10 rokov teda od mojich 19tich rokov. Nemusi to byt len ak je clovek promiskuitny aj ked je to pravdepodobnejsie. Proste som mala smolu. Inak dnes som mala krv v moci. Zajtra idem za obvodnym so vzorkou. Super rychlo to napreduje.

kittykat22
9. okt 2019

@123andy123 HPV ma skoro kazdy - len sa neprejavuje. Potom ho imunitny system pusti a je nutne to riesit. Dufam, ze budes v poriadku.

lula313
9. okt 2019

@123andy123 môjho otca poslali na aplikovanie kontrastnej latky, ale termin vysetrenia mu dali o mesiac. Potom zistil, že tieto vysetrenia robia aj v súkromných centrách (v Ba, Nr,..), kde majú moderne prístroje, stoji to cca 130 EUR a termin máš do par dni.. teraz nastupuje na radioterapiu(primárny nádor je odoperovany, ale má metastazu).

123andy123
12. okt 2019

@lula313 prosim nevies kde v ba?

lula313
13. okt 2019

@123andy123 ocina z ba poslali do Nr, vraj je tam modernejší pristroj, ale je možné, že má len doktor dohodnutú s nimi platenú spoluprácu. V ba je súkromne vraj karlovke, čiže pravdepodobne mysleli asi toto https://www.biont.sk/vysetrenia/informacie-pre-...

tucniacka11
13. okt 2019

@sorciera24 ale na sone by to hádam nasli

fkata
13. okt 2019

V NR je vysokokvalitné PET - pozitrónová tomografia. Takmer z celej SR tam posielajú pacientov.

bobricek1979
13. okt 2019

@sorciera24 rakovina kosti sa zistí zo zákl. vyšetrení či

sorciera24
14. okt 2019

@tucniacka11 no, jasne, ked uz ta boli, isiel na sono a uz videli...ale ked ta nic neboli, kto ta preventivne posle na sono obliciek? nikto.....jeho jediny raz boleli krize, aj to mal stastie, ze tam nebola lekarka (lebo by mu pichla injekciu a poslala domov),a le sestricka, kt. ho poslala na sono a bum uz 7cm nador....krv ok....proste to nezistis

sorciera24
14. okt 2019

@bobricek1979 co su zakla. vysetrenia? ak krv, tak nie, nezistis...dokonca CT ti to neukaze, jedine PET CT (aj to nie vzdy vraj), najpresnejsia je scintigrafia kosti.....
no a samozrejme, ked uz ta kosti pobolievaju....tak to uz je neskoro....

bobricek1979
14. okt 2019

@sorciera24 a MR neukáže

bobricek1979
14. okt 2019

@sorciera24 a veď kostna dreň to v krvi krvinky uz by malo ukázať ci

sorciera24
14. okt 2019

@bobricek1979 vobec nemusi ta krc, MR je len na nejaku cast zamerana, takze ti neukaze celu kostru...mestastaza moze byt hocikde v kosti

bobricek1979
14. okt 2019

@sorciera24 jasné

anjika44
23. okt 2019

A kto je na tom lepšie? Človek, ktorý jedáva veľmi zdravo, ale všetko ho stresuje alebo ten, ktorý je pohoďák, ale po obede si dá s kľudom cigaretu a večer deci-dva červeného vína a občas nejakú údeninu?

123andy123
11. nov 2019

Ahojte chcem sa spytat aky lekar vykonava biopsiu. Dnes som bola u vseobecnej lekarky s tym ze sa mi vytvaraju nove hrce a zdurene uzliny. Uz to mam vsade po rukach, nohach, klucnej kosti aj hrudnej kosti a na rebrach. Ona to akoze prehmatala a povedala ze tam nic nemam. Pytalaq som sa aj na sono ani pocut. Tak v stredu idem ku krcnemu snad ma ten posle na sono. Len potom neviem kam sa mam pytat na biopsiu?