icon

Rakovina a 3 mesiace života

lucka227
22. sep 2018

Ahojte baby, dlhšie mi vŕta v hlave jedna vec. Dosť ma zasiahlo, že známa pred časom zomrela. Až vtedy sa prevalilo, že mala rakovinu, prišla ku gynekológovi na preventivku a ten jej oznámil že už je neskoro. Že má metastázy všade. Samozrejme po vyšetreniach. 40 ročná žena a zrazu tu ostali dve malé deti. Už ju ani neliečili ani neoperovali, vybrala si možnosť dožiť v klude. Z troch mesiacov bolo 5. Samozrejme človek si to hneď premieta na seba a tak rozmýšľam že či je možné, aby nič necítila, nič nezistila že má takéto závažné ochorenie a v takomto štádiu... Dosť ma to vystrašilo

anjika44
27. sep 2018

A ešte otázka. Či ste tie, ktorým diagnostigovali raka, sa zosypali a aj týždeň preplakali v posteli, alebo naopak ste fungovali tak ako predtým a snažili sa na to nemylieť? Lebo ja som ten druhý prípad skôr, aj keď viem, že by som sa mala šetriť, hcytala som aj nervy, že dieťa neposlúcha, ale teraz sa bojim, už aj rozčuľovať, alebo v mozgu mám nejaké utvary a keď to nie je mts ale rozšírené cievky, sa bojím, aby mi nepraskli a nedostala som mozgovú mrtvicu - a myslím, že plač mi už nepomože - ak by plač liečil, plačem aj mesiac v kuse

tilly
27. sep 2018

@anjika44 ja som frcala celý čas. Snažila som sa, aby bolo všetko ako predtým

mogaa
27. sep 2018

@momof3 záleží odkiaľ si....u nás patrí poliklinika pod ProCare a pre nich laboratorne vyšetrnenia zabezpečuje firma Alpha Medical. Je to veľká firma ktorá robí laboratórne vyšetrenia pre ProCare ale aj pre veľa nemocníc. Pozri si na ich stránke cenník, môžeš si cez nich ako samoplatca vyšetriť hocijaké parametre včetne onkomarkerov. Majú aj svoje ambulancie kde sa dá zobať krv(tiež nájdeš na ich stránke)ale napr.cez ProCare sa dá zobrať krv ako samoplatca (myslím že cca6,- Eur) a v labáku(u nás Alphamedical) si zaplatíš podľa cenníka čo chceš vyšetriť a odvzdáš krv. Pozri si ich stránku všetko tam nájdeš.

tanija133
27. sep 2018

@anjika44 mna to pred nestihlo polozit, ale teraz po zijem naplno, ked som nahnevana, tak nahnevana, ake uz sa tak nerozculujem, vsetko mi pride malicherne, ked sa tesim tak sa tesim, nic nenechavam na specialnu prilezitost, to ze zijeme je specialna prilezitost...
nikdy ale nikdy to nevzdaj, zi naplno tu a teraz...nech sa deje cokolvek musis verit, ze vsetko bude dobre... coho r ty mas?

tanija133
27. sep 2018

@tilly to rada pocujem ze zijes naplno, dobre robis ze nerobis...uzvaj si deti kym su male...❤️❤️❤️
Ja som pn, do konca roku isto budem, chcem ist teraz na jeden do kupelov, a ano kontroly a tak... dnes v noci som mala zasa take divne tlaky v konecniku, co ma vystrasilo...ale na kolono idem az 6.1, skor sa neda...zerem ako vzdy, vzdy mi chutilo, moc sa v jedle neobmedzujem ale mala by som... stolica ale teraz od operacie dokonala, co je dobre...

tilly
27. sep 2018

@tanija133 tak obcas mam problemy s dychanim, neviem, ci je to chemoskou, alebo chladovou alergiou, alebo nieco este kvitne, alebo som tucna ako prasa, ale zle sa mi dycha.
Chodia ti aj kontroly? to je neprijemne, nie? Ale oddychuj na pn, chod aj do kupelov, pozri aj kurzy a plavanie, co robi LPR, neviem, ci aj u vas nieco je, ale mavaju celkom dobre veci.

yukki
27. sep 2018

Ktorá žena matka má čas na nejakú seba ľútosť alebo zrútenie....
@tilly drž sa!

anjika44
27. sep 2018

No mňa viac vyčerpávajú výbuchy zlosti môjho dieťaťa - proste na všetko nie hovorí, ale kričí - nie, nebudem atď...niekdy fakt mám toho dosť, ja už beriem pobyty v nemocnici - okrem dňa operácie - ako oddychovku, fakt už mám toho niekdy dosť - nemôžem sa už rozčuľovať, lebo som zachripnutá a neviem, aký útvar sa mi obvil v hlave...xkrát som mu vysvetľovala, že som ťažko chorá, že ma nesmie hnevať a nič

anjika44
27. sep 2018

Ja plačem ale kvôli tomu a to aj každý deň, že moje dieťa je drzé a zlé ako čert

arabeska
27. sep 2018

@anjika44 koľko má malý rokov? Nemôže byť taký práve preto, lebo sa s tým nevie vyrovnať?

tslobik
27. sep 2018

@anjika44 myslím, že si vravela že máš 3 ročné dieťa.... Ak sa nemýlim....nehnevaj sa na neho....deti sú také, užívaj si to s ním - odvďačí sa ti. Je to občas na nervy......ale.....aj napriek všetkému sú to krásne momenty. Tieto veci patria k veku, máme to doma...Tiež by som malého roztrhla niekedy najradšej, akú má ťažkú povahu (a tú má po mne...o to viac ma to štve ale zase viem, že som nenávidela, že rodičov to štve,).....ale je naše.....

tilly
27. sep 2018

@yukki dakujem. Ty sa mas ako? Inak, krasne si to vystihla, matka sa nemoze zrutit

yukki
27. sep 2018

@tilly snažíme sa. Len je toho dosť veľa, dom, statok, zamestnanie, deti.. . V pondelok idem na kontrolu. Leto sme si užili, teraz už len víkendy nám ostávajú...

anjika44
27. sep 2018

No ja už sa ani nemôžem rozčuľovať, ani veľa rozprávať, ani kričať - lebo vtedy začnem kašľať...ale aj pri smiechu sa rozkašlem .

tilly
28. sep 2018

@yukki dosť roboty, má ti kto pomôcť?. drž sa. Držím palce na kontrolu

yukki
28. sep 2018

@tilly ale hej, mama občas navarí, prenocuje deti, ide po ne do mesta do školy... V práci vladzem málo, dúfam, že sa to ešte zlepší...

tanija133
28. sep 2018

@tilly LPR v Trencine nic nerobi, myslim ze su iba v Ba, MT, KE... ale na buduci rok, by som sa prihlasila na nejaky pobyt, myslis ze na tie pobyty sa da dostat?
Kontroly mi vobec nechodia, znama tiez s r mi hovorila ze C ckove diagnozy, tam vobec nerobia kontroly, tak sa na to spolieham... tebe robia kontroly?
Ale jasne oddychujem ked je krpec v skole, tesim sa do kupelov, to bude relax... bola si aj v kupeloch?

tilly
28. sep 2018

@yukki aspoň niečo, aj to pomôže 💟

tilly
28. sep 2018

@tanija133 škoda, ale aspoň tie kúpele. Ja som nebola. Ani som nič z lpr nevyužila zatiaľ. ani pn som nebola, keďže som szco

anjika44
28. sep 2018

ja som bola na rodinnej týždňovke, veľmi dobre bolo...len nerozumiem jednej veci, že prečo vybrali hotel, ktorý má aj tisíc schodov a žiadny výťah - veď onkoípacienti sú aj na vozíku a tí tam ísť potom nemôžu ... ale program robievali dobrý, aj deti sa zabavili, aj dospelí a bola som aj na dvoch výletoch v rámci lpr

anjika44
28. sep 2018

a moj rozkošný trojročný zlatúšik tam mával záchvaty hnevu a som mu sľubovala, že na žiadnu dovolenku s ním už nepôjdem

anjika44
28. sep 2018

Ešte niečo. Na internmete som čítala, že ke*ˇd sú mts v mozgu, je to veľmi zlé, lebo ostáva may 9 mesiacov života - super info pre mňa - ale veď mozog sa dá operovať, doteraz som si myslela, že najhoršie je, keď je postihnutý pankreas.

anjika44
28. sep 2018

A ako je to s malými deťmi po smrti matky? Lebo môj muž má vysoký tlak, tiež nie je najzdravší, moji rodičia už majú svoj vek a svokra detto a tej by som malého nerada dávala (čo už vlastne potom ani nebudem vedieť)...pôjde do domova? No pekne ☹

tenerifka
28. sep 2018

@anjika44 mozog sa v niektorych pripadoch da operovat.....v niektorych, ale u niektorych ludi s nejasnym vysledkom

arabeska
28. sep 2018

@anjika44 deti zostávajú u druhého rodiča, žiaden domov. Nerozmýšľaj teraz nad tým. Drž sa

eliska13
29. sep 2018

@tanija133 mala si obrovské šťastie!ešte dobre, že to takto dopadlo🙂

anicka766
30. sep 2018

@tilly ahoj prepac ze sa pytam ale lynfom znamena rak. Lymfatickeho systemu?

anjika44
30. sep 2018

Asi áno, je to to isté..inak videla som fotku ženy po operácii nádoru mozgu, hadičky jej išli z hlavy, mám sa na čo tešiť - vývody som síce mala aj zdola, aj z pľúc, ale neviem, či hlava nie je ešte horšie

anicka766
30. sep 2018

@anjika44 :/ vivec neviem ako na toto reagovat, ale z tvojej odpovede citim ze si mega silna osoba. Drzim ti palce a skore uzdravenie

tilly
30. sep 2018

@anicka766 áno