icon

Rakovina hodgkinov lymfóm

adam888
Včera o 22:59

Dobrý deň, volám sa Adam, mám 27 rokov a 3 roky dozadu som ukončil liečbu na hodgkinov lymfon . Liečba trvala 10 mesiacov , absolvoval som Abvd a beacopp liečbu a aj rádioterapiu. A však sú s tým spojené nejake vedľajšie účinky tak sa som s rozhodol vas požiadať o cenné rady .
1. Pociťujem permanentne vyčerpania a slabosť aj ked pravidelne opatrne cvičím , je možné že to niekedy úplne zmyzne ?
2. Mám spomalene hojenie rán , často sa mi deje že mi napríklad modrina , alebo ked sa porezem hojí 2-3 týždne a aj dlhšie niekedy , je niečo ako viem tento proces urýchliť alebo zmyzne po nejakom case úplne ? Tak isto ked ma chytí nejake bezne prechladnutie tak sa moje telo dava dokopy mininalne 3 týždne.
3. Často , aj každý deň mávam pocity na odpadnutie , závrate a točenia hlavy no realne nikdy neodpadnem ani sa mi nezatoci hlava len mám taký blby pocit . Je to spojené nejak s tlakom v krvi a ako s tým viem pracovať aby to zmyzlo ?
4. Sú nejake špeciálne procedúry ktoré Vam pomohli zregenerovať po prekonaní choroby a ukončení liecby ?

Tieto vedľajšie účinky som spomínal aj mojim lekárom a za každým som dostal odpoved že to je bezne.

Ďakujem krásne za každú Radu a prajem veľa zdravia .