icon

Rakovina pankreasu

1dorotka1
30. dec 2015

Prosim mal u vas niekto v rodine tuto chorobu? Chcem vediet priebeh tejto choroby dakujem

peter952
Odpoveď bola odstránená
belllinka
4. jún 2018

@goldie3 Na diagnozu rakoviny pankreasu je lepsie urobit PET CT, je to take dokladnejsie CT, v BA ho robia iba na jednom mieste. Moja mama mala rakovinu pankreasu. Mas niekoho znameho, kto ju ma alebo? Bohuzial je to beznadejna diagnoza, aj ked sa skoro zachyti.

dai
4. jún 2018

@peter952 ty chapes ze ludia s tymito diagnozami mega schudnu? Moj otec isuel zo 100kg chlapa na 50kg paperie v priebehu mesiaca a pol... a ty ich chces hodit na hladovku? Akk dlho by to takto oslabeny clovek vydrzal podla teba? A skus len sedliacky rozum zapojit ak mas...taketo pokusy mozes robit pri rakovine prsav prvych stadiach alebo podobnych nadoroch kde je clovek silny a relativne v pohode... nie pri pankrease...

peter952
Odpoveď bola odstránená
goldie3
4. jún 2018

@belllinka ja mam zdravotne problemy, robili mi v BA ct brucha, ale pankreas je vraj v poriadku, tak neviem este na ake vysetrenie sa objednat...

lusipe
4. jún 2018

@goldie3 podľa mna sa nemáš čoho báť keď robili ct brucha.to by tam už dávno videli.a robili aj gastroskopiu?ci tá neboli žalúdok?

goldie3
4. jún 2018

@lusipe ano aj kolonoskopiu...len problemy pretrvavaju...

goldie3
4. jún 2018

@goldie3 mam malicky kamienok v oblicke a ked som bola na urologii tak doktor co mi robil sono sa spytal, ci viem, ze mam zvacsenu jednu cast pankreasu a to ma dost vydesilo...

belllinka
4. jún 2018

@goldie3 Mojej mame to zistili az PET CET, nie z obycajneho CT.
Ake konkretne mas problemy?

goldie3
4. jún 2018

@belllinka pisala som spravu...

rendicka
4. jún 2018

@peter952 ale áno keď zomrie pacient s dg C vždy sa píše navyše jeden úmrtný list navyše aj keď po 20rokoch a naša mamina vďaka chemoterapi nadsluhuje už 2.5roka. Som lekár ka a na oddelení sme mali aj paliativu a kým sám v rodine nezažiješ onkologického pacienta budeš poúčať o rôznych alternatívach. Áno aj vyradenie cukrov hladovky, strava iba na šťavách pofiderné MMs kvapky,homeo..šarlatánov rôzneho druhu... ale kým to na vlastnej koži nezažiješ nič nevieš ako hovorí mamina iba ďakuješ BOHU každé ráno za ďalšiu šancu

lusipe
4. jún 2018

@goldie3 a aké máš problémy?lebo ja so žalúdkom a zistili mi gastroduodenalny reflux a vracia sa mi žlč do žalúdka.

kvetinka75
4. jún 2018

@peter952 tak majú skúšať alternatívu a keď nezaberie, šup šup pomôž rýchlo lekár? Potom si môžu vypočuť len jedno. Kde ste boli doteraz? Netvrdím že chemo vždy treba ale treba rozlišovať s čím má človek problém. Mám kamarátku, ktorá 2x odmietla chemo. Chodila iba na ožarovanie. Skončilo to dobre. Ale bola v prvom štádiu, žiadne metastázy. Ale pri agresívnej forme, neviem či by človeku pomohlo to čo robila ona. Mali sme v rodne onko pacienta. Našťastie prežil. Ale s chemo. Popri tom úprava stravy atď. Či by bol prežil, keby nemal chemo, ťatžko povedať, ale nikto sa to neodvážil risknúť. Tu nebol čas na pokus-omyl. Tu išlo o život.

kvetinka75
4. jún 2018

@peter952 tak to by ma zaujímalo, daj kontakt. Kamarátkina mama teraz tým prechádza. Určite by im psychicky pomohlo keby takého človeka stretli, pretože ja nanešťastie, v okolí nemám nikoho kto by to prežil. A všetci by sme si želali, aby to prežila. Je to super žena, prežila toho veľa, a nezaslúži si toto. Takže rada by som sa porozprávala priamo s tým, kto to prežil, čo všetko musel absolvovať a či to vôbec bola táto diagnoza.

ludka140281
4. jún 2018

@1dorotka1 má ju moj otec..bol operovaný a žije s nou už 8 rokov.vek-72

belllinka
4. jún 2018

@ludka140281 tak to mal asi ten neuroendokrinný karcinóm. Ten je zriedkavejší a prognóza je pri ňom lepšia, ako pri rozšírenejšom adenokarcinóme, vtedy je všetko márne, a aj keď človek ešte nejakú dobu žije a bojuje, i tak je to utrpenie :(

ludka140281
4. jún 2018

@belllinka asi áno..maminka ju má v chrbtici ,zistili jej pred rokom a už je to velmi,velmi zle,,už ma ani nepoznáva :( má len 68

belllinka
4. jún 2018

@ludka140281 To mi je luto :( Moja mala 65, zomrela v novembri :(

ludka140281
4. jún 2018

@belllinka tiež mi je luto :( žial zdravie je na nezaplatenie,,,držkajte sa

peter952
Odpoveď bola odstránená
katrinka34
4. jún 2018

@peter952 milý Peter, to že nádorové bunky majú iný metabolizmus ako zdravé je fakt !!! To že je dôležité im nedodávať cukor je tiež fakt ALE !!! Normalne bunky potrebuju pre život cukor ... Neviem ako tieto dve veci by si spojil ... Moje IQ je v poriadku ... študovala som doma aj v zahraničí práve metabolizmus nádorových buniek ... a taktiež som onkologicky pacient v remisii ... Je zbytočne s tebou viest debatu, lebo možno odborne si múdry ale empatia, citlivosť a životne skúsenosti ti absolútne chýbajú ... Tvoje rozprávanie by som prirovnala k tomu ... k pôrodu na vlastnej koži ... Mozes vidieť milión pôrodov ale pokial ho nezazijes vôbec nevies čo je pôrod a taktiež je to u teba aj s rakovinou ... Teoretik obrovský ale praktik nulový :(((

rendicka
5. jún 2018

@peter952 a treba odlišovať znubný nezhubný nador grade A pod. A nielen pri rakovine pankreasu pán Peter onkológiu nemožno vyštudovať z YouTube

peter952
Odpoveď bola odstránená
bluff
11. jún 2018

@peter952 si v zlej teme. bylinkar rakovinu pakreasu este nevyliecil. A mimochodom, alternativa je velmi velky biznis.. $40 bilionovy biznis rocne len v USA. Sa zobud.

bibuschka
Autor odpoveď zmazal
misinkad
12. jún 2018

@peter952 dobry den.vedeli by ste mi napisat podstatu k vylieceniu ?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
bluff
12. jún 2018

Bolo by to pekne, keby to bolo take jednoduche. 🙂 A keby ziadna chemoterapia ani radiacia uz neexistovala. Keto dieta po tolkych rokoch (nie je to ziadna novinka - spomina sa v medicinskej literature uz zo zaciatku 20. storocia) nie je zial vobec dokazana ako liecba rakoviny, je stale len v hypotetickej rovine. Vysledky su viac menej nemeratelne. Vacsinou sa pouziva ako doplnok k standardnej liecbe a preto je tazke dokazat, ci spomalenie rastu tumorov a predlzenie zivota bolo sposobene prave touto dietou. Tiez nie je vhodna pre vsetkych onko pacientov, kedze sposobuje stratu vahy u pacientov co uz aj tak rapidne chudnu, a dehydraciu. Chemoterapia a radiacia ma meratelne vysledky a u mnohych druhov rakoviny zabera. Takze povedat si ako pacient ze teda risknem to na sebe, odmietnem liecbu a budem sa liecit len dietou, ktora nema ziadne dokazane vysledky? Ako dlho ma podla teba pacient cakat, kym "Nabehne na chemoterapiu"? By ma velmi zaujimalo, ci by Peter odmietol farmamafiovu liecbu, keby mu islo o zivot.