Rakovina pankreasu
Prosim mal u vas niekto v rodine tuto chorobu? Chcem vediet priebeh tejto choroby dakujem
@peter952 on si to vybavoval vo Viedni u nejakého profesora a celkovo aby určil postup.tam k pacientovi pristupujú úplne inak a aj postupy sú úplne iné.myslim že vďaka tomu žije toľko ako žije keďže pri tejto diagnóze ľudia zomierajú zial strašne rýchlo.i keď aj u neho je to už pomaly koniec ale mal šancu zit.vdaka bohu si mohol zaplatiť tuto formu liečbu čo strašne Veľa ľudí zial nemôže:(
Moja švagriná mala v hlave a už absolvovala dve operácie a žije 10 rokov.chemo nikdy nebrala ale ona úplne vsadila na zmenu stravy a celé to tomu prispôsobila.neviem aká je to forma stravy ale myslím že na odKyslenie.samozrejme závisí od tipu nádoru.ale čosi v tom bude.podla mna je to kombinácia stravy,prírodných doplnkov,sile organizmu a tiež aj reálnej medicíny a tiež tipu rakoviny.
Strašne mi je ľúto všetkých ľudí ktorí si tým prechádzajú a príbuzných ktorí trpia spolu s nimi.
@lvka och😢 to je strašné.
Že vraj najhorší druh rakoviny..babka mala 😥 vydrzala rok bojovať 😔 ale lekári hneď vedeli čo bude 😔
@lusipe sono vooobec nic :( bol na nom niekedy v auguste, 2heho sep mu lekar z CTcka povedal ze vysev na celom pankrease, bez moznosti operacie...dal mu cas do vianoc max, ocino nakoniec zomrel 14sep na dalsi rok.. takze rok aj 12 dni od diagnozi..tato choroba ma viac menej jasny koniec :( bojuje sa iba o cas :(
ocino od diagnostikovania rakoviny pankreasu po smrť 25 dní..
Bohužiaľ táto forma rakoviny je takmer bez sance. Môj dedko na to tiež do pol roka zomrel v strasych bolestiach...
@viktoria77 preboha že 25 dni:(ako je to možné?
..bohužial, neskoro diagnostikované, metastázy pečeň, plúca,obličky .. bez šance, jeden a pol mesiaca pred touto diagnozou mu diagnostikovali rakovinu kostnej drene,, takže to bolo ťažké..
Mne sa preto páčia tie hlášky - treba chodiť na preventívky - možu odhaliť rakovinu....ocinovi zistili rakovinu plúc v IV.štádiu, 2 roky predtým bol stále zachrípnutý, , v priebehu tých 2 rokov bol niekoľkokrát na ORL, na bežnom RTG, na hĺbkovom RTG plúc, niekoľkokrát ležal v nemocnici - nezistili mu nič...Zistili mu to náhodne už až ked mal metastázu v mozgu a nemal cit v prstoch...aj to pôvodný nádor ani nenašli, lebo už bol rozpadnutý....
..bežné preventívky nepomôžu a na špecializované vyšetrenia nie je dôvod, až keď už je neskoro .. takže toľko k tomu..
@mogaa preventívne prehliadky sú zamerané na karcinóm prsníka a krčka maternice a po 50tke pri okultnom krvácaní z konečníka na karcinóm konečníka. Pri krvácaní pri močení aj na karcinóm močového mechúra, ale to až sekundárne. Nie sú preventívne prehliadky všetkých na všetko. Kto chce,môže chodiť sám k urológii, na usg, pri ktorom môžu detekovať karcinóm obličky, tresp. karcinom obličiek. Ale to nie sú paušálne prehliadky.
Náš prípad je takýto... otecko 62, bolesti v brušnej dutine, sem tam chrbát...od marca...od mája chodil po vyšetreniach... gastro, sono, krv, cez zadok... všetko v poriadku... ževraj zdravý, schudol 13 kg... bolesti čoraz väčšie, vybavili sme Martin, nech mu vezmú krv a vyšetria onkomery a pošlú na CT, dva mierne zvýšené onkomery... vo štvrtok objednaný na CT, v utorok vracal hnedým smradľavým, hneď do nemocnice a vo štvrtok CT, nádor na panreaci 3x3cm, metastázy v brušnej dutine, v lalokoch pečene,v uzlinach, potiahnutý po cieve a tenkom čreve, 4 štádium, je doma, je v poriadku iba nevládze, lebo 2 týždne vracal ten hnus, tenké črevo mu vracalo stravu, teraz môže iba mixovane, musí nabrať energiu ale je čoraz lepší a lepšie vyzerá...v pondelok má ísť ku onkológovi sa dohodnúť o chemo...ja neviem či má ísť... bojím sa aby sa nezhoršilo,