Rakovina žalúdka a metastázy na pečeni
Ahojte, ocinovi diagnostikovali rakovinu žalúdka, má metastázy na pečeni. Prognózu lekárov ani len nedokážem napísať. Chirurg povedal, že operovať sa to už nedá a onkológ že chemoterapia je viac menej zbytočná, že ide už iba o kvalitu života 😢 Je to pre nás o to ťažšie v tom, že ocino o tom zatial nevie. Cíti sa dobre a toto by ho zničilo plus má dosť ťažkú povahu. Urobím možné aj nemožné, prosím, má niekto podobnú skúsenosť prípadne referenciu na dobrých lekárov? Budem vďačná za čokolvek. Ďakujem
Ahojt chcela by som vedieť ako začali tie príznaky na rakovinu pečene
Dobrý večer prosím nemáte niekto skúsenosť..mamičke v decembri 2023 bola diagnostikovana rakovina žaludka grade 3 podstúpila totálnu gastrekctomiu plus chemoterapie posledná histologia vyšla žecresekčne okraje sú pozitívne aj napriek komplet vyoperovanému žalúdku. Onkolog povedal že nádorové bunky tam zostali ale nevie či udrú smer pažerák alebo pečeň.Operáciu podstúpila 17.7.24 už druhú 13.3 24 jej odobrali 3/4 žaludka a potom ostatok.Problém však nastal po prepustení z nemocnice dostala ťažký zápal pažeráka už 7 týždňov nemôže jest ani piť vypije max 2 DC za deň a niekedy ani to nie a o jedle ani nehovorím podstúpila GFS ktoré potvrdilo ťažký zápal na to bola hospitalizovana bola na hliníkovej pumpe a stieklo do nej 5 vakou oliclinomelu prepustili ju domou s tým ze je stabilizovaná ale nič sa nezmenilo neje nepije a už som zúfalá stráca sa nám pred očami a neviem ako jej pomôcť pretože od 2.9 začala zase chemo a telo tým že je slabá to nezvláda skúsili sme hocičo na liečbu pažeráka ale nič nezaberá prosím vás neviete mi niekto poradiť čo ďalej už som zúfalá pretože všetko odmieta maminka má 65 rokou bola to silná žena schudla už 20 kíl a ja nevládzem sa bezmocne prizerať ako chradne
@kelemachova je hrozné sa bezmocne prizerať na milovaného človeka ako chradne a upadá. Viem. Prežívame to. Tiez. Január, rakovina zaludka štádium 4.
@queen_mary je mi zle z toho ako ludia na nestasti a chorobe ineho zarabat chcu.
@simoncik preco by mal niekto zarabat na nestasti inych? Zas dalsia co nic nevie. Na Sr je napr. odbornik!!!! Dr. Valuch, lieci hladovkami. Nie je to ziaden Fero z Lazov ale jednak skuseny odbornik, clen medzinarodnych komisii a autor roznych studii, kde tie hladovky pomohli. Na YT najdes X jeho pacientov s konmretnymi skusenostami.

Prajem vela sil. Moja mama zomrela na rakovinu, diagnostikovali jej ju velmi neskoro, tiez metastazy. Skusila by som ten Martin ešte. Možem odporučit hospic slnečnice su z ružinova, kde maju aj dennu opateru, k mame chodily z mobilneho hospicu, raz za tyžden chodi s nimi lekar nam velmi pomohli. Ak to uz nie je na chemoterapiu existuje paliativna medikacia je zamedana na udržanie stavu. Je to velmi tažke najmä pre rodinu.