Reakcia po antibiotikách

3. sep 2021

Dobrý večer, prednedávnom som mala zapal.prsnika, som 5 t po pôrode a kojim. Gynekológ mi.predpisal antibiotiká amoksiklav každých 8 hodín.brala som ich , prvé dni aj s probiotikai,potom uz bez lebo som.zabudala. raz sa mi stalo ze som dala dve antibiotiká po sebe večer,( materská demencia.asi, proste som.v spánku zabudla že som pred hodinou uz tabletku užila ) potom som ďalšiu davku vynechala a ďalšiu uz uzivala normálne, uz mi ostávali posledné 3 pirule ale od včera ma začali svrbiet ruky, urobili sa mi hnusne vyrážky a flaky po nich, velmi to svrbí ,vyzeralo to ako štípance také väčšie, fnes uz to mam po celom tele, aj na mohe a uz aj zospodu palca, boli to a puchne tp, neviem naňho ani došľapnut, mám všade po rukách fľaky ktoré su napuchnuté bolia a svrbia neskutočne. Môže to byt z tých antibiotik? Neviem žeby som niečo zjedla alebo čo..proste to prišlo zrazu. Fľaky su rôznej veľkosti, asi záleží ako si to rozskrabem. Vyzerajú niektoré ako po poprhleni zihlavou , následne sčervenaju. Ide víkend takže k dr sa nedostanem ,voi poradíte ? Bojim sa 😆

autor
3. sep 2021

Tam na konvi mal byť tento 😔 smajlík... Nikdy som nemala reakciu na atb. Tak nechápem. Čo iné by to mohlo byť ak nie z liekov? Svrbí m uz celé telo .tak vyrážka zacne tým ze ma zasvrbi časť tela,ako si to poskriabem, vytvorí sa biely pluzgier
ako pp zihlave a potom následne scervena..

simca06022011
3. sep 2021

Chod na pohotovost.
Samozrejem ze to moze byt z atb, vysadia ti ich ale treba ti to zaznamenat, posle ta lekarka mozno aj na testy na alergiu... Si skus precitat aj pribalovy letak. Ale s taktouto vaznou reakciou ti urcite daju aj nieco na potlacenie/liecbu nasadia.

autor
3. sep 2021

@simca06022011 je to dôvod na pohotovost myslíš?

simca06022011
3. sep 2021

no nie, vyhadzujes sa z atb na celom tele.. nie je to dovod :D pockaj kym sa ti to rozsiri, spuchnes, olupe sa ti koza...
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/amoksi...
A to nechcem byt hnusna :D ale teda urcite to nie je len sem tak vyrazka...

janage
3. sep 2021

Ja mam alergiu ATB jedného druhu. Toto je na pohotovosť veru a hlavne, aby ti neopuchli dýchacie cesty lebo to bude ešte horšie. Pri takom prudkom priebehu Ti zrejme pichnu niečo na potlačenie reakcie.

marica61
3. sep 2021

Ja som niečo podobné mala z augmentinu. Pichli mi hydrocortizon a do hodiny mi to zmizlo. Odvtedy vždy nahlasujem alergiu na tento liek.

22petruska
3. sep 2021

Určite pohotovost a najlepšie hneď lebo ako píše janage aby ti neopuchli dýchacie cesty

simca06022011
3. sep 2021

@marica61 tiez sm to mala z augmentinu

autor
4. sep 2021

Baby, vyhadzujú sa mi fľaky stale, najma na dlaniach,prstoch a nohách dole, kolenách, na bedrách lakťoch a predlaktiach.. akoby tam kde je koža najcitlivejšia. Bola som v lekárni,povedali ze mam vydržat este dva dni ze to hadam zmizne ak to je z atb a ked nie tak smer kožné. Uz by mi sliznica opuchala keby je to tak zle či? Na pohotovost som volala ale neboli moc nadšení zeby som mala prísť,mam počkať. Inak sa cítim dobre len to svrbí a vyzerá nechutne. Ako psoriáza.. je možné zeby sa mi prejavila aj ked s rodiny nikto nemal ? Ma psoriáza takýto rýchly priebeh? Alebo to bude z tých liekov?

autor
4. sep 2021

A plus to boli na tých kostiach, ako.modrina.

janage
5. sep 2021

Tak a antihistaminika berieš?

janage
5. sep 2021

Ťažko podľa popisu si to predstaviť. Videli to v tej lekárni aspoň? Či každému si to len opísala slovne? Ja koznej napr. fotím aby bola predstava ako sa to vyvíja.

autor
5. sep 2021

@janage v lekárni som im ukázala ruky tak vravela ze asi to bude z liekov,ze mám počkať ešte zo dva dní. Dnes sa citim lepšie,ale ešte som sa nevidela v zrkadle 😃 keby není víkend uz som u dr svojho

janage
5. sep 2021

A aspoň zodak alebo niečo na alergiu si daj

janage
5. sep 2021

A hlavne sa pofot A nahlas obvodnej reakciu

tanika
5. sep 2021

Už si na pohotovosti bola ? Isto ns pohotovosť ak ti nepomohol ditiaten , alebo nejaké atihistaminika pichnunti hydrokortisan injekciu a ditiaten injekciu he to na reakciu po antibiotikách ja som to mala museli mi pichat tri dni aby mi to zišlo . A už nemôžem brat atb po ktorých som sa vyhadzala aby nespôsobili dusenie.

klaudia1212
10. dec 2022

@janage ahoj ako sa prejavia opuchnuté dýchacíe cesty prosím