icon

Reflux pažeráka - diagnóza Gerd

romana160
20. máj 2018

Rada by som sa spýtala niekoho kto má skúsenosti s touto diagnozou. A že či to môže byť vážne ked niekto má túto diagnozu?

lenka1441
26. mar 2021

@sofi_f ahoj ako sa držiš? práve riešime tento problém s mojím mužom má podobný problém ale ešte nebol na gastre .Obvodná mu dala lieky zatiaľ a uvidíme

sofi_f
26. mar 2021

@lenka1441 aké lieky ? Ja stále zle ......nechapemt, čo mi je a všimla som si, že sa mi presúva v bruchu nejaká hrca, ktorá je tvrdá a veľká... Toto nevyzerá byť ako črevo...už začínam mať strach...... Na krcnom dnes pep test pozitívny, ale nie veľa vraj.. že je 5 stupňov, povedala že mám 2. Mňa už chrbát celý boli, tlaky stále a najhoršie je, že mám pocit že sa mi vracia aj čistá voda a ráno na lacno grganie.... ☹ on ma aké príznaky ? Na gastre všetko ok, kardia, Helikobakter...ešte mám absolvovať magnetickú rezonanciu a kolonoskopiu.... Ale toto všetko začalo po pôrode a ja som presvedčená, že to má s tým spojitosť....nikdy som takéto problémy nemala, celý život sa zdravo stravujem a som chudá

lenka1441
26. mar 2021

@sofi_f ach jaj ☹ dala mu liek emaner,zatiaľ.Stále len grgá,a nič do seba nedostane a keď niečo zje , tak sa cíti plný. Trvá to už 3deň.Začalo to vysokými horúčkami a mysleli sme si že sú s choroby. tak už len dúfam že všetko dopadne dobre ☹

sofi_f
1. apr 2021

@lenka1441 tak daj vedieť, ako sa drží..na idem na MR a kolonoskopiu

lenka1441
1. apr 2021

@sofi_f zistili mu zápal spodného pažeráka musí upraviť stravu a na lieky.Ach jaj zvládneš to len nech prídu na to čo ti je silno držím palce

arabela55
6. apr 2022

@sofi_f zdravím ja mám tiež taký tlak v krku a hlavne zhoršené prehltanie, beriem helicid 20 mg raz denne ale nezaberá, čo Vám pomohlo?

arabela55
6. apr 2022

@zlatica3510 zdravím ja mám tiež taký tlak v krku a hlavne zhoršené prehltanie, beriem helicid 20 mg raz denne (roka a pol) ale nezaberá, čo Vám pomohlo? Ale som si všimla, že keď som brala antibiotika, tak s mi zlepšilo prehltanie, ale mesiac po ukončení sa to prehltanie zas zhoršilo, a ten helicid vobec nezabera☹

zlatica3510
9. apr 2022

@arabela55 ja som tiez brala helicid,ale lekar mi dal emaneru 20mga ta zabera..neberiem ju stale,,vacsinou na jar ..potom aj polroka mam pokoj...aspon toto je moja skusenost.

zuwa78
22. máj 2023

@zlatica3510 pomohlo ti to psylium???

kiki264
8. jún 2023

@sofi_f ako ste nakoniec dopadla?

falbala132
8. jún 2023

uz rok mam aj Gerd aj LPR. pred casom som to uz mala uplne pred kontrolou, ale potom som dostala kovid a je to katastrofa. ale verim, ze to chce opat iba cas a bude dobre, treba si davat hlavne pozor na to co zjes, pokial samozrejme za tym nie je nejaka ina pricina.

sofi_f
11. júl 2023

Ja som dala von krčné mandle odvtedy pokoj, vôbec to nebol reflux ale príznaky úplne rovnaké … zbytočne by som sa trápila a brala lieky. A samozrejme psychiku dať dokopy, veľa veci súvisí s minulosťou. 🙂

falbala132
11. júl 2023

@sofi_f fiha, vazne? bola si s tym na krcnom alebo ako na to prisli, ze je to tym?

falbala132
11. júl 2023

@sofi_f a este ake si mala priznaky?

denisaaairdacova
24. júl 2023

Ahojte chcem sa spýtať asi cca pred dvomi mesiacmi som bola u dr s tým že sa mi ťažko hltá povedal mi že mám baktérie v hrdle dal.mi antibiotiká a potom ma začalo boliet hrud a teraz mije tak ťažko v krku cítim akoby takú hrčku ale nemám to stále len večer alebo ráno .
Nevadí keď to už mám dva mesiace liečila som to ale antibiotiká mi nepomohli a teraz idem dr len majú dovolenku bojím sa že to bude neskoro mám to 2 mesiace

arabela55
2. aug 2024

@denisaaairdacova
Reflux to môže byť skúste nolpazu vyššie dávky keď po 2 týzdnoch nebude zlepšenie tak nie je reflux

kristinagook
23. feb 2025

@sofi_f ahoj prosím tá vyriešila si to ? Mám teraz presne tento problém 3 mesiace po sekcií.

zuzka0601
20. jún 2025
@sofi_f

Ja som dala von krčné mandle odvtedy pokoj, vôbec to nebol reflux ale príznaky úplne rovnaké … zbytočne by som sa trápila a brala lieky. A samozrejme psychiku dať dokopy, veľa veci súvisí s minulosťou. 🙂

@sofi_f môžem sa spýtať aké ste mali príznaky? Mne dá dve doktorky v jednej ambulancii nevedia zhodnúť ..jedna že krvná mandla na právo musí von a druha že mne to nepomôže lebo mám cele hrdlo zapálene že mám tichý reflux .. mňa škriabe hrdlo a dosť boli ucho a všetko len na jednej strane

melonik7
21. jún 2025
@zuzka0601

@sofi_f môžem sa spýtať aké ste mali príznaky? Mne dá dve doktorky v jednej ambulancii nevedia zhodnúť ..jedna že krvná mandla na právo musí von a druha že mne to nepomôže lebo mám cele hrdlo zapálene že mám tichý reflux .. mňa škriabe hrdlo a dosť boli ucho a všetko len na jednej strane

@zuzka0601 ano..tichy reflux, v noci sa ti kyselina dava hore a "vyziera hrdlo" , aj ja som mala hlavne jednu stranu podrazdenu, az do ucha prenesena bolest. Dieta-refluxny vankus-2h pred spankom nejest-ziadne lieky na kyselinu

zuzka0601
22. jún 2025
@melonik7

@zuzka0601 ano..tichy reflux, v noci sa ti kyselina dava hore a "vyziera hrdlo" , aj ja som mala hlavne jednu stranu podrazdenu, az do ucha prenesena bolest. Dieta-refluxny vankus-2h pred spankom nejest-ziadne lieky na kyselinu

@melonik7 nejesť žiadne lieky? Prosím vás ako dlho trvalo kým vám tie príznaky zmizli. Ja teda s tým hrdlo toez také škrabanie bolesť a hlavne to ucho. Ja to riešim teda niekoľko mesiacov a až teraz sa jedna dr vyjadrila na ten tichy reflux. Ak sa môžem ešte spýtať mali ste aj cele hrdlo červené také zapálene? Ja som sa už bala či tam nie je daka rakovina alebo čo keď už toľko mesiacov to mám. Aj si stále cítim ako keby hlieny v krku

melonik7
22. jún 2025
@zuzka0601

@melonik7 nejesť žiadne lieky? Prosím vás ako dlho trvalo kým vám tie príznaky zmizli. Ja teda s tým hrdlo toez také škrabanie bolesť a hlavne to ucho. Ja to riešim teda niekoľko mesiacov a až teraz sa jedna dr vyjadrila na ten tichy reflux. Ak sa môžem ešte spýtať mali ste aj cele hrdlo červené také zapálene? Ja som sa už bala či tam nie je daka rakovina alebo čo keď už toľko mesiacov to mám. Aj si stále cítim ako keby hlieny v krku

@zuzka0601 ano, aj hlieny su priznakom. Trapila som sa s tym pol roka (aj atb som dostala 2x, nepomohlo-zhorsilo), az som sa nakoniec dostala na orl - p.doktorka pozrela hrdlo a ona stanovila problem. Hrdlo cele cervene, ja uz som mala aj take ciarky (vyzrate) a granuly (tie mi sposobovali neprijemny pocit drazdenia v hrdle), no suca na psychiatriu. Lieky nie - lebo nevies ci mas zvysenu alebo znizenu kyselinu (doktori davaju automat. na znizenie-moze zhorsit stav), robi sa to testom cez sliny - zistia ci mas malo/vela kyseliny. Ale zaklad je spominana dieta/vankus!/2h nejest. Po 2mes.prisla ulava, po 3m ciste hrdlo 🙏👍

zuzka0601
22. jún 2025
@melonik7

@zuzka0601 ano, aj hlieny su priznakom. Trapila som sa s tym pol roka (aj atb som dostala 2x, nepomohlo-zhorsilo), az som sa nakoniec dostala na orl - p.doktorka pozrela hrdlo a ona stanovila problem. Hrdlo cele cervene, ja uz som mala aj take ciarky (vyzrate) a granuly (tie mi sposobovali neprijemny pocit drazdenia v hrdle), no suca na psychiatriu. Lieky nie - lebo nevies ci mas zvysenu alebo znizenu kyselinu (doktori davaju automat. na znizenie-moze zhorsit stav), robi sa to testom cez sliny - zistia ci mas malo/vela kyseliny. Ale zaklad je spominana dieta/vankus!/2h nejest. Po 2mes.prisla ulava, po 3m ciste hrdlo 🙏👍

@melonik7 joj veľmi si ma ukludnila teraz lebo už mi jedna písala, že rakovina hrtana a strašne som sa zľakla. No ja kyselinu nepociťujem žiadnu len to hrdlo, ucho. Teraz mám pocit ako keby som na tej pravej strane kde ma boli ucho mala aj niečo v krku. Mala som na pravej mandlí taký hnis/ čapy dala som to preč a mám to tam zase. Nemôžem povedať že ma ucho riadne boli skôr taký pocit tlaku/ zalahnutia až ako keby tekutina. Orl povedala že ucho je úplne zdravé ale hrdlo že je komplet červené zapálene. A ja teda keď sa pozriem do hrdla vyzerá katastrofálne. 🙈 až také fialove zilky

melonik7
22. jún 2025
@zuzka0601

@melonik7 joj veľmi si ma ukludnila teraz lebo už mi jedna písala, že rakovina hrtana a strašne som sa zľakla. No ja kyselinu nepociťujem žiadnu len to hrdlo, ucho. Teraz mám pocit ako keby som na tej pravej strane kde ma boli ucho mala aj niečo v krku. Mala som na pravej mandlí taký hnis/ čapy dala som to preč a mám to tam zase. Nemôžem povedať že ma ucho riadne boli skôr taký pocit tlaku/ zalahnutia až ako keby tekutina. Orl povedala že ucho je úplne zdravé ale hrdlo že je komplet červené zapálene. A ja teda keď sa pozriem do hrdla vyzerá katastrofálne. 🙈 až také fialove zilky

@zuzka0601 tichy reflux necitis vobec (v noci sa to deje - preto ten vyssi reflux.vankus treba, aby sa ti kyselina "nevysplhala" do krku a teda nemat aj zaplneny zaludok na noc), ten pocit, ze mi nieco zavadzia som mala permanentne (psycho), boli to tie granuly ( u mna), ktore sa mi vytvorili neustalym drazdenim. Cele hrdlo - ko, ja som ani rozpravat uz nemohla, co ma bolelo. Ziadna zla choroba, nastuduj si refluxnu dietu - na tichy reflux ( na nete je toho dost) a prisne dodrzuj, stoji to za to

zuzka0601
22. jún 2025
@melonik7

@zuzka0601 tichy reflux necitis vobec (v noci sa to deje - preto ten vyssi reflux.vankus treba, aby sa ti kyselina "nevysplhala" do krku a teda nemat aj zaplneny zaludok na noc), ten pocit, ze mi nieco zavadzia som mala permanentne (psycho), boli to tie granuly ( u mna), ktore sa mi vytvorili neustalym drazdenim. Cele hrdlo - ko, ja som ani rozpravat uz nemohla, co ma bolelo. Ziadna zla choroba, nastuduj si refluxnu dietu - na tichy reflux ( na nete je toho dost) a prisne dodrzuj, stoji to za to

@melonik7 ďakujem ďakujem ďakujem.. toto človek asi potrebuje počuť. Ešte sa opýtam ak môžem ucho tá tiež takto stále bolelo? Že bez prestávky? A aká bolesť to bola? Prepáč že sa tam vypytujem ale už mám pocit že ma až líce boli

melonik7
22. jún 2025
@zuzka0601

@melonik7 ďakujem ďakujem ďakujem.. toto človek asi potrebuje počuť. Ešte sa opýtam ak môžem ucho tá tiež takto stále bolelo? Že bez prestávky? A aká bolesť to bola? Prepáč že sa tam vypytujem ale už mám pocit že ma až líce boli

@zuzka0601 ano, stale..hrdlo som mala stale podrazdene - a islo to az do ucha. Bolest bola akoby trhana, silna v uchu (nie pichanie/rezanie), tak ako ked ta boli ucho z vody. Inak, ja som stale cmulala tabletky na hrdlo, aj take drahe, co som si myslela ze nejakeho bacila tam stale mam, striekala spreje, no des.

zuzka0601
22. jún 2025
@melonik7

@zuzka0601 ano, stale..hrdlo som mala stale podrazdene - a islo to az do ucha. Bolest bola akoby trhana, silna v uchu (nie pichanie/rezanie), tak ako ked ta boli ucho z vody. Inak, ja som stale cmulala tabletky na hrdlo, aj take drahe, co som si myslela ze nejakeho bacila tam stale mam, striekala spreje, no des.

@melonik7 no aj ja ale tie spreje mi to ešte viac vždy rozdrazdia a boli ma hrdlo ešte viac 🙈

melonik7
22. jún 2025
@zuzka0601

@melonik7 no aj ja ale tie spreje mi to ešte viac vždy rozdrazdia a boli ma hrdlo ešte viac 🙈

@zuzka0601 presne 🙈

zuzka0601
22. jún 2025
@melonik7

@zuzka0601 presne 🙈

@melonik7 no ja neviem ale asi sa aj tesim ak sa to uzavrie touto diagnózou lebo ma už veľmi straší možnosť rakovina 🙈

zuzka0601
25. jún 2025
@melonik7

@zuzka0601 presne 🙈

@melonik7
No tak test na reflux je negatívny

zuzka0601
28. jún 2025
@melonik7

@zuzka0601 presne 🙈

@melonik7 ahoj 🙂 mohla by som ti napísať súkromnú správu?