Reflux po Covide-19
ahojte,
chcem sa spytat, ci niekto zacal po kovide trpiet refluxom a ci ho to postupne preslo.
mavala som to obcas, ked som sa prejedla alebo to prehnala s alkoholom, ale to bolo ozaj vynimocne. no 3-4 tyzdne po prekonani kovidu (takmer bez priznakov) mam reflux permanentne, nedokazem sa vobec prehnut, lebo sa mi hned vracia potrava do krku, jem zdravo, male porcie, dokonca som kvoli tomu prestala pit kavu a neustale citim ako sa mi ta kyselina tlaci nahor, aj 3 hodiny po najedeni. akoby mi zatekali krkom take sladko-kysle hlieny.
citala som, ze to moze sposobit kovid, ze to suvisi s poskodenim nervu vagus a centralnej nervovej sustavy, ze to akoby vypne pazerakovy zvierac a je uvolneny.
prosim vas, ti co ste to mali, dalo sa to casom same do normalu?
Ja odporúčam ísť k lekárovi, takéto príznaky som mala aj pri zápale žalúdka. A na gastre mi potvrdili, že po covide sa výrazne zhoršili príznaky ľuďom, ktorí už boli vyliečení predtým, začali sa im vo veľkom vracať pacienti so zhoršenými príznakmi chronických gastro chorôb a pod.
ja viem, ze bezne reflux patri do ruk gastro lekara, ale vzhladom k tomu, ze mam s tym skusenost z minulosti, viem, ze teraz mam nieco so zvieracom, na to nie su lieky, toto sa riesi operacne (lieky co som kedysi brala mi problem zhorsovali, pomohla mi len uprava stravy ktoru dodrziavam dlhodobo). skor ma teda preto zaujima, ci sa to ludom dalo same dokopy casom.
A pri covide ste nebrala niejake lieky?
@ika11123 asi 3 panadoly dokopy
Reflux je chronickr ochorenie,ak si mala problemy uz predtym,iba sa ti vratil a po Covide zhorsil. Mohla si mat aj slabe prejavy,ktore si nevnimala. Treba ist na gastro,skontrolovat pazerak,nasadit lieky, nemyslim,ze si vyskusala vsetky mozne lieky a ich kombinacie. Ja mam reflux 8r.,niekedy som bola aj rok bez a zase sa vratil.
No mne sa tiež vrátil po panadole šumivy teda stále som cítila cudzie teleso pri polikani...mne to upraví oregano beriem ho každe ráno a večer probiotiká a samozrejme strava žiadne iné tablety na reflex už neberiem
Ja mám reflux už roky zo začiatku som si to nechcela pripustiť utlmovala som to a potom mi praskol vred v žalúdku ...takže si radšej kúpte Nolpaza 20 je voľno predajňa a objednajte sa na gastro ci uz je to Covidim alebo nie treba to liečiť. ..
Podla mna sa ti len zhorsil chronicky stav. A nahodou si do toho mala Covid. Ked nedodrziavas dietne opatrenia, tak sa to zvykne zhorsovat.
@stanulienkat praveze ja ich uz rok dodržiavam na 100%. Ak nerátam tu 1 rannú kávu, no ta mi nikdy nerobila zle.
Toto som nikdy nemala, návrat jedla do hrdla.
Nemala by si mentol, ani zuvacky, alkohol, vyprazane, korenene, slane, mastne, kofein, bublinky....
Potom asi najlepsie ist na gastro.
Ja som na diete 8r.a reflux mam stale,to,ze dodrziavas dietu neznamena,ze reflux nemas. A kava je pri refluxe zakazana. Pokial si nemala urobenu pH metriu,nemozes tvrdit,ze ti nic nerobi. Ja som si tiez myslela,ze sa mi pocas 24hod.jedlo vratilo len par krat,v skutocnosti to bolo takmer 200x.
ahoj . mam podobny problem. 2-4 tzydne po covide mam reflux rozne problemy s tym spojene. ako sa sa stym vysporiadala? dakujem za odpoved
ahoj . mam podobny problem. 2-4 tzydne po covide mam reflux rozne problemy s tym spojene. ako sa sa stym vysporiadala? dakujem za odpoved
@66roman nijako, trva to dodnes.
Na gastre bolo dáke vyšetrenie? Mám podobne príznaky začal som jesť tabletky proti kyseline zaludocnej . A je lepšie
Ahoj, ja úplne to isté.... doteraz som mala úplne v pohode žalúdok... takže vidím, že sa z toho len tak nevyhrabem... fuh.. po troch kráľoch zbehnem k internému... ale neviem si ani len predstaviť čo idem robiť....

upresnim, zacalo mi to 3-4 tyzdne po prekonani a uz 2 mesiace sa s tym trapim.