icon

Reklamácia návštevy lekára bez lekárskej správy

14. máj 2025

Dobrý deň, stala sa mi taka vec, išla som k ortopedovi, s výmennym listkom, bolo to v nemocnici, ten ma poslal preč, nech to rieši ina nemocnica. Výmenný lístok mi vrátiť, lekársku správu som žiadnu nedostala. Lekár ma na polku vysetril. Za vyšetrenie si vypýtal peniaze od poisťovne. Mam to reklamovať?
Išla som potom s výmennym listkom do inej nemocnice a tam ma bude riešiť a teda tam som uz aj dostala lekársku správu o vysetreni.

Strana
z2
colsami
14. máj 2025

Aky bol dovod ze v polovice vysetrenia Ta "poslal prec" aby Ta riesilo ine pracovisko? Neviem si to celkom predstavit - to je naozaj nestandardne, takze ak chces nieco viac riesit, bude Ti treba poriadne ozrejmit situaciu, nie len takto strucne a nejasne.

autor
14. máj 2025
@colsami

Aky bol dovod ze v polovice vysetrenia Ta "poslal prec" aby Ta riesilo ine pracovisko? Neviem si to celkom predstavit - to je naozaj nestandardne, takze ak chces nieco viac riesit, bude Ti treba poriadne ozrejmit situaciu, nie len takto strucne a nejasne.

@colsami diagnóza je náročná. Nech to riesi ina (podla rajonizacie) nemocnica, resp niekto iný, len nie on. Toto mi oznámil hneď na zaciatku.

lenka_xy
14. máj 2025

Takže teba trápi iba to, že si niečo vykázal na poisťovňu? Mali pre teba rezervovaný termín, venoval ti čas, vyšetril ťa a referoval na iné pracovisko, nevidím tu žiadny dôvod na reklamáciu.

mamina7070
14. máj 2025

vratil ti vymenny listok, venoval ti cas a odoslal ta na ine pracovisk, co vlastne chces reklamovat?

autor
14. máj 2025
@mamina7070

vratil ti vymenny listok, venoval ti cas a odoslal ta na ine pracovisk, co vlastne chces reklamovat?

@lenka_xy zaujíma ma aj to, ze ci nebude mat problém preplatiť 2 vyšetrenia v krátkom čase.

@mamina7070 neodoslal ma na iné pracovisko, povedal ze nech idem preč, nech to riesi niekto iný. Nemam o tom žiadny záznam. Ako keby som tam nebola.

mamina7070
14. máj 2025

ale bola si tam vysetril ta a odporucil ti ist inde a co chces napisat do tej reklamacie?
a kolko si vlastne teda vykazal na poistovnu?

autor
14. máj 2025
@mamina7070

ale bola si tam vysetril ta a odporucil ti ist inde a co chces napisat do tej reklamacie?
a kolko si vlastne teda vykazal na poistovnu?

@mamina7070 bolo to len 10 eur. Skôr mi ide aj o to, ze prebehlo ďalšie vyšetrenie (s výmennym listkom) inde. Špecializácia rovnaká, všetko na úrovni nemocnice.

jvasenka
14. máj 2025

za mňa kľudne reklamuj prip cinkni do poisťovne či to ma zmysel... a pridaj pánovi dr aj recenziu

mamina7070
14. máj 2025

a kde je problem? mala si vymenny listok normalne uhradia aj dalsie vysetrenie

a sak reklamuj aj ked nechapem preco vobec ta nemusel zobrat kedze si sla do nemocnice mimo rajonu

kacena4
14. máj 2025

a co chces "reklamovat" ze ti lekar povedal pravdu, ze si netrufa na tvoju dg. a poslal ta lepsiemu odbornikovi??

autor
14. máj 2025
@mamina7070

a kde je problem? mala si vymenny listok normalne uhradia aj dalsie vysetrenie

a sak reklamuj aj ked nechapem preco vobec ta nemusel zobrat kedze si sla do nemocnice mimo rajonu

@mamina7070 rajonizacia v rámci nemocnic neexistuje. Mozem ist ku komu chcem, len lekar musí byť ochotný vziať. Kľudne môžeš byť liecena v Košiciach keď si z Bratislavy. To by si mala uz dávno vedieť.
Nikto si krk nechce zavesiť náročnú diagnozu.
Predpokladám, ze kvôli 10 euram poisťovňa nebude skúmať co a ako.

autor
14. máj 2025
@kacena4

a co chces "reklamovat" ze ti lekar povedal pravdu, ze si netrufa na tvoju dg. a poslal ta lepsiemu odbornikovi??

@kacena4 skôr reklamovať vyšetrenie, kde nebola spísana lekárska správa a žiadne odporúčania. Ako mohlo prebehnúť vyšetrenie bez papiera. Neposlal ma k lepšiemu odbornikovi, len poslal preč, nech riesi niekto iný (hocikto), len nie on

mamina7070
14. máj 2025

ale existuje rajonizacia v ramci nemocnic ano lekarovi sposobis problemy, ale to je zjavne tvoj umysel
inak by si toto tu nepisala, vela stastia v hladani dalsieho ortopeda

ja som reklamovala u lekara ale tam bol realny dovod a nie taketo urazene ego

autor
14. máj 2025
@mamina7070

ale existuje rajonizacia v ramci nemocnic ano lekarovi sposobis problemy, ale to je zjavne tvoj umysel
inak by si toto tu nepisala, vela stastia v hladani dalsieho ortopeda

ja som reklamovala u lekara ale tam bol realny dovod a nie taketo urazene ego

@mamina7070 mne skôr ide o to, či takto sa nespôsobia problémy novému pracovisku, ktoré ma je ochotné riešiť. Aby im bolo preplatené vyšetrenie aj úkony.

kik2022
14. máj 2025

Neviem no urobte ako uznáte za vhodne. Ale keď dáte reklamáciu tak spôsobíte dosť veľké problémy tomu danému doktorovi. Takže neviem či to stojí za to. Či ozaj urobil niečo také zle.

micicka
14. máj 2025

Ja si myslim, ze autorka ma pravdu. Ak by ju lekar vysetril, a zistil, ze nie je dostatocne zdatny na jej liecenie, pripadne treba ineho odbornika, napisal by predsta spravu co vsetko vysetril a co vsetko zistil, co navrhuje dalej. Ja ked idem k neurologovi a ten zisti, ze to nie je neurologicky problem, napise spravu a navrhne napriklad navstevu ortopeda.
Tomuto lekarovi sa nechcelo vysetrit podrobne, tak pacientku poslal prec, ale z poistovne si to nechal preplatit.
Zavolaj si do poistovne, ze po akom case mozes navstivit ineho lekara s tym istym problemom. Alebo vseobecnej lekarky sa na to spytaj. A potom sa mozes rozhodnut, ci budes reklamovat

mamina7070
14. máj 2025

urcite nove pracovisko nebude mat problem za 10€ vysetrenie u ineho odbornika urcite nie

euka210
14. máj 2025

kvoli 10e chces reklamovat, ze ortoped nema gule ci skusenosti riesit Tvoju diagnozu? Co Ti mal napisat do spravy? ...ze zistil to a to, ale liecit Ta nebude?
Vysetrit Ta vysetril, 10e je ze smiesna suma za vykon...za preventivku si zubarka u deti ci detska dr. pyta viac. Neviem preco by poistovna mala riesit 10e. Je to rovnake ako ked sa Ti nepaci dr....ides k inemu...tu je to naopak, ze Ta poslal on inde...

taktotedanie
15. máj 2025

Podla mna si nevykazal nic do poistovne
Kedze ti vratil listok, nemas spravu a zaplazila si 10€ neviem za co v podstate aspon ti daj nejaky doklad o zaplateni?

janage
15. máj 2025

10e si zaplatila ty, ci to lekár vykázal poisťovni a zaplatila poisťovňa?
To, ze si lekársku správu nedostala neznamená, že ju dr. nemá v počítači.

janage
15. máj 2025
@taktotedanie

Podla mna si nevykazal nic do poistovne
Kedze ti vratil listok, nemas spravu a zaplazila si 10€ neviem za co v podstate aspon ti daj nejaky doklad o zaplateni?

@taktotedanie píše, že 10e si lekár vypýtal od poisťovne. Ona zrejme neplatila nič.
@autorka ty tých 10e vidíš kde, že vypýtal od poisťovne?
Však ta vyšetril aj keď nie podľa tvojich predstáv. To mal urobiť zadarmo podľa teba či ako?
Ak by si VL nechal tak ti obvodná vystaví ďalší a hotovo. On ti ho vrátil. Ďalšie pracovisko koná na základe tohto VL, tak fakt nerozumiem aký máš problém.

autor
15. máj 2025
@janage

@taktotedanie píše, že 10e si lekár vypýtal od poisťovne. Ona zrejme neplatila nič.
@autorka ty tých 10e vidíš kde, že vypýtal od poisťovne?
Však ta vyšetril aj keď nie podľa tvojich predstáv. To mal urobiť zadarmo podľa teba či ako?
Ak by si VL nechal tak ti obvodná vystaví ďalší a hotovo. On ti ho vrátil. Ďalšie pracovisko koná na základe tohto VL, tak fakt nerozumiem aký máš problém.

@janage vidím, ze to zaplatila poisťovňa. Ako mohla uhradiť niečo, ked som nedostala lekársku správu a ani nič počas akože vyšetrenia nepísal do PC. Ci si následne niečo naskrabal, aby si vykázala nemocnica jedine. Takéto jednanie sa mne nepáči, ak mi lekár povie, nech idem preč, bez odporúčania a lekárskej správy. Nie je to vyšetrenie ak pacient o tom nemá doklad.

janage
15. máj 2025

Poisťovňa uhradila výkon, ktorý realne prebehol. Sama píšeš, že ťa lekár vyšetril. Tak choď za ním, povedz, že chceš správu z vyšetrenia, že v systéme vidíš, že si vykázal úkon. Ja v pobočke jasne vidím, že vyšetrenie také a také...
Ty nie?
Podľa mňa nehovoríš celú pravdu, zrejme došlo k nejakému osobnému konfliktu.
Pokiaľ by si lekár vykázal úkon, ktorý neurobil, potom sa môžeš sťažovať priamo v zdravotnej poisťovni.

autor
15. máj 2025
@janage

Poisťovňa uhradila výkon, ktorý realne prebehol. Sama píšeš, že ťa lekár vyšetril. Tak choď za ním, povedz, že chceš správu z vyšetrenia, že v systéme vidíš, že si vykázal úkon. Ja v pobočke jasne vidím, že vyšetrenie také a také...
Ty nie?
Podľa mňa nehovoríš celú pravdu, zrejme došlo k nejakému osobnému konfliktu.
Pokiaľ by si lekár vykázal úkon, ktorý neurobil, potom sa môžeš sťažovať priamo v zdravotnej poisťovni.

@janage je to neštandardna situácia. Aj mňa to zaskočilo. Čakala som, ze mi dá lekársku soravu, odporúčanie co ďalej, kontrolu a nie ze nech to riesi niekto iný (ktokoľvek, len nie on). Načo si vykázal výkon bez výmenného lístka a lekárskej správy? Bola by som veľmi zvedavá.

taktotedanie
15. máj 2025

Ved to ries s lekarom tu nemame vestecku gulu ani nemame pristup do systemu poistovne
Zbytocne tu nad tym lamentujes a stracas tu cas

zuzanka.zuzu
15. máj 2025
@taktotedanie

Ved to ries s lekarom tu nemame vestecku gulu ani nemame pristup do systemu poistovne
Zbytocne tu nad tym lamentujes a stracas tu cas

@taktotedanie ale ona to riešiť nebude lebo bola pototo už prvá krát pred tým doktorom a podľa mňa tam bol konflikt keď jej PO vyšetrení vrátil ešte aj výmenný lístok a poslal ju mimo ich nemocnicu (a defacto dop*če)

janage
15. máj 2025

Však ten výkon reálne urobil. Či ty pracuješ zadarmo?

martul
15. máj 2025

Nechápem čo riešiš. Veď on ťa reálne vyšetril a povedal, že je to náročné a ďalej to ok nebude riešiť a máš ísť inde. Potom si to dal preplatiť poisťovni, čo je tiež ok. Čo toa spoločné s tým že to nedal papier?!

autor
15. máj 2025

Ako si moze lekar vykázať výkon bez výmenného lístka a bez spisania lekárskej správy. Veď defakto nič neurobil. Neexistuje o tom záznam.

martul
15. máj 2025

Výmenný lístok mal a vrátil ti ho. Ako vieš, že nic nenapísal? Ja odchádzam od doktorky a ona ešte stále ťuká a píše. Možno aj on keď si odišla napísal záznam do PC.

Strana
z2