Rezanie očí
Ahojte , asi už tri dni má rezu oči - nosím šošovky . Strašne má škriabu a neprechádza to či so šošovkami či bez . Volala som očnej a nezoberie má až na konci júna že má komplet všetko plne ak bude veľmi zle že mám ísť na pohotovosť . Mne teda nie je veľmi zle viem žiť viem fungovať . Nemám ich ani extra červene jedine prečo sa bojím je že som v 11tt tehotenstva . Že ak je tam náhodou zápal aby sa nepreniesol krvou ďalej ? Či už si moc namyslam a som hypochodner a mám si kúpiť niečo v lekárni ? Prosím o radu nezabite ma . Neviem či ísť na pohotovosť či nie . Keď si predstavím že na pohotovosť sa chodí s úplne inými vážnejším vecami . Moc ďakujem .
Šošovky sú zatiaľ nedávaj, ak máš doskriabane oko, tak si kúp corneregel dávaj si ho 3x, môžeš si dávať aj ocuflash 5x, ak sa nezlepší, choď na očnú pohotovosť a dajú ti antibiotické kvapky
Ja mam alergiu na pel trav a prave teraz je to najhorsie a uplne prvy priznak ze mi ide alergicky zachvat je rezanie oci... akoby som mala v nich piesok.
Je to dehydrataciou. Mne to okamzite prejde ak sa napijem 2 pohare cistej vody. Niekedy ked pijem tej vody prilis vela si dam stipku soli na ruku a zlizem. Ta sol udzi vodu v tele, lebo inac voda telom len prebehne a hned je von a telo z nej nema poriadne uzitok.
Je mozne ze tehotenstvom sa ti zmenili naroky na vodu a telo jej potrebuje viac.
Možno pomôžu/poradia @taktotedanie alebo @janinah
Šošovky teraz nenosít a do očí ocuflash kvapky.ak nebude lepšie o dva dni tak očná pohotovosť.Ale skúste obtelefonovať aj viac očných Amb. V okolí.
Tak ako odporucila @janinah , kvapky kludne 5x denne, obsahuju ocianku lekarsku moze sa davat aj novorodencom takze bez obav mozte uzivat v tehotenstve..ak sa nezlepsi vyhladajte ocnu pohotovost
Tak ak sa to neda vobec vydrzat kludne sa chod na pohotovost spytat alebo teda aj nech ti v lekarni poradia, hadam to mas aj z tych sosoviek nejake vydrazdene alebo prievan alebo suche oci tazko povedat no.
no tak ak je to take hrozne, tak kludne by som s tym sla aj na pohotovost. teraz je tolko tych vseliakych kvapiek, ze po pravde nevedela by som ake si mam len tak kupit a radsej by som ich mala od lekara odporucene
Ja keď som mala takýto problém, tak mi museli menit sosovky -zakrivenie.
Uprimne, pocas tehotenstva by som zvazila uzivanie sosoviek..za mna je to potencionaly vstup bakterii do organizmu..na ocnej ambulancii mame na dennom poriadku pacientov s poskriabanymi rohovkami pre neodbornu manipulaciu, zapaly oci.. Potom sa trapime s vytermi oci, davame na rozbor roztoky a obaly na sosovky, je to cele zdlhave kym sa to kultivuje, mali sme aj komplikovane zapaly rohoviek, nehojce sa vredy rohovky.. Darmo vysvetlujeme, ze zaklad je pri sosovkach hygiena..v tehotenstve su obmedzene moznosti liecby v urcitom stadiu..
Dr

Na pohotovost sa chodi s roznymi tazkostami. Isla by som