Riešenia pre odvodnenie a zrýchlenie metabolizmu pri hypotyreóze
Ahojte prosím poraďte mi čo vám pomohlo na odvodnenie a zrychlenie metabolizmu pri hypotyreoze. Pravidelne cvičím aj stravu dodržujem no váha stále stoji a voda sa drží. Pijem len cistu vodu, žiadne cukry,muka atd..mam kalorické tabuľky takze mam aj dostatok vlakniny ale nič zatiaľ nepomáha. lieky ešte neberiem, o týždeň idem k lekárovi keďže som sa to dozvedela nedávno.
Ďakujem
@majamat áno zatiaľ iba tsh 6.820.
@majamat mam strach že budem musieť brat lieky cely život keďže som uplne zdravá tak takyto vysledok ma zaskočil, ale konečne viem prečo nemôžem schudnúť, stále som unavená a nervavá atd. Takze takyto vysledok môže znamenať že to nemám dlho ale ešte len sa to rozbieha či?
Ja mam taketo vysledky 17 rokov ale beriem lieky,zacinala som na 25ug a teraz mam 125/137ug striedam. Dr upravuje davkovanie podla vysledkov. A vahou to moc nehne
@majamat tak to je dost náročné naozaj. Zvlášť ked to je malé dieťa.. a ako dlho berie lieky na hypot.? Som zvedavá ako to dopadne, mama mi hovorila že ked som bola mala tak som jej vypila všetko mlieko vždy a potom som vracala. Takto podobne to mám aj teraz že nikdy nemám dost, po priatelovi dojedam 😃 ale to bude tým zlým metabolizmom
A ako dlho ideš podľa tabuliek. Brať lieky na štítnu nie je problém, beriem ich roky...základ je držať sa stravy , hýbať sa, pitný režim ,spánok....a hlavne nečakať zázraky hneď, byť trpezlivý ,disciplinovaný a nedojedat.... Je to o nieco možno náročnejšie ako jej je všetko o.k, ale nie nemozne
@sense asi cca mesiac, myslela som si že mam intoleranciu lebo vždy som po mliečnych vyrobkoch a hlavne muke bola druhý deň uplne zavodnena. Ale teraz to chápem tak že to je tým spomalenym travenim. Mám síce len 53kg ale som nizka, nohy mam ako balvany. Najhoršie na tom je že aj ked mam dost pevne brucho aj nohy tak okolo je tuk a voda, nedokážem to vyrisovať. Aj ked beham najväčší problém sú tie nohy lebo sú ťažké.. 4r dozadu som mala okolo 60kg, travenie take že som chodila na záchod každý 3ti deň, mala som hladovku pekne som sa odvodnila a precistila travenie to mi velmi pomohlo a odvtedy chodím pravidelne každé ráno, inak nie 😄 najem sa a hned som taká nafuknutejsia, nejde to vôbec dole aj napriek tomu že dbam na dostatok vlakniny v strave
@majamat na mne mám odskúšané že snaha nestačí, jednoducho disciplína ..ono veľa ľudí robí chybu aj pri vážení, aj jedlo čo dojednané má kalórie, aj to o čo ostane na lyžičke a ešte zjeme má kalórie, aj to čo si mimo dáme do úst má kalórie....
A áno kým jej nastavia liečbu to môže trvať dlhšie ale potom už treba len "bojovať" . Ono zlý metabolizmus nie je kvôli dojedaniu, dojedat je zlozvyk a pokiaľ človek nemá metabolickú poruchu tak treba počúvať telo.... A nejesť len preto aby sa nevyhodilo alebo preto že ešte ostalo na tanieri.
Mám kolegyňu zrovna dnes sa mi sťažovala ako je ťažké schudnúť pri štítnej žľazy, v ruke mala jogurtovy drink 500ml, ktorý má 50g cukru, čiže dennú potrebu cukru dala v jednom jogurtovom drinku. A teraz cez pausu 2croissanty s latte....čiže 2/3 príjmu dala hneď ráno ....a teda nespomínal že ide prerušovaný post a už jesť nebude... Čo sa týka objemu jedla nezjedla veľa, to mala pravdu že veľa nezje...ale čo sa kalórií týka je to vela
@majamat ja len dúfam že to pomoze, stále som unavená aj napriek tomu že spím 7-8h. Bola som u gyn. a požiadala som ho o testy na hormony nakolko sa mi nedarí otehotnieť, ale citala som že ak nemám v poriadku šž tak by to ani nebolo bezpečné pre plod
Skús zihlavovy čaj piť a nie 2l vody ale 3la masáže napr ja si robím masáž na sucho s kefou, takisto valcekujem. A nosím kompresné pradlo.
@sense odkedy mam kalorické tabuľky tak už celému tomu rozumiem, dám si len jeden banán a už mam skoro polovicu cukru vyplnenu, a take mlieko je ťažšie stráviteľné tak na to si už dávam pozor. Predtým som sa stravovala takymto pôstom že som jedla až večer a tak som si len držala váhu, ale pri tejto dg to nie je dobre, tak som začala jesť pravidelne a malé množstvá ale to chce asi čas aby sa travenie aspoň troska pohlo
@sense skusim. Vody pijem dost v praci ani nie moc naraz, postupne, a ked idem z prace tak som nafúknutá a nohy ťažšie ako ráno, drzi sa mi to v tele aj napriek tomu že idem na wc aj 10x za deň
Buduj svaly, svaly celkovo zvyšujú BM, pi vodu a hlavne nebuď na seba prísna, aby si nebola zbytočne v strese. Ono to pôjde, pomalšie - ale pôjde. Moja sestra ju tiež má, človek musí byť vtedy trpezlivý.
@majamat 2l určite vypijem, snáď budem mat stastie na dobrého lekára ktorý si vypočuje všetky tieto moje symptomy a bude vedieť čo dalej
@majamat dakujem pekne