Riešenie padania vlasov po pôrode
Ahojte☺️
Po akom čase vám začali po pôrode padať vlasy a kedy sa to zastavilo, ustálilo?
Ťahám na 40 a som 2 mesiace po pôrode a už začínajú padať. Čo si kúpiť , aby som tomu predišla? Alebo proste vypadaju a nič nepomôže? Zvažujem kúpiť zvlášť zinok, selén a biotín. Poradíte s ktorými ste spokojné? Na tie gummies peniaze nemám...(3 mesiace a 60-90e, ktoré potrebujem na plienky napríklad)prípadne čo vám pomohlo? Ďakujem za rady.
Tiež som po pôrode a zatiaľ skúšam domace - Dve hrste sušeného/čerstveho/olejček rozmarynu uvariť v pól litra vode, variť 5 minút a necham luhovať cez noc, ráno scediť a po umyti vlasov len vmasirovat ku korienkov ten nalev (nie cely to je na viac krát). Uvidím či to pomôže. Mne to začalo po pól roku a trvá to už 4 mesiace
Je to spôsobené hormonmy, cize ani tie gumiies cukriky by ti nepomohli, a je to bežné po porode, mne velmi pomohol dixi sampon žihľavový
Rovnako, pocas tehu super vlasy a po porode potom viac vypadavali. Je to vplyv hormonov, nic som s tym nerobila, prestalo to same.
Trvalo to par mesiacov. Prešlo samo. Nič by som si nedávala. Je to prirodzené
gumies je marketingova sprostost a fejk, davaj si zinok a jedz ryby.
Zial nic nepomoze, mozes podporit rast novych, mne napr. fungoval cisty biotin ale to padanie, tomu sa asi neda vyhnur
Po každom pôrode som skoro oplesatela 🙈😁 a mne to samé nepreslo, aj som vzdy dlho kojila. Ale pouzivala som Capillan Q, šampón a aktivátor, z lekarne, a neskutočne mi to pomohlo, velmi vela nových vlasov mi po ňom narastlo. A nebol ani drahý.
Som 9.m po pôrode a už padajú menej, o dosť menej. Najhoršie to bolo okolo 6.m po pôrode. Ja si nič nedávam, cez tehotenstvo mi vypadli pri česaní dva vlasy, teraz vypadáva len to, čo vtedy nevypadlo. Kojím a beriem kopu vitamínov, asi to pomáha.
Cca 3-4 mesiace po porodoe nejaku dobu padali. Dala som si len podstrihnut vlasy a neriesila. Preslo to samo.
Začalo to 3 mesiace po pôrode. Trvalo to pár mesiacov a potom to postupne prešlo. Je to úplne normálne, lebo tvoje telo si prešlo veľkými zmenami a musí sa z toho postupne spamätať.

trvalo to asi pol roka. Ja som neužívala nič. 3 deti mam. Počas tehotenstva padali málo a potom po pôrode to bolo hrozné, ale vlasy mám teraz rovnaké ako predtým (najmladší má 3 roky) Neboj, to je len vplyv hormónov.