icon

Riešenie padania vlasov po pôrode

23. feb 2025

Ahojte☺️
Po akom čase vám začali po pôrode padať vlasy a kedy sa to zastavilo, ustálilo?
Ťahám na 40 a som 2 mesiace po pôrode a už začínajú padať. Čo si kúpiť , aby som tomu predišla? Alebo proste vypadaju a nič nepomôže? Zvažujem kúpiť zvlášť zinok, selén a biotín. Poradíte s ktorými ste spokojné? Na tie gummies peniaze nemám...(3 mesiace a 60-90e, ktoré potrebujem na plienky napríklad)prípadne čo vám pomohlo? Ďakujem za rady.

skodulienka
23. feb 2025

trvalo to asi pol roka. Ja som neužívala nič. 3 deti mam. Počas tehotenstva padali málo a potom po pôrode to bolo hrozné, ale vlasy mám teraz rovnaké ako predtým (najmladší má 3 roky) Neboj, to je len vplyv hormónov.

lucia23529
23. feb 2025

Tiež som po pôrode a zatiaľ skúšam domace - Dve hrste sušeného/čerstveho/olejček rozmarynu uvariť v pól litra vode, variť 5 minút a necham luhovať cez noc, ráno scediť a po umyti vlasov len vmasirovat ku korienkov ten nalev (nie cely to je na viac krát). Uvidím či to pomôže. Mne to začalo po pól roku a trvá to už 4 mesiace

dadka1997
23. feb 2025

Je to spôsobené hormonmy, cize ani tie gumiies cukriky by ti nepomohli, a je to bežné po porode, mne velmi pomohol dixi sampon žihľavový

euka210
23. feb 2025

Rovnako, pocas tehu super vlasy a po porode potom viac vypadavali. Je to vplyv hormonov, nic som s tym nerobila, prestalo to same.

martinka13
23. feb 2025

Trvalo to par mesiacov. Prešlo samo. Nič by som si nedávala. Je to prirodzené

barborachors
23. feb 2025

gumies je marketingova sprostost a fejk, davaj si zinok a jedz ryby.

petamich
23. feb 2025

Zial nic nepomoze, mozes podporit rast novych, mne napr. fungoval cisty biotin ale to padanie, tomu sa asi neda vyhnur

miriamzba
23. feb 2025

Po každom pôrode som skoro oplesatela 🙈😁 a mne to samé nepreslo, aj som vzdy dlho kojila. Ale pouzivala som Capillan Q, šampón a aktivátor, z lekarne, a neskutočne mi to pomohlo, velmi vela nových vlasov mi po ňom narastlo. A nebol ani drahý.

ina2405
23. feb 2025

Som 9.m po pôrode a už padajú menej, o dosť menej. Najhoršie to bolo okolo 6.m po pôrode. Ja si nič nedávam, cez tehotenstvo mi vypadli pri česaní dva vlasy, teraz vypadáva len to, čo vtedy nevypadlo. Kojím a beriem kopu vitamínov, asi to pomáha.

siska53
23. feb 2025

Cca 3-4 mesiace po porodoe nejaku dobu padali. Dala som si len podstrihnut vlasy a neriesila. Preslo to samo.

minka201
23. feb 2025

Začalo to 3 mesiace po pôrode. Trvalo to pár mesiacov a potom to postupne prešlo. Je to úplne normálne, lebo tvoje telo si prešlo veľkými zmenami a musí sa z toho postupne spamätať.