icon

Riešenie precitlivenosti nervového systému a kolapsových stavov

4. nov 2025

Ahojte, priatelia. Chcem sa opýtať, či tu nenájdem osoby, ktoré trpia tým istým, čo ja.
Podľa môjho uváženia za tieto dva roky mám pocit, že mám veľmi precitlivený nervový systém.
Tým mám na mysli kolapsové stavy napríklad po káve alebo celkovo pri záťaži – keď som dlhšie v pohybe, pracujem a podobne.

Okrem toho mám každodennú ospalosť a otupenosť pri dlhšej práci alebo pohybe. Užívam magnézium, B komplex a vitamín C, ale za dva roky sa neobjavilo žiadne zlepšenie. Vyšetrenia nič neukázali – bolo spravené asi všetko možné: neurológia, kardiológia, MRI mozgu, endokrinológia a ďalšie.

Chcem len nájsť človeka, ktorý si tým prešiel alebo tým prechádza, čo mu pomáha, lebo je to brutálne obmedzujúce v živote.
Budem vďačný za každú radu a prajem krásny slnečný deň.

Strana
z2
dora281
Autor odpoveď zmazal
anna777115
5. nov 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 Tak v praci si nemožeš vylozit nohy na stól, to je jasne. Ale ak ma praca natolko vyčerpava a zahlcuje, je na čse sa pobzerať po niečom inom. Stres, strach, vyčerpanost je spušťačom všetkych emocii a preťaženia nervoveho systému. Vysokocitlivy človek to nevie odburať zo svojej hlavy a nervovej sustavy, tak dobre ako clovek, ktorý nemá vysokú citlivosť. Mne každy stymul hlava šrotuje strašne dlho a všetko dopodrobna preberám vo všetkom sa neskutocne dlho rypem, analyzujem....

anna777115
5. nov 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 Hypersenzibilita(vysoka citlivost), nie je diagnoza. To je proste dráždivejši nervivy system, ako maju bežny ĺudia.Človek sa s takym nervovym systemom uz narodi a má to tak cely zivot. Je veĺmi pozitivne, ak si to dokaze priznat, rozpoznať a pracovať s tym .

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
5. nov 2025
@anna777115

@dora281 Tak v praci si nemožeš vylozit nohy na stól, to je jasne. Ale ak ma praca natolko vyčerpava a zahlcuje, je na čse sa pobzerať po niečom inom. Stres, strach, vyčerpanost je spušťačom všetkych emocii a preťaženia nervoveho systému. Vysokocitlivy človek to nevie odburať zo svojej hlavy a nervovej sustavy, tak dobre ako clovek, ktorý nemá vysokú citlivosť. Mne každy stymul hlava šrotuje strašne dlho a všetko dopodrobna preberám vo všetkom sa neskutocne dlho rypem, analyzujem....

@anna777115 Tu s tebou na 100% súhlasím. Ak prácu nezvládam pre jej náročnosť, treba ísť o level nižšie.

bozenabombalova
5. nov 2025

mozno chronicky unavovy sindrom

dora281
5. nov 2025
@anna777115

@dora281 Hypersenzibilita(vysoka citlivost), nie je diagnoza. To je proste dráždivejši nervivy system, ako maju bežny ĺudia.Človek sa s takym nervovym systemom uz narodi a má to tak cely zivot. Je veĺmi pozitivne, ak si to dokaze priznat, rozpoznať a pracovať s tym .

@anna777115 Keď Vás tak čítam/počúvam, tu som zablúdil omylom. Ale nemôžem si pomôcť, Ako tak nad tým rozmýšľam , zdá sa mi, že medzi ťažkosťami hypersenzitývnych ľudí a ľudí s psychickými problémami nie sú až tak zásadné rozdiely. A že sa autorovi témy po Neurole ( účinná látka alprazolam ) uľaví, svedčí to o tom, že na hypersenzibilitu zaberajú aj benzodiazepíny, lieky proti úzkosti. A od nich ku antidepresivám je už iba krôčik. Takže budúcnosť je jasná. Vďakabohu za antidepresivá občas preložené benzodiazepínmi. Kladivom na úzkosť, panické ataky a depresie sú jednoznačne antidepresivá. Tak autor témy, netráp sa zbytočne, neurol ti pomohol, šup šup zajtra za psychiatrom a nedaj sa odbyť, nech ti predpíše AD. Môj názor. Držím palec.

anna777115
5. nov 2025
@dora281

@anna777115 Keď Vás tak čítam/počúvam, tu som zablúdil omylom. Ale nemôžem si pomôcť, Ako tak nad tým rozmýšľam , zdá sa mi, že medzi ťažkosťami hypersenzitývnych ľudí a ľudí s psychickými problémami nie sú až tak zásadné rozdiely. A že sa autorovi témy po Neurole ( účinná látka alprazolam ) uľaví, svedčí to o tom, že na hypersenzibilitu zaberajú aj benzodiazepíny, lieky proti úzkosti. A od nich ku antidepresivám je už iba krôčik. Takže budúcnosť je jasná. Vďakabohu za antidepresivá občas preložené benzodiazepínmi. Kladivom na úzkosť, panické ataky a depresie sú jednoznačne antidepresivá. Tak autor témy, netráp sa zbytočne, neurol ti pomohol, šup šup zajtra za psychiatrom a nedaj sa odbyť, nech ti predpíše AD. Môj názor. Držím palec.

@dora281 Hypersenzitivitu zapricinuje citlivy nervovy systém a nie je to ziadna diagnoza, človek sa s ňou už narodi, narozdiel od psychiatrickych diagnoz, ktore možu vzplanuť aj počas života a váčsinou su sposovene nejakou poruchou v mozgu.

dora281
6. nov 2025
@anna777115

@dora281 Hypersenzitivitu zapricinuje citlivy nervovy systém a nie je to ziadna diagnoza, človek sa s ňou už narodi, narozdiel od psychiatrickych diagnoz, ktore možu vzplanuť aj počas života a váčsinou su sposovene nejakou poruchou v mozgu.

@anna777115 Dobre, dobre, beriem, vysvetlila si mi to, už nebudem filozofovať. Dám už téme aj tebe pokoj. Máš pravdu. Pekný deň.

sisamisaaa
6. nov 2025
@dora281

@dora281 Neurol zaberá na neskutočne veľa symptómov. Si predstav že neurol berú aj ľudia s rakovinou lebo im je po ňom lepšie. A nie, benzodiazepíny neliečia rakovinu, oni len upokojujú nervový systém a ups... sú navykové...
Každopádne, prečítaj si niektorú z kníh Gabora Matého a porozumieš.

dora281
6. nov 2025
@sisamisaaa

@dora281 Neurol zaberá na neskutočne veľa symptómov. Si predstav že neurol berú aj ľudia s rakovinou lebo im je po ňom lepšie. A nie, benzodiazepíny neliečia rakovinu, oni len upokojujú nervový systém a ups... sú navykové...

@sisamisaaa Úzkosť ma sprevádza od narodenia. Bol som, podľa slov mojich rodičov,ktorí to v slabej chvíli pri pohári vínka priznali, nechcené dieťa. Inak by mi zniesli modré z neba, ale už sa to podpísalo na mojej psychickej labilite. Neskôr nastúpili depresie, nakoniec aj panické ataky. Výšku som, aj keď s odretýmii ušami a napriek psychickej labilite, úspešne ukončil. Oženil som sa, deti 3, chlapci. S alkoholom som sa vysporiadal súčasne s tým, ako som zavesil amatérsku hudbu v 45-ťke na klinec. Alkohol je sviňa. Od 50 rokov som na občasnom Xanaxe SR 0,5 mg. ( tiež účinná látka alprazolam, ako v neurole). A od 12/24 na AD. Sertralin Actavis 50 mg, 1 tbl. na ráno. Momentálne mi nič nechýba, som spokojný dôchodca a mám 76 rokov. Páčia sa mi mladé dievčatá a aj zrelé ženy. Ste našim požehnaním. Bicyklujem, pracujem na záhradke. Keby som mal Arabelin prsteň a tú moc, Fica s jeho čvargou by som zniesol zo sveta, aj s celou koalíciou Smer-hlas-sns. V ďalších voľbách sa o to pokúsim znovu. Fašistov a komunistov z duše nenávidím. A ako pozerám na tvoju profilovú fotku, trochu mám črty tvojej tváre. Aj keď som muž. Knihu Gabora Matého už asi neprečítam, nestíham, aj keď som na dôchodku. Maj sa krásne, ak som sa ťa dotkol, prepáč. Pekný deň.

dora281
6. nov 2025
@sisamisaaa

@sisamisaaa A ešte detail, vraj som sa narodil s pupočnou šnúrou okolo krku, celkom modrý v tvári, takže som mal namále, a to som ešte ani nevykukol z maminho tela...

dora281
6. nov 2025
@sisamisaaa

@sisamisaaa A nevyplakávam tu preto, aby som rozľútostil koničkárov, aby ste ma kolektívne ľutovali. Iba chcem tým povedať, že úzkosť, depresie a panické ataky to je moje, ja si s nimi tykám. Vtedy viem, že žijem. A okamžite na nich vytiahnem kladivo vo forme liekov. A zmiznú, potvory.

sisamisaaa
6. nov 2025
@dora281

@sisamisaaa Úzkosť ma sprevádza od narodenia. Bol som, podľa slov mojich rodičov,ktorí to v slabej chvíli pri pohári vínka priznali, nechcené dieťa. Inak by mi zniesli modré z neba, ale už sa to podpísalo na mojej psychickej labilite. Neskôr nastúpili depresie, nakoniec aj panické ataky. Výšku som, aj keď s odretýmii ušami a napriek psychickej labilite, úspešne ukončil. Oženil som sa, deti 3, chlapci. S alkoholom som sa vysporiadal súčasne s tým, ako som zavesil amatérsku hudbu v 45-ťke na klinec. Alkohol je sviňa. Od 50 rokov som na občasnom Xanaxe SR 0,5 mg. ( tiež účinná látka alprazolam, ako v neurole). A od 12/24 na AD. Sertralin Actavis 50 mg, 1 tbl. na ráno. Momentálne mi nič nechýba, som spokojný dôchodca a mám 76 rokov. Páčia sa mi mladé dievčatá a aj zrelé ženy. Ste našim požehnaním. Bicyklujem, pracujem na záhradke. Keby som mal Arabelin prsteň a tú moc, Fica s jeho čvargou by som zniesol zo sveta, aj s celou koalíciou Smer-hlas-sns. V ďalších voľbách sa o to pokúsim znovu. Fašistov a komunistov z duše nenávidím. A ako pozerám na tvoju profilovú fotku, trochu mám črty tvojej tváre. Aj keď som muž. Knihu Gabora Matého už asi neprečítam, nestíham, aj keď som na dôchodku. Maj sa krásne, ak som sa ťa dotkol, prepáč. Pekný deň.

@dora281 mňa si sa vôbec nedotkol. A z tvojho príbehu sa ani nečudujem že si si prešiel takýmito sračkami. Úprimne - myslím si že Maté by povedal, že si úplne v poriadku. Že tvoja nervová sústava sa adaptovala. Bol si nechcené dieťa a cítil si to. Tvoj mozog sa prirodzene bál o svoj život lebo dieťa je závislé na rodičoch a keď cíti že ho nechcú, logicky, neprežije. Preto tie stavy neskôr... mne to dáva úplnú logiku. A to že sa to zmenilo, bohužiaľ alebo bohudík - si citlivý. Alkohol je sviňa, ale aspoň dáva ten pocit že sme chcení, že život zvládame. Preto pôsobí uvoľnujúco. Nie je to zlý pomocník, ale je to veľmi zlý pán. Vlastne ako vo všetkom.
Čo sa týka Fica a ostatnej bandy, ak mám pravdu povedať - nič schopnejšie tam nevidím a uznávam že je to veľmi, veľmi zlé. Chcelo by to vybiť všetko v politike a začať odznova, možno aj úplne iným systémom :D
Ja som bola ako dieťa veľké prekvapenie aj šok pre všetkých. Už so mnou nerátali a zrazu - prišla som na svet keď moja sestra bola vo veku že by mi mohla byť mamou. Takže mám súrodencov - ale viac menej som jedináčik lebo ich rodičia boli úplne iní ako moji rodičia, hoci na fotkách vyzerali rovnako. Alkohol, hádky, krik, urážky, to bolo moje detstvo. Takže asi tak, tiež mám nervový systém výnimočne adaptovaný na prežitie vo veľmi zlých podmienkach, ako myslím si že všetci čo prispeli do tohto vlákna 🙂

Strana
z2