icon

Riešenie tlaku na hrudi a bolesti v chrbte po námahe

tmichalkov
7. feb 2025

Ahojte, obraciam sa na vás, pretože som už zo svojho stavu zúfalá. Od polky decembra cítim tlak na hrudi, na chrbte, a to najmä po námahe, napr. aj po krátkej prechádzke. Niekedy mám pocit tlaku aj v hrdle. Bola som samozrejme u obvodného, robil mi krvné testy, aj na štítnu žľazu, rtg hrudníka aj ekg. Všetko som mala v poriadku. Bola som aj u neurologičky, tá mi na základe základného vyšetrenia povedala, že mám tetániu. Na Emg som ešte nebola. Hodnoty magnézia, vápnika aj déčka som však mala v norme. Nestretli ste sa s niečím podobným? Netušíte, čo by to mohlo byť? Chodím aj k fyzioterapeutke, dala mi nejaké cviky, ale zatiaľ nepomahajú.
Je to strašne vyčerpávajúci stav, ktorý mi bráni normálne fungovať a robiť veci, ktoré mám rada. Budem vďačná za každú radu a skúsenosť.

janikk54
7. feb 2025

s tymto som sa teda este nestretla. mozno by som skusila ozaj tie cviky cvicit dlhsie a uvidis.

adka1236
7. feb 2025

@tmichalkov Dobrý deň,

úplne vám rozumiem, tento stav musí byť naozaj vyčerpávajúci a frustrujúci. Ja som sa s niečím podobným stretla a veľmi mi pomohla konzultácia s pánom Adamkovičom. Snaží sa nájsť skutočnú príčinu problému a ponúknuť efektívne riešenie, ktoré vám pomôže cítiť sa lepšie.
Odporúčam vám bezplatnú konzultáciu, kde vám poradí presne na váš problém. Môžete mu zavolať na 0950 542 989 a dohodnúť si termín. Navyše mávame skvelé akcie a zľavy, takže sa to určite oplatí využiť.
Držím vám palce a verím, že sa čoskoro budete cítiť lepšie! 💙

tmichalkov
autor
7. feb 2025

@adka1236 a môžem sa spýtať o koho ide? Je to lekár alebo iný odbornik? Ďakujem.

stanulienkat
7. feb 2025

Ja si myslím, že k tej tetanii máš možno pridruženú aj nejakú úzkostnú poruchu. Tie príznaky by na to aj sedeli. Krcnu a hrudnu chrbticu mas v poriadku?

nikinkals
7. feb 2025

@tmichalkov aj ta bolest vystreluje medzi lopatky?

tmichalkov
autor
7. feb 2025

@stanulienkat Neurologička mi hovorila, že mám krčnú chrbticu zablokovanú, no fyzioterapeutka povedala, že sa stretáva aj s horšími prípadmi, no cvičila so mnou aj na tú.
Myslíte si, že ten tlak v krku a v hrudi by mohol byť aj z krčnej?
Chodím aj k psychologičke, pomáha mi, no aj tak sa vždy vyľakám, keď to príde.

stanulienkat
7. feb 2025

@tmichalkov ano, moze byt z toho. Az sa nadychnut neda. Ale myslim, ze tu budu trochu aj tie uzkostne stavy. Resp depresia?

tmichalkov
autor
7. feb 2025

@nikinkals ide skôr o tupú bolesť a áno, niekedy to cítim aj medzi lopatkami. Zvláštne je, že keď kráčam, tak je to ešte ok, najhoršie je, keď zastanem po námahe, vtedy je ten tlak cítim najviac.

tmichalkov
autor
7. feb 2025

@stanulienkat Len ja nemám nejaké depresívne stavy, že by som nemala chuť vstať z postele a podobne. Skôr mám chuť žiť ako predtým a byť pri sile.

stanulienkat
7. feb 2025

@tmichalkov ale depresia neznamená , že celý deň ležíš v posteli a umaras sa v čiernych myšlienkach a chceš zomrieť. Su aj ľahké typy depresie, keď sa musíš niekedy nútiť k činnostiam, ktoré si predtým rada robila, alebo proste nemáš takú dobrú náladu ako inokedy, chyba ti smiech a radosť zo života. Niekedy si to človek ani nemusí uvedomiť. Je to take podprahove.

tmichalkov
autor
7. feb 2025

@stanulienkat Jasné, rozumiem. Ja by som z nich aj mala radosť, kebyže som vládala… je to taký začarovaný kruh. Brala som HAK, minuly týždeň som ju vysadila, pretože som čítala, že aj to môže spôsobovať podobne stavy. V pondelok som pre istotu objednaná aj k psychiatričke, tak uvidím, čo mi povie. Nerada by som si dávala antidepresívá, kým to nie je nutné.
No zároveň je strašne náročne fungovať v tomto stave pri 2 deťoch…

adka1236
7. feb 2025

@tmichalkov nie nie je to lekár je to odborník na ľudské telo ktorý pomáha ľudom ma aj vlastnú spoločnosť AdvancedHealth ja som si nevedela dať rady stále ma boleli kríže a kamarátka mi odporučila tohto pána poradil mi dal mi aj veľmi dobre ceny na prírodne liečiva a po mesiaci bolesť preč a dokonca aj so štítnou mi pomohol

alissa1222
7. feb 2025

Ahoj mala som presne toto ako ty od októbra strasne bolesti na hrudi palenie bolel aj chrbat ale nie stále a do toho som začala aj psychicky ísť dole..výsledok? Chrbtica

nikinkals
8. feb 2025

@tmichalkov ja to mavam z nespravnej polohy ri sedeni napr na gauci a v posteli pocas spanku..ale to sa neda ani poriadne nadychnut,. Chrbtica

lagunka0000
25. jún 2025

Ahojte, robí sa mi presne to isté, tlak na hrudi po námahe ale niekedy aj v pokoji, EKG, EKG holter 72 hod. , ergometria, echo srdca, krv všetko ok, už som z toho na prášky , pomohlo vám nieco alebo niečo zistili?