Riešenie tlaku na hrudi a bolesti v chrbte po námahe
Ahojte, obraciam sa na vás, pretože som už zo svojho stavu zúfalá. Od polky decembra cítim tlak na hrudi, na chrbte, a to najmä po námahe, napr. aj po krátkej prechádzke. Niekedy mám pocit tlaku aj v hrdle. Bola som samozrejme u obvodného, robil mi krvné testy, aj na štítnu žľazu, rtg hrudníka aj ekg. Všetko som mala v poriadku. Bola som aj u neurologičky, tá mi na základe základného vyšetrenia povedala, že mám tetániu. Na Emg som ešte nebola. Hodnoty magnézia, vápnika aj déčka som však mala v norme. Nestretli ste sa s niečím podobným? Netušíte, čo by to mohlo byť? Chodím aj k fyzioterapeutke, dala mi nejaké cviky, ale zatiaľ nepomahajú.
Je to strašne vyčerpávajúci stav, ktorý mi bráni normálne fungovať a robiť veci, ktoré mám rada. Budem vďačná za každú radu a skúsenosť.
@tmichalkov Dobrý deň,
úplne vám rozumiem, tento stav musí byť naozaj vyčerpávajúci a frustrujúci. Ja som sa s niečím podobným stretla a veľmi mi pomohla konzultácia s pánom Adamkovičom. Snaží sa nájsť skutočnú príčinu problému a ponúknuť efektívne riešenie, ktoré vám pomôže cítiť sa lepšie.
Odporúčam vám bezplatnú konzultáciu, kde vám poradí presne na váš problém. Môžete mu zavolať na 0950 542 989 a dohodnúť si termín. Navyše mávame skvelé akcie a zľavy, takže sa to určite oplatí využiť.
Držím vám palce a verím, že sa čoskoro budete cítiť lepšie! 💙
@adka1236 a môžem sa spýtať o koho ide? Je to lekár alebo iný odbornik? Ďakujem.
Ja si myslím, že k tej tetanii máš možno pridruženú aj nejakú úzkostnú poruchu. Tie príznaky by na to aj sedeli. Krcnu a hrudnu chrbticu mas v poriadku?
@tmichalkov aj ta bolest vystreluje medzi lopatky?
@stanulienkat Neurologička mi hovorila, že mám krčnú chrbticu zablokovanú, no fyzioterapeutka povedala, že sa stretáva aj s horšími prípadmi, no cvičila so mnou aj na tú.
Myslíte si, že ten tlak v krku a v hrudi by mohol byť aj z krčnej?
Chodím aj k psychologičke, pomáha mi, no aj tak sa vždy vyľakám, keď to príde.
@tmichalkov ano, moze byt z toho. Az sa nadychnut neda. Ale myslim, ze tu budu trochu aj tie uzkostne stavy. Resp depresia?
@nikinkals ide skôr o tupú bolesť a áno, niekedy to cítim aj medzi lopatkami. Zvláštne je, že keď kráčam, tak je to ešte ok, najhoršie je, keď zastanem po námahe, vtedy je ten tlak cítim najviac.
@stanulienkat Len ja nemám nejaké depresívne stavy, že by som nemala chuť vstať z postele a podobne. Skôr mám chuť žiť ako predtým a byť pri sile.
@tmichalkov ale depresia neznamená , že celý deň ležíš v posteli a umaras sa v čiernych myšlienkach a chceš zomrieť. Su aj ľahké typy depresie, keď sa musíš niekedy nútiť k činnostiam, ktoré si predtým rada robila, alebo proste nemáš takú dobrú náladu ako inokedy, chyba ti smiech a radosť zo života. Niekedy si to človek ani nemusí uvedomiť. Je to take podprahove.
@stanulienkat Jasné, rozumiem. Ja by som z nich aj mala radosť, kebyže som vládala… je to taký začarovaný kruh. Brala som HAK, minuly týždeň som ju vysadila, pretože som čítala, že aj to môže spôsobovať podobne stavy. V pondelok som pre istotu objednaná aj k psychiatričke, tak uvidím, čo mi povie. Nerada by som si dávala antidepresívá, kým to nie je nutné.
No zároveň je strašne náročne fungovať v tomto stave pri 2 deťoch…
@tmichalkov nie nie je to lekár je to odborník na ľudské telo ktorý pomáha ľudom ma aj vlastnú spoločnosť AdvancedHealth ja som si nevedela dať rady stále ma boleli kríže a kamarátka mi odporučila tohto pána poradil mi dal mi aj veľmi dobre ceny na prírodne liečiva a po mesiaci bolesť preč a dokonca aj so štítnou mi pomohol
Ahoj mala som presne toto ako ty od októbra strasne bolesti na hrudi palenie bolel aj chrbat ale nie stále a do toho som začala aj psychicky ísť dole..výsledok? Chrbtica
@tmichalkov ja to mavam z nespravnej polohy ri sedeni napr na gauci a v posteli pocas spanku..ale to sa neda ani poriadne nadychnut,. Chrbtica
Ahojte, robí sa mi presne to isté, tlak na hrudi po námahe ale niekedy aj v pokoji, EKG, EKG holter 72 hod. , ergometria, echo srdca, krv všetko ok, už som z toho na prášky , pomohlo vám nieco alebo niečo zistili?

s tymto som sa teda este nestretla. mozno by som skusila ozaj tie cviky cvicit dlhsie a uvidis.