Riešenie vypadávania vlasov po pôrode
Ahoj, polroka po pôrode, 3 mesiace po ukončení tehotenstva… a v čoskoro plesatá. Vlasy mám roky dlhé, boli krásne husté a teraz… je mi do placu. Všade za sebou zanechavam nie pár vlasov ale fakt veľa. Minule som sa švagrinej oprela o gauč a minimálne 30 vlasov , taký chumáč, som jej tam nechala. Nemôžem sa ani prečesať a rozpustené vlasy… vôbec.. len cop. Vedeli by ste mi poradiť čo robiť?? Jasne že vidím všetky tie reklamy na rôzne vitaminy ale nie som si nimi istá, nemám skúsenosť. Poraďte mi prosím.
Cop je nevhodný, vypadávanie vlasov po ukončení tehotenstva je hormonálne. Vo väčšine prípadov stačí len počkať.
Prípadne navštív odborníka, ideálne dermatológa alebo súkromnú kliniku zaoberajúcu sa vlasmi.
Ahoj,ja to práve riešim. Ostrihaním vlasov, ako prvé. Beriem ešte S vlasimo z internetu a to mi zatiaľ po mesiaci užívania začalo pomáhať.Zmiernilo sa mi padanie.
U teba je to ale iný prípad.Po dojčení potrebuje telo 6.mesiacov cca na regeneráciu.Takže sa to môže i samé upraviť,ale ak máš obavu navštív dermatologičku.Ona ti vie pomôcť.
Podstrihnúť pár cm - aspoň na pohľad to bude vyzerať že ich menej padá a hlavne nenosiť cop, ak tak len zapletený alebo štipec, lebo gumička oslabuje vlasové korienky, čo vlastne spôsobí ešte väčšie vypadávanie. A inak produkty napr rozmarinovy šampón, olej, tonikum. No musíš sa zmieriť s tým, že ešte pár týždňov padať aj tak budú. Potom dorastú, je to normálne po tehotenstve 🙂
Kozna mi povedala ze je to hormonalne treba sa s tym zmierit nasadila metionin na podporu rastu novych (mozno sa jej to len nechcelo riesit). Kadernicka povedala ze je to blbost a predala mi drahu vlasovu kozmetiku za 200e (mozno ma chcela odzubat ale zufale zeny robia zufale nakupy). Tak si vyber
Ja som si v lekárni nechala poradiť - biosil a chininovy šampón som si odtiaľ odniesla. Tiež som po pôrode a mám do pol chrbta vlasy, ktoré sú už všade 😅 Uvidím, či to zaberie. Inak stravu mám pestrú, ale tie hormóny asi nepustia 🤷
Hormóny nepustia, musí to len prejsť. Všetko na podporu proti vypadávaniu je len placebo a reklama na zúfalé matky. Môžeš si nasadiť niečo na podporu rastu nových, ale proste to obdobie budeš musieť prečkať. Neboj, nebudeš holohlavá (aj keď všetky sme si to mysleli 😂).
Ja už teraz pripravujem muža na to, že zase bude vysávať po mne po pôrode ako za nejakým plznúcim psom.
Metionin a minoxidyl+Saw palmeto
Ďakujem vam, ja sa presne preto chcem radšej poradiť so ženami, ktoré to zažili a zažívajú. Ja moc neverím týmto gumivitaminom a dráhu kozmetiku , hlavne z lekárne , nepoznám tak dobre aby som vedela čo moje vlasy potrebuju. Zvážim návštevu dermatologičky
Mne tu bolo poradené - Dixi ampulky proti vypadávaniu vlasov a k tomu šampón - žihľavový, brezový. Už som bola zúfalá. Po mesiaci mi to zabralo, ale možno to celé vlastne len samé prestalo, hormóny sa umúdrili. Každopádne, nie je to drahá položka, tie ampulky teraz používam preventívne tak 2x do týždňa. Som skoro 6 mesiacov po pôrode.
Doplnit mineraly a vitaminy. Po tehotenstve a pri dojceni odozdavate mineraly a vitaminy dietati, skratit končeky vlasov, pouzit vhodny sampon na spevnenie. Najst si cas na vlasy a nerobit si cop
Doplnit mineraly a vitaminy. Po tehotenstve a pri dojceni odozdavate mineraly a vitaminy dietati, skratit končeky vlasov, pouzit vhodny sampon na spevnenie. Najst si cas na vlasy a nerobit si cop
@tomas2802 ďakujem pekne

***** po ukončení dojčenia 🥹 nie tehotenstva , oprava