icon

Rosacea

janka300
28. feb 2013

trpí niekto týmto ochorením? čoraz častejšie ma páli k večeru celá tvár, najma líca. Už vyše pol roka sa mi tvoria po nose červený popraskané žilky a všimla som si tri také malé vriedky, môže to byť toto ochorenie?

foofee
7. sep 2018

aj ja ho uz pouzivam, asi 3 dni.. zmena este ziadna, ale nereagujem zle a je fakt velmi prijemny na plet.. co som citala, po dvoch tyzdnoch by mali byt prve zmeny

dizajnerka
7. sep 2018

@danielka55 Asi po tyzdni som si vsimla zlepsenie trosku, ale nie som si ista ci som si to len nenahovorila, zazrak sa nekonal ☹ Uz ho pouzivam coraz menej, ale som zvedava co poviete ostatne kocky. Mám pocit, ze ked si patlem vsetky tie kremy co mam naraz na seba, vtedy to ma najlepsi efekt 😀 alebo mi zabera najlepsie bioderma.

tereziah
7. sep 2018

@dizajnerka mňa z biodermi po roku začala páliť pleť keď som vyšla on

dizajnerka
8. sep 2018

@tereziah aha, no ja nemam velmi trpezlivost, vsetky kremy si natriem parkrat a potom uz len z casu na cas ked si spomeniem. Najradsej by som bola keby mi vsetko zabralo hned na druhy den.

danielka55
8. sep 2018

@dizajnerka no prvy den mam za sebou a myslim ze uspesne. Cerven trocha ustupila a akne na brade co mam akoby sa vysusilo. Uvidim co sa bude diat dalej. Ja uz som totiz zufala.

dizajnerka
8. sep 2018

@danielka55 mne ten krem za 2 tyzdne pouzivania nenaplnil ocakavania. Ale zufala som tiez. Zvazujem uz laser, lebo kremom uz velmi nedoverujem.

danielka55
8. sep 2018

@dizajnerka laser mam uz za sebou 3x. Vobec nepomohol. Mozno zilky zmiernil ale zapal koze cerven vobec nezrazil. Skoda penazi.

tereziah
8. sep 2018

@danielka55 ja dom rozprávala s jednou doktorkou a odporúčala mi v jej centre 4 sedenia na laser vraj budem prekvapená a to isté tvrdila aj jaj sestrička. Len ta cena, keby som aspoň pracovala ale teraz po md som nezamestnana. Ale ja už neznášam pohľad na seba v zrkadle na tu ružovú tvár. Mirvaso doma nám ale nepoúžila som ho. Tá doktorka tvrdila že po ňom ak ho prestanem používať je tvár ešte horšia.

dizajnerka
8. sep 2018

@danielka55 ach to vazne? ja som dufala, ze laser vydrzi aspon nejaku tu jednu sezonu kym nepride zima, ale citala som, ze mozno 2-3 roky byto malo vydrzat. No tiez som sa toho aj obavala ci to este viac neposkodi. Ked si nedam makeup, tak ani von nemozem vyjst, pritom mi ten makeup aj vadi mat stale na sebe.

foofee
8. sep 2018

baby a atb liecbu/resp roaccutane mate vyskusane? mne zas zapal stiahla levandula, plet uz nemam 3D, ale cerven (zilky) ostali teda..

danielka55
8. sep 2018

@foofee ja mam za sebou aj azitromicin atb 3x po sebe. Nic nepomohlo. Vodicku masticky pudre vsetko od koznej no nula bodou. Alebo som bola flakata ze kusok cerven kusok nie. Asi to len na urcitej casti zabralo. Najhorsie ze tvar pali stipe. Pre mna katastrofa posledne dva roky. A muselo sa to stat prave mne co som mavala plet ako z reklamy. Ani v puberte akne proste nic. A teraz vsetko naraz. Brada cela od akne a celo a prilahle lica cervene palia stipu. Na cele akoby potnicky vsade. Moja plet nic neprijma. Na vsetko zle reagujem a pritom som sa volakedy mohla natriet hociakym kremom. Teraz nic a ked tak tak to zaberie na chvilku. Preto uz je moja posledna nadej pyratine. Avene bioderma la roche aj cupeliac vsetko vyhodene peniaze. Aspon za mna☹

foofee
8. sep 2018

@danielka55 och boze :( a robila ti kozna testy? lepok, mlieko, helicobacter, histamin..? inak mna tiez hrozne palila a stipala tvar.. mne najviac zatial pomohla ta hadekova kozmetika a levandulovy olej od dottery, lekarenska kozmetika nula bodov.. mne zapal aj stiahlo, chvalabohu.. ale mam obdobia, ked sa to zhorsi.. no stale neviem co je spustac..

danielka55
12. sep 2018

@lubka300 po akej dobe ti pomohol? Mne po dvoch dnoch super ale teraz uz piaty den si ho davam a uz nic moc. Len vypol vrasky ale akne pribuda a cerven len malinko ustupila. A mam pocit suchej pleti po nom. Davas aj krem nejaky na neho? Mam len vzorky a neviem ci objednat cely krem. Nechcem ho hanit hned predcasne. Asi si musim na neho zvyknut.

foofee
15. okt 2018

och baby.. ja mam plet ako v 20tke..rosacea ustupila asi tak o 50-60% (vyrazky nemam vobec, len svetloruzove jemne fliacky) taku plet som nemala fakt asi 10 rokov.. len neviem ci za to moze 3 tyzdnove uzivanie antibiotik (dychacie cesty) alebo pyratine.. normalne som v soku

narcis2204
15. okt 2018

foofee prosim Ta,ktory krem Pyratine...lebo som videla,ze je ich viacero

foofee
15. okt 2018

@narcis2204 pyratine xr no neviem, ci za to zlepsenie nemozu skor tie antibiotika 🤷‍♀️ akoze normalne sa chodim okukavat do zrkadla aka som pekna 😀

narcis2204
15. okt 2018

@foofee...to je super,ja mam zlozvyk si tie vyrazky vytlacat,hlavne na nose a potom bleee,co mi odtial vynde ☺️

vierocka666
28. nov 2018

@chulieta dobry den,chcem sa opytat na ten pestrec mariansky-uzivat vo forme caju?Dakujem V.

chulieta
28. nov 2018

@vierocka666 nie, surovy a zapit.
Vo forme caju sa zbytocne nicia ucinky.

danielka55
28. nov 2018

@foofee ake antibuotika si mala?

foofee
28. nov 2018

@danielka55 zinnat, ciphin a klarimed

danielka55
28. nov 2018

@foofee este mi prosim napis ako si to uzivala? Mozem si tabletky zohnat a nechce sa mi cely den travit na koznom a bohvie ci sa vybavim.

foofee
28. nov 2018

@danielka55 ale to nebolo na kozny problem, ale na priedusky.. len mi to trocha zabralo aj na kozu..nemixuj si lieky podla vlastneho uvazenia, to nie je sranda, to treba riesit s lekarmi. ciphin a klarimed su velmi silne atb

danielka55
29. nov 2018

@foofee mas pravdu. Zufale zeny robia zufale ciny🙂 zajdem este ku koznej mozno mi ona sama nejake da. Mna neskotocne pali a stipe cela tvar☹

foofee
29. nov 2018

@danielka55 no zima nam teraz neprida.. po novom roku aj ja idem ku koznej, konecne nekojim tak hadam mi da potiadnu liecbu.. urcite chod! a ked ti nepomoze, chod za dalsou

lufeky
29. nov 2018

@danielka55 od koznej pytaj Jarish je to taka vodicka co das na tampon a urobisbsi akoby zabal. Ale to mo zaberalo len trochu. Tvar mi cela horela aj viecka...hruza...pomohlo mi od Institut Esthederm rada a vitaminom E a krem Sensi system. Po Sensi system kreme stipanie preslo do 5 min. Nevratilo sa zatial uz 3 roky...aj cerven aj vyrazky proste nic...je to drahsia kozmetika ale vypytaj si v lekarni vzorky. Plus teraz som objavila Monodermu kozmetiku a maju v kapsuliach serum s vit.E. Je to pecka 👍

tereziah
30. nov 2018

@lufeky čo teraz použivaš presne na pleť?

tereziah
1. dec 2018

@danielka55 mám dni že aj mna pali tvár, raz nos, potom brada a líce a kožna mi nepomohla, používam teraz finaceu ale žiaden zázrak. Na zmiernenie čierny čaj alebo jarish roztok. Máš aj ty pleť začervenanú? Ja áno, ale akné nemám.

danielka55
1. dec 2018

@tereziah ani ja nemam akne len cerveny plet. Hlavne ked sa natriem niecim. Potom to trosku ustupi ale palenie a stipanie mam v kuse.

lufeky
1. dec 2018

@tereziah teraz ficim na Medik8 serum na zacervenanu plet (volalo sa to red alert a teraz ma novy), na to nacapem vecer Monodermu ampulku vit E no a rano si davam mandlovy olej ;) a este mam aj Medik8 krem na zacervenanie ale momentalne ho vynechavam. Podla potreby ho pouzivam. Institut Esthederm som pouzivala cca 2 roky v tych najhorsich fazach.