Rozbíjanie 8 mm veľkého obličkového kameňa
Ahojte, komu rozbíjali utz obličkový kameň? Mám 8mm. Poprosím skúsenosti 🙏.
@sesy9 tak to mas naozaj malinke kamienky, s ktorými netreba nič robiť ak nesposobuju tazkosti (aj manžel má také). Len ho sleduju. Ale jeden zachvat mal, no on to nijak neriesi, v tomto je salamista, ide na kontrolu raz za pol rok a konec. Ja som mala 1cm kamen, mala som 2 zachvaty - jeden pocas tehotenstva druhy 8 tyzdnov po porode, to bol masaker, 8h v kuse...dostala som ho v sobotu, v pondelok som podpisala reverz /s hydronefrozou 3-4 stupna 🙉/, nasla tieto kvapky na internete a ked osm kvapky zohnala a zacala braz zak do 2 dni bol kamen vonku. Neviem presne uz kolko dni po zachvate to bolo, ale po tyzdni od prerpustenia z hospitalizacie osm sla na kontrolua bola som uz bez kamena vtedy 🙂
V druhom tehotenstve som mala kamienky tiez - 1 v oblicke a priebezne som drobne kamienky čúrala - bola som na urologii, bavili sme sa o rowatinexe, dovolila mi ho brat, a na kontrolepo porode uz tam kamen nebol. Musis vela pit,to je zaklad
@pink_lady Teraz mám áno aj tie malé, lebo kamene sa zvačšujú postupom času, ja som mala prvý záchvat ked som mala 20 to bol v pravej 4mm... už vtedy mi zistili, že aj na ľavej strane sú tri dalsie kamene... potom o tri roky ma to zase chytilo další záchvat na ľavej obličke, jeden som v nemocnici vyčúrala, ktrorý mal len 1,2mm... samozrejme tých záchvatov bolo v nemocnici viac kedže on už bol v močovom mechútre len infúzia čo pomože na 3 hodiny a záchvat zas... ale jeden som tam vyčúrala... vedela som, že dva tam ešte sú... čiže po roku som išla na kontrolu na ct a som myslela, že ma porazí, ten čo bol v ľavej a mal vtedy 1mm má teraz už 3mm.... a najhoršie bolo že za rok sa mi v pravej vytvorili tie dalšie 4kamene... čo pritom ja mám takú prevenciu pred kamenmi, že dovidenia... čo sa vody týka pijem denne 2,5 litra.... aj čaje som na tom brala chanca piedra tablety dokonca razrowatinex a nič... čiže ty si ten veľký kamen vyčúrala, až ked si dostala ten záchvat, takže už bol asi v močovom mechúre.. preto už to potom bolo lahšie... čiže podla toho čo píšeš, sa kamene nedajú dostať preč bez toho aby prisiel ten záchvat.. :/ a inak sa čudujem ze s takym veľkym kamenom ta neriesili ze operaciou alebo niečo, mne hovorili ze pokial ma už kamen pol cm... už to riešia inak rozbijanim, stentami atd... to by ma porazilo... cize ako sa hovori ja už len cakam kym to príde zas kedze dokopy ich mám už 5 teraz .. :/

@pink_lady a nejaký čas po záchvate myslíš aký dlhý čas?
Mne len ide o to, že ja mám napr v ľavej 3mm, a v pravej obličke 4 kamene do veľkosti 1,5 mm.... ale nerobia mi teraz žiadne problémy, len viem, že ich mám... tak chcela by som vedieť, že či mi pomože brať rowatinex... aby tie kamene nejak vyšli.... bez záchvatu a bolesti.. :D ale vraj čo ja mám info, tak to nie je možné aby sa kamene samé v obličkách rozpustili prípadne vyšli von bez tej bolesti.. ak sa chápeme 🙂 lebo nechcem piť rowatinex len preto aby som si skor privolala záchvat :D