icon

S čím si mám nahradiť kávu?

laurinkam
2. máj 2022

Ahojte, poprosím poradiť. Potrebujem vymeniť rannú kávu s mliekom za niečo šetrnejšie pre moje trávenie, ale s rovnakým účinkom. 🙂 T.j. povzbudí na ráno a pomôže k rannej stolici. ďakujem....

Strana
z2
luccija
2. máj 2022

@laurinkam kúp si vlákninu, alebo pravidelne ovsené vločky do jogurtu, kašu.
Zelený čaj je dobrý na povzbudenie.slebo si sprav veľmi slabú kávu, ak žalúdok znesie

nestastna21
2. máj 2022

Ovsené vločky sú super na pravidelné vyprázdňovanie. Za hrsť ráno s jogurtom a k tomu zelený čaj.

laurinkam
autor
2. máj 2022

@janetinka27 no to znie dobre😃 a v akom cca pomere?

laurinkam
autor
2. máj 2022

@nestastna21 take "surove"? Kasu si robievam, ale surove nezvyknem jest, vyskysam...

laurinkam
autor
2. máj 2022

@luccija dakujem, vyskusam

endzi83
2. máj 2022

@laurinkam za mňa skôr ráno. Aj teplá voda s citrónom je fajn na prečistenie a zihlavovy čaj. Asi každému niečo iné zaberá treba vyskúšať na sebe, čo Ti bude vyhovovať.

nestastna21
2. máj 2022

@laurinkam áno pokojne surové. Keď to chvíľku necháš odstáť tak zmaknu. Ja si to takto robím častejšie, lebo som lenivá variť kašu 😅

luccija
2. máj 2022

@laurinkam ja ich večer zalejem vrelou vodou a ráno buď kašu s mandľovým mliekom a do toho ovocie, oriešky, alebo do jogurtu, alebo postrúhane jablko a dať škoricu, med čo máš rada...
Bežne sa dávajú do akejkoľvek polievky scedíme tu vodu a vločky si dám do zeleninovej polievky
A hlavne veľa vody, a pohyb, zeleninu.
Keď Ti nechutia vločky za lyžicu vlákniny každý deň nám to chirurg poradil

laurinkam
autor
2. máj 2022

@luccija davam si pred spanim psylium s bielym jogurtom, ale tak nie vzdy poctivo, priznavam ;(

tenerifka
2. máj 2022

@laurinkam ja som kedysi, ked som pila Nescu, mala z nej arytmie..... Je to fakt svinstvo. My mame kavovar, ktory aj kavu pomelie a kava je vzdy cerstva, kupujem kavu z eko polnohospodarstva, nepreprazenu, jemnu, dovazanu z Hondurasu. Pijem ale iba rano, teda raz za deñ

janickamalicka1988
2. máj 2022

Skus viac moznosti bud skus co ti bude robit kava bez mlieka, alebo skus prekvapkavanu slabu kavu. Ja napriklad nemozem kavu z kavovaru ale z prekvapkavaca rano mozem uplne v pohode, davam si 1lyzicku kavy- muz sa smeje ze taka kava na pos…. Dokonca prekvapkavana kava je najzdravsi variant.

janetinka27
2. máj 2022

@laurinkam mne to chuti, pijem to skor podvecer,rano to neriskujem😀 jogurt a voda podla hustoty jogurtu,aby to nebolo prilis huste a zasa ani riedka zbrnda😀

zuzana76
2. máj 2022

@janetinka27 ayram sa to vola , plus este sol sa do toho dava a pije sa to v Turecku

zuzana76
2. máj 2022

@tenerifka ja som skusala uz vselijako kavu a ani kavovar, ktory melie a kvalitna kava nepomohla, proste zakazdym gastritida a niekolkodnove trapenie

jjanulienka
2. máj 2022

Vyskúšaj to caro alebo inku a uvidis🤷🏽‍♀️
Za mna je chuťovo lepšia inka je taká jemnejšia 😉

janushka_t
2. máj 2022

@laurinkam aj mne začali problémy po druhom tehotenstve. Prešla som na výberovú kávu. Normálne si kúpim jednu v kaviarni, ktorá sa špecializuje na výberovú kávu. Dajú sa kúpiť aj špeciálne kapsule do kávovaru Nespresso. Mne to pomohlo.

tanalyn
3. máj 2022

Zelený čaj jedine 🙂 Inak ani mne nenapadá, že čo iné ako náhrada.

norikaro
4. máj 2022

rozne tie obilninove napoje su dobre, aspon teda mne to robi fajn, vdaka tomu som aj obmedzila kavu, akoze uplne sa jej vzdat neviem a ani nechcem, ale vdaka tomuto si to tak korigujem aby som ich vela nevypila denne tych kav 😀

Strana
z2