icon

S čím vám pomáha muž počas vašej choroby a ako sa dostať späť do formy?

6. máj 2023

Co všetko vám pomáhajú/robia vaše polovičky keď vy ste choré a nevládzete?Choroba ma úplne zlomila,od utorka len ležím,beriem atb.Pomaly mi je lepšie,no ešte to není ono.Manzel sa stará,hra sa s deťmi,spraví mi čaj poda lieky.Aj navarí keď mu poviem presný návod čo a ako má robit.Len všade je bordel,v detskej hračky po celej izbe neupratane,plný dres neumyteho riadu.Na zemi omrvinky nepovysavane.No vidieť že ležím a nič nerobím.Chcem byť už hore cez deň porobiť si čo-to len nevládzem slabá som.Nevladzem stat dlho na nohách boli ma celé telo.Ako sa dostať po chorobe do formy?Ani jesť nevládzem,schudla som tri kilá.Dufam že do utorka budem v poriadku.

pribinak
6. máj 2023

Možno objednať jedlo - donasku a keď muž nebude musieť variť, tak bude mat čas povysavat
Raz za čas je ok objednať jedlo a oddýchnuť si od varenia

januska12323
6. máj 2023

Mala si mu dať návod na jedlo na tri dni, nemusel by variť a ostala by energia na upratovanie.

ninusa221
6. máj 2023

Ide mi po lieky, zabezpečí jedlo ( obchod, donáška), aj poupratuje kus ale zas extrémne nie max umyje riad. Neriešim keď som chorá

marca12
6. máj 2023

Moj pomaha so vsetkym,co vie a stiha,ale teda tiez nemame upratane tak ako ked ja upratujem,ale to mi vobec nevadi. Som vdacna aspon za to,ze nakupi,uvari podla svojich schopnosti,uprace aspon take zakladne upratanie,da prat,vyvesi pradlo. Poznam vela chlapov,ktori ani prstom nepohnu. Bud naozaj vdacna a vykasli sa na nedostatky,tes sa z toho,co robi,co stiha. Ono to nie je jednoduche prenho robit vsetko,ked ste boli zvyknuti robit to dvaja. Chlap nema tolko zrucnosti v domacnosti ako zena. Ja si myslim,ze uz toto je jeho nadludsky vykon

terry658
6. máj 2023

Momentálne ste v núdzovom režime. Buď rada, že robí to čo robí. Väčšina chlapov očakáva od ženy 100% v každej okolnosti. Bordel sa uprace za pár dní. Hlavne nech je doma pokojná atmosféra. Ty len pekne oddychuj..

stanulienkat
6. máj 2023

Prečo sa všetky ženy stále pýtajú, čo muži pomáhajú??? Oni nemajú pomáhať. Oni sa majú normálne podieľať na chode domácnosti, respektíve zastúpiť počas choroby ženu skoro všetkom. Tiež neočakávam od manžela, že bude robiť úplne všetko, ale ani považovať to, že on pomáha mne. Nepomaha mne. Je to aj jeho domácnosť. Takže môj manžel by zastúpil úplne všetko, okrem varenia.
Tvoj manžel urobí aspoň niečo oproti tomu, čo tu denne čítam na koníku. Ale spratať po sebe riad by mohol.

melanta
6. máj 2023

Pomáhať? Nechápem týmto otázkam, či muži pomáhaj. Veď žijete spolu, takže starostlivosť o domácnosť aj o deti je spoločná a obaja majú rovnako prispieť. Ja som tesne pred svadbou s druhým mužom ochorela na rakovinu. Môj muž ma nosil na rukách do kúpeľne, keď som vracala v posteli, držal mi misku a utrel mi ústa potom, sprchoval ma, komplet celý byt bol iba na ňom a nie týždeň či dva. Nechápem tomu, prečo sa toľké ženy dobrovoľne stanú slúžkami a potom sa pýtajú či iní muži pomáhajú. Môj nepomáha, stará sa o domácnosť rovnako ako ja. A keď je jeden z nás chorý, tak vtedy ten zdravý preberie na seba všetko.

ivangeline
6. máj 2023

U nas to je obdobne. Nema problem zabavit deti. Navarit. Spratat ako tak v kuchyni. Raz za cas nieco zdvihne ale je to bieda. ;D Upratovanie je skor moja parketa,takze ja aj v chorobe nazbieram silu (lebo to robim rada a je to pre mna dllezite) a co to upracem,ked su napr von alebo spia.

rakywanda
6. máj 2023

Môj robí všetko okrem žehlenia, ale to nerobím ani ja. Robí to bežne, bez ohľadu na môj momentálny zdravotný stav.

lucka_ke
6. máj 2023

len lež, bordel neutečie, prípadne nech príde babka pomôcť upratať

stanulienkat
6. máj 2023

@melanta Wau... Toto je krásny prejav lásky.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
viestta
6. máj 2023

Moj nikdy nepomaha, ani ked som chora, on robi co treba. Aj pracku naplni, aj nieco navari, aj povysava, aj s malym sa nauci. Ale on tieto roboty robi bezne, pre neho to nie je ziadna novinka. Okrem toho mi donesie do postele caj, jedlo, lieky. A ked som bola uplne na skapanie pomohol mi aj s hygienou a lavor na grcky mi nosil k posteli.

nafka0483
6. máj 2023

Moj sa normalne postara o vsetko. Uprata dokladnejsie ako ja. Navari, komplet sa postara o malu. Prat da ak mu poviem co s cim moze ist a na aky program dat, potom prelozi do susicky, potom vyberie, posklada.
Po porode pocas sestonedelia riesil komplet celu domacnost len on + starostlivost o malu na polovicu so mnou (okrem dojcenia, ale prikrmovanie UM v pohode).

Povazujem to za normalne a on tak isto. Je to presne tak jeho domacnost a dieta ako moja. O nic menej, o nic viac.

marianarem
6. máj 2023

Tak je to normalne, moj muz robi, co treba, ale ked som chora, tak to tiez na domacnosti vidiet. Ale tak je to logicke, ze jeden nestihne vsetko, co bezne robia dvaja.

euka210
6. máj 2023

Ja som rada, ze sa venuje detom, ked tvoj navari, tak super. Ze ma vzdy napr.po prichode z nemocnice caka dom ako po bombe uz som si zvykla...ale hlavne ze deti su zive, najedene, oblecene a naucene do skoly. Na mojho uplne staci, nie kazdy muz zvladne vsetko ako zena.

euka210
6. máj 2023

Kedze mame dom, zahradu, hospodarstvo, tak u nas sa neda delit vsetko na polovicu ako niekde, ze obaja vsetko v domacnosti robia. Manzel porobi vonku, v dome chlapsku pracu a ja zase okolo deti, domacnost. Robime veci aj spolu, ako kde treba.

taminka1986
6. máj 2023

@melanta presne tak