Schlofferi tumor po cisárskom reze
Ahojte.Baby prosim vas zistili mi tumor po cisárskom reze mam nastup do nemocnice v pondelok . Čo ma čaká a čoho sa mam obávať? Predpisali mi lokalnu anestezu, ale ak chcem v celkovej tak ma uspia alebo nie Ďakujem za každý jeden koment.Velmi sa bojím :/
@timuska26 Ahij tak dneska som prisla domov a mozem skonstatovat ze nikdy nikdy viac!!!! Nakoniec som nemala ten schlefi tumor ale doktorka pri operacii mi povedala ze to mam nadorcek poslali to na histologiu a 10teho na stichy.Vsetko som citila od rezu az po zasivanie a to.ma.3krat opichli...je to otrasny pocit nieco hrozne.Hybat sa mi da no nie moc kedze mam dost velky rez :/ pridam aj fotku aby zienky ktorych caka nieco podobne mali predstavu
@sosovica no hlavne si to prezila. ja som to mala take iste, samozrejme, ze to citis, ked sa ti tam hrabu, hlavne, ze to tak neboli. teraz ta to bude poriadne boliet a nenatuhuj sa a moc ani nevyrovnavaj aby sa ti to nenatrhlo, po 3 a 4 dnoch ta boliest prejde, no ale ked ty to mas prvy krat, tak mozno to potrva dlhsie. ta histologia iste dopadne dobre, to stale posielaju, z toho nemaj obavy. 🙂 dali ti krem nato? bo ja som mala taky dobry
Ajojky mozte mi napisat ako zistim ci to mam aj ja?Mala som tazkky cisarsky a ja som si na lavo nahmatala v tej jazve take ani neviem co jak ceresna alebo co a niekedy to boli jak natiahnuty sval,som myslela najprv ze cysta ale to je vylucene potom ci nemam pruh a teraz vidim ze aj taketo existuje...no te buuuh lebo ja tak fakt na lavo v tom ukonceni nieco citim....ked som bola po operacii tak sa mi tam po 5 dnoch vytviril hematom a jazvu my mesiac cistili,vytlacali z nej staru krv a ja neviem co este tak som zvedava co to bude
@katkabg no urcite by som to riesila....operacne....mna to tiez bolelo velmi pri ovulacii menstruacii a aj ked som bola iba tak....bajskor granulom to bol pptom nadorcek prirasteny k svalu cize nenechala by som tk tak a isla urcite.Cim je to mensie tym menej to budete mat za sebou....najhorsie je to ked je to prirastene k svalu...
@sosovica no ved to ze ja to citim obcas ako keby som tam mala svalovicu v tej casti kdee ta gulicka ci kopcek ci ci to je a viem ze pred 4 r.som to tam nemala mala som rovnu jazvu a teraz rk sledujem ze to mam zdude...a citim to presne na jazve az ku vrchu lonovej kosti tak volajak ani neviem poriadne definovat.
@sosovica dobry den...ako nador sa oznacuje kazda hrca...ci je to granulom alebo nieco ine rozhodne az histologia...ja som uz vyberal vela schlofferovych granulomov ..a bez histologie som si netrufol uvazovat o inej diagnoze....ako dalsia moznost moze byt endometrioza..kedze vas to bolievalo pri menzes..granulom by reagovat na hormonalne zmeny pri menzes nemal.....mozno to bude endometrioza...t.j.lozisko sliznice maternice mimo maternicu...prajem vsetko dobre..skore uzdravenie
@richardcs dobry den, stretli ste sa uz s tym aby sa granulom vytvoril v jazve po epiziotomii? Uz vyse roka pocitujem bolest v jazve po nastrihu, 3x som s tym bola u slov.gynekologa, zakazdym mi povedal ze to prejde samo...medzitym som sa prestahovala do Rakuska a kedze bola bolest stale horsia zasla som k sukromnemu lekarovi tu, len som mu velmi nerozumela, ale vravel o granulome v jazve, nasledne mi tam pichol anestetikum, nieco urobil a povedal ze by to malo prejst, krvacam od vtedy uz druhy den, takze asi ho odstanil...mna to bolelo ale od miesta nastrihu, v celej nohe, cez lytko az do paty, casto ma tam pichalo, palilo, posledny mesiac mam pol zadku nostop strpnutu...myslite, ze mi ten granulom takto nestastne tlacil na nerv a preto som mala bolesti v nohe? slov.gynekolog mi povedal ze mi pri nastrihu prestrihli nerv, ale ze sa to upravi....tak som z toho zmatana...rakusky lekar ma poslal aj na CT kedze nevylucuje ani ischais....budem velmi vdacna, za akukolvek informaciu
@orchidea79 je to normalne pri tejto chorobe.Zacer je Endometrioza....premna jedina možnost byt tehotna....veka stastia hadam bolesti ustupia...

@sosovica mna sili, ziaden vyvod, to ked mas tam nejaka zapal alebo hnis sa dava. ale to vtedy ta nepustia v ten den domov. ved na ultrazvuku ti to mali vidiet ci je okolo toho vela tekutiny?
mne v ziline robili na jednodnovej v Zilpo a nie v nemocnici, tam by som si to nenechala robit.