Je cisársky so spinálom lepší?

14. sep 2023

Ahojte prvý cisársky som mala akútny, v celkovej anestézii. Teraz som tehotná 2x , je cisársky len zo spinalom lepší ? Alebo sa dat znova uspať?

luchab
14. sep 2023

Pre mna urcite lepsi spinal. Ten pocit, ked ti ukazu dieta...

yanni
14. sep 2023

Mam dva cisarske ale neviem porovnat. Oba pri vedomi. Ono z celkovej sa musis dvojnasobne zotavovat. Najskor z narkozy a plus k tomu op. Nie kazdy znasa celkovu dobre. Ja som sp spinalom nemala problem. po par hodinach uz som "behala".

beata_k
14. sep 2023

Ja myslim, ze spinal. Aspon nemusia uspat babatko a hned ti ho ukazu.

anavixy
14. sep 2023

Lepsi hlavne pre dieta. Dobrovolne by som sa uspat pri sekcii nedala, bolest necitis, maximalne tlak, pohyb ked s tebou manipuluju. Ten pocit ked mas umrtvene nohy je maximalne zvlastny, celkom neprijemny zo zaciatku, ale ak nie si precitlivela, tak to uplne v pohode zvladnes aj v spinali.

victoriab
14. sep 2023

mala som to rovnako ako ty. úprimne, bolo mi to kvazi jedno, ale kedze prvy bol cisarak, druhy som tiez tak chcela ist, mala som spinal, ale zas mozem povedat, ze tym, ze prve bolo akutne, tam nemas cas riesit, druhe bolo planovane a proste strasny stres som z toho mala, bol to zvlastny pocit, lezala som za plachtou, ale stale som mala pocit, ze vsetko citim, potom som si normlane uvedomovala, ze uz ma rezu, ja som si ani pohlad na to dieta neuzila, neviem, pre mna hrozny stres, museli mi dat dychat, lebo som ozaj to nezvladala. nemusos potom vyspavat narkozu a dostavat sa z toho, ale ta boleat si ta pocka tak ci tak 😭 pre mna su oba cisaraky nezabudnutelne zazitky, najka co sa bolesti tyka. rozumiem, ze sa rodi novy zivot, ale proste ja si vzdy tu bolest budem pamatat...

matkahelka
14. sep 2023

spinal jednoznacne. tiez som mala akutnu sekciu a spinal. za mna parada. bola som pri vedomi, lekar so mnou zartoval. malicku som hned videla a prilozili mi ju. pre babatko je to samozrejme ovela lepsie, nie je zatazene uspavanim.

majlo1234
14. sep 2023

Spinal je fajn. Necitis absolutne nic(ak mas kvoli tomu strach), babatko hned vidis.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dzulli1980
14. sep 2023

Ono je to veľmi individuálne, poznáš sa, rozhodni sa podľa seba ... kočka, čo bola so mnou v pôrodnici, mala spinal, dva dni potom sa jej krútila hlava, migrény strašné, párkrát odpadla, zvracala ... ja som zvolila celkovú narkózu (nevedela som si predstaviť, že sa pozerám na to, ako ma režú - aj keď to samozrejme nevidíš, no ja mám moc bujnú fantáziu) o 9-tej ma uspali, dcéra bola 9.06 na svete, takže si nemyslím, že aj ju uspali, problémy som nemala žiadne, akurát na druhý deň, keď ma posadili na posteli, som mala kolotoč v hlave, inak nič ... každá sme iná, každá reagujeme na to či ono inak.

euka210
14. sep 2023

Ja som mala 3x spinal, pre mna lezanie u nas 24h po bolo na tom celom to najhorsie, pri 3.tehu som sa pytala na celkovu...anestezio mi vysvetlila, ze aj pre dieta aj pre dr.ze maju viac casu, je lepsi spinal...tak kvoli malemu som prezila aj dalsi spinal. Ziadne komplikacie neboli, ani bolesti hlavy, nic.

lenuska9999
14. sep 2023

Ja som mala 2 x spinal a inak by som to ani nechcela. Aj lekári vraveli, že po celkovej narkoze je treba sa dlhšie zotavovať. Okrem toho je to pocit na nezaplatenie, že ti hned ukážu bábätko, môžeš si ho priložiť 🙂

mamelka
14. sep 2023

Mala som aj, aj ... spinal odporúčam

hennyinnsbruck
14. sep 2023

Isto spinal hned Uvidis babätko☺️
Ja mala akutny, rano bola sekcia vecer som stala ,zle mi nebolo ani nic … malinku som o 2h mala pri sebe☺️

martinmmartin
14. sep 2023

Celkovu ti ajtak len tak nedaju lebo by anesteza presla krvou aj do dietata a to sa s nou nemusi dobre poratat. Takze bude spinal
Celkova je iba ked ideo zivot

66simonka66
14. sep 2023

@martinmmartin není pravda, ja som spinal odmietla a urobili mi celkovú, bez problémov.

dzulli1980
14. sep 2023

@martinmmartin To vôbec nie je pravda ... mne dali na výber - buď spinal alebo celková narkóza.

anavixy
14. sep 2023

@martinmmartin uplne tak to nie je, niekde daju vybrat alebo ma matka indikaciu na CA, hoc aj len velky strach… samozrejme hodi sa ked vtedy sekciu robi skuseny lekar, ktory dieta vyberie za par minut, ale zasa az take strasne to nie je

martinmmartin
14. sep 2023

@dzulli1980 Ok nehadam sa, ale celkova anesteza na dieta vplyv mat moze a nemyslim si ze je vhodne ju davat len tak z rozmaru

lelelienka
15. sep 2023

Mam len jednu sekciu, spinal a som velmi rada ze sa to dalo, pretoze celkova je ovela vacsia zataz pre teba a najma tiez pre babatko. Je sice divny pocit byt pri operacii hore a necitit si nohy 😁 A vyhoda je ze babatko hned prilozia, ak sa da, len ja som teda skoro strachom umrela ked mi ho po par sekundach na hrudi urychlene brali doslova vytrhli, lebo nedychal.
Necitis nic len tlaky, tahy ale mne ked ho vyberali, ja som mala pocit ze ma zhodia zo stola ako ma natahovali a ze mi snad pretlacia brucho, lebo mali velky problem ho vybrat a dlhsie to trvalo, aj podla reakcii som pocula ze nieco nie je uplne ako ma byt - a to je asi to najhorsie co moze byt, ked nieco nejde ako ma a ty to vsetko samozrejme pri vedomi vnimas. Inak samotny zakrok ako taky pohoda. Hlava nebolela netocila sa.

autor
19. sep 2023

A po koľkých hodinách si znovu cítite nohy? A kolko hodín musíte ležať?

matkahelka
19. sep 2023

ja po asi hodine som si citila nohy. ziadna bolest hlavy, tocenie, nic. vedla mna lezala baba po celkovej narkoze a ta bola akoby ju presiel parny valec. na jis som lezala od 17.00 jedneho dna do 9.00 druheho dna.

katulienkax
19. sep 2023

ja dobrovolne spinal uz nikdy, mne ho dali dobrovolne nasilu. Musis si uvedomit ako znasas lekarov a zakroky celkovo, ja dost zle a teda ten spinal - obrovska zima pred a pocas zakroku, neuveritelny stres, citila som prvotne zarezanie a tie co hovoria, ze necitili nic, nech vedia, ze mali velke stastie, na ziadne zarty som nemala chuta este mi aj klesol tlak. Tento psychicky tlak vobec neberu do uvahy a kazdej odporucaju ten spinal ako keby to bola daka modla. A poznam kopec zien co mali celkovu a babu to neublizilo. Len pre lekarov je spinal pohodlnejsi - nemusia sa tak ponahlat
Hej a este som mala 2 dni postspinalnu bolest a tie sestry nadute mi vobec neverili

malicka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anavixy
19. sep 2023

@katulienkax to je ale chyba operatera/anesteziologa, ze si citila rez.. operater ma dokladne skontrolovat ci si umrtvena a anesteziolog musi kyvnut, ze mozu zacat. Ano, stava sa, ze spinal neucinkuje, stava sa aj ze mamicka pocas operacie reaguje citlivo a nepokojne a vtedy je dodatocne uspata. Ale to neznamena ze je sponal horsi ako CA, urcite je setrnejsi. Aj tam zalezi aj na to ako bol napichnuty (ked je pichnuty prilis hlboko, objavi sa po zakroku postpunkcna bolest hlavy, inak nie) a aj od samotnej pacientky, ako jej telo reaguje, tak ako pri vsetkom. A ano, je nepopieratelne setrnejsi pre dieta. Vobec nejde o dlhodobe nasledky, jasne, ze su tie deti v pohode, ale boli v pohode aj ked ich vytiahli? Ver tomu, ze vacsina z nich nie, vacsinu z nich treba predychavat a stimulovat k tomu aby sa rozdychali atd.

heln
19. sep 2023

za mna bol spinal lepsi, po celkovej som bola, ako to tu pisali ako keby ma presiel parny valec, mala som pocit ze mam vygumovany mozog, niekto sa ma nieco pytal a ja som nevedela najst slova na odpoved.
pri spinale si treba dat pozor na to, ze ked lezis na jiske, tak nezodvihnut hlavu, iba krutit do stran, na to ma upozornili.

lelelienka
19. sep 2023

@katulienkax spinal sa nerobi preto, ze je pre lekarov pohodlnejsi, ale preto, ze je bezpecnejsi pre matku aj pre dieta a to je proste fakt. Uprimne, radsej by som vydrzala trochu nepohody ako sa dat uspat. Samozrejme ze boliet to nema, otazne je co si citila, lebo aj so spinalom mozes citit nejake tlaky, tahy a pod. mozno si citlivejsia. Ja som mala trosku komplikacie aj so spinalom, maly nesiel von, nechcem si ani predstavit co by bolo keby ho tak dlho tahali von v celkovej anesteze…

lelelienka
19. sep 2023

@autorka zakrok o 10 doobeda, nohy som si zacinala postupne citit poobede a vecer uz uplne, ziadne zavraty ani bolest hlavy neboli, postavili nas na druhy den rano a to som sa rovno potom presuvala na oddelenie (z pooperacnej izby) cize lezala som takmer 24h

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre