Schudla som 80 kg: Ťažkosti a rady po chudnutí
Ahojte schudla som 80 kg za asi 14 mesiacov. Je jedno preco, ako prosto to slo. Ziadne drasticke diety ani tyrania vo fitku.
Odvtedy mam problemy, kazde rano sa zobudim OK, postavim sa a zacne mi byt tazko ako by mi dal niekto bombu do zaludka. Najskor, ze zlcnik, atd. aj ten je von a neuticha to. Uz mi aj busieva srdce, stale po kazdom jedle ma naduva ako kozu. Som z toho uz na dne. Naozaj tucnej mi bolo lepsie? 😔 Som na dne z toho, ze neviem co sa deje. Krv OK, vsetko OK.
Je to extremna zmena a podla mna aj ked spravnym smerom, pre telo to musi byt sok…. Poradit neviem, hadam len pobehat lekarov?
A dalsia vec, to chudnutie neni dosledok nejakeho zdravotneho problemu?
To si chudla sama od seba, bez zámeru?
Tak asi to nie je jedno ako si schudla, keď máš z toho takéto problémy..ze telo si musí zvyknúť je blbosť. Toto určite nie je pri zdravom chudnuti v poriadku
Schudla si 80kg? Kolko teraz vazis?
80 za za rok uf.. zájdi na poriadnu preventívku.. potom hlavne gastroenterológ vrátane gastroskopie...
co si mala 150kg? 80 kg schudnut za taku dobu je nezdrave.
@lucka_ke vraj ano aj pri vybere zlcnika mi robili gastro a ze OK
@vanilkovazmrzka nie je, a beham a vsetci, ze psychika 🤦♀️
@tiezjedna ano
@simsalabim 65 🙈
@anjelicek26 mam vsetko za sebou dokonca aj prichlopka, ktora nedoliehala je OK ani len zahu nemavam 🙈
@bublinka1426 ja viem ale slo to samo, stiahla som si zaludok s extremnym znizenim porcii
Kľudne môže byť to príčina, že visceralny tuk ti obkolesoval orgány, teda aj žalúdok a keď si tak rapídne schudla, zrazu ho nemá čo držať a padá dole. Možno keď spevnis svalstvo, že to brucho sa celé "zmenší" tak sa to napravi...iba rozmýšľam, či by si to nemala nejako riešiť s dr...
a lekarka co na to, urcite je to velka az extrremna zmena pre telo ( urcite je to dobre ze si tolko schudla) ale velmi rychlo. telo si asi zvyka.
Obdivujem tu pevnu volu, ked si dokazala z obzierania prejst na take triezve stravovanie, ze si dala tolko kg dole. A co ta viedlo k tej zmene v stravovani?
Co pise @magimi to je dobry tip 👆 rapidna zmena, vsetko je nahle inak, a ked necvicis, tak nejake posilnenie hlbokeho svalstva by mohlo pomoct k zlepsenou - ale urcite do toho nechod bezhlavo, a investuj do seba a nech na teba dohliada kvalitny trener.
Pises, ze krv ok, vsetko ok, ale napr to naduvanie nie je ok. Pytaj sa od dr na dalsie vysetrenia - napr gastro. Neverim, ze dr po takom rapidnom schudnuti a zlom stave nepatra dalej.
@magimi idem aj na abdomino v maji takze to sa poriesi 🙈
@vanilkovazmrzka ja som sa nikdy neobzierala, skor zavisla na sladkom 🙈 manzel, chcela som byt jeho princezna 🙈
@simsalabim no gastro vraj uplne OK
Vitamíny a minerály máš ok?? Ja keď som sa dala na chudnutie a dala som dole 45kg, okrem stravy som sa veľa hýbala (pri športe samozrejme veľa potila) a neuvedomila som si, že som sa "vytrieskala" z minerálov. Tiež mi bývalo zle a keď som doplnila minerály všetky problémy sa stratili.
nepises proste co ta trapi ale plynatost a bolest brucha moze byt aj so SIBO premnozenia bakterii v creve ak by sa to potvrdilo davajuna to atb
blahozelam k schudnutiu...teraz je nacase si uvedomit aj vyznam zdravia
@kacena4 tiez mi napadlo Sibo.
Cca 6 kg za mesiac???? Prosto to šlo? Toto nie je že prosto to šlo, prepáč, asi si v tej ceste za princeznou mala trocha brzdiť. A ako sa vlastne teraz stravuješ?
@animus akou formou? ja si dam magnezium a b12 mala som ho nizsie a vraj kyselinu listovu ale to uzivam 🤷♀️ a pijem mineralky - striedam ich
@mabenn ja si uvedomujem

pankreas je OK? po zápaloch žlčníka často robí problémy