Seboroická dermatitída (seborhoická dermatitída, seborea) - liečba

mama4444
25. apr 2023

Piste zeny prosim iba tie co TO MAJU MALI.
z nicoho nic sa mi to vyrasilo na hlave. Je to malicke ale svebi. Co jest co nejest ako to odide ? Ake sampony ? Preco to vzbiklo ??
Dlaujem za kazdu radu

missviolet
25. apr 2023

je to autoimunitne ochorenie, vies si zmiernit priznaky, ale vie sa vracat, ja mam aj vo vlasoch, po rokoch aj na tvari. na tvar mi zabera avene hydrance legere krem, na vlasy oway sampon sebum balance hair bath - na odporucanie trichologa a teda fakt mi zabral po 17r trapenia ale ta cena .... v lekarni mozes vyskusat aj lacnejsie varianty, mozno tebe zaberu

dominidi
25. apr 2023

Muzovi najlepsie zabera leto, slnko a more..
V zime krem a sampon Sebclaire

nienna3
25. apr 2023

Okrem rôznych šamponov (treba nájsť čo sadne, mne fungoval napr bioderma node ds alebo uriage ds hair) pomáha čistenie vlasovej pokožky (ideálne u kaderníka čo sa venuje aj trichológii) a fenovanie vlasov - aby nebola pokožka po umyti príliš dlho vlhká (a nemnožili sa kvasinky) . Mne sa to zvykne zhoršovať pri zmene ročných obdobi, hlavne na jeseň.

katarina0123
25. apr 2023

@mama4444 ja ju nemám, ale ma ju manžel XY rokov. Úprimne, je to strašné. Seborea je len dôsledok nejakej inej choroby teda aspoň u nás. Roky sme pátrali čo je manželovi, pretože sa mu zhoršovala a po covide veľmi. Po čo ide mu zistili HIT ako dodržuje hit je miernejšia. On má vysypanú celú hlavu, ušnice, obočie, bradu. Nič nepomáha. Roky skúšal od Dr. Kortikoidy, maste,lieky, toľko peňazí sme vyhodili za kozmetiku, šampóny, detoxy, jačmene, chlorely.... Až keď sa zistilo, že ma tuto intoleranciu polepšilo sa mu to. Dnes mu iba ATB veľmi škodia na seboreu, pri diéte je to fajn.