Seklo ma pri lopatke. Môžem si zavolať sanitku?
Ahojte, ráno na strašne seklo pri lopatke - bolesti až ku krku, cítim ostré pichanie pri každom pohybe. Dala som si flektor tabletku pred hodinou ale bez zmeny.
Mam doma ročne dieťa o ktore sa musim starať....co mam robiť?
Suche teplo, mna seklo v piatok nemala som čas myslieť na pohotovosť lebo ma čakala vyše 300 km dlhá cesta. Prešlo to, natieraj s voltaren gelom alebo s niečím podobným. Toto nie je stav na sanitku
Zavolať niekomu z rodiny, mužovi, kamarátke, ... aby ti prišiel pomôcť. Sanitka by ma nenapadla teda.
Zavolať niekomu z rodiny, mužovi, kamarátke, ... aby ti prišiel pomôcť. Sanitka by ma nenapadla teda.
@zojanka mam fakt bolesti, zúfalá som, preto mi to napadlo, nemať dieťa tak pretrpim.
A ked ta budu chciet vziat naaaahodou na infuzky, tak co? Kde bude dieta?
A ked si zavolas sanitku, kto sa postara o dieta?
Dolezite je zamysliet sa, ako ti asi tak sanitka pomoze...ak ti ju s takymto problemom vobec poslu. To nie je domaca osetrovatelska sluzba, odvezu ta do nemocnice a kto zostane doma s dietatom? Ak potrebujes infuzie, tak chod na urgent do nemocnice, alebo na pohotovost, nech ti predpisu Dorsiflex atd lieky na uvolnenie.
No tiež ma pár krát seklo, viem že to veľmi bolí. Zavolaj niekoho k dieťaťu a môžeš ísť na pohotovosť nech ti niečo pichnú.
Suche teplo, mna seklo v piatok nemala som čas myslieť na pohotovosť lebo ma čakala vyše 300 km dlhá cesta. Prešlo to, natieraj s voltaren gelom alebo s niečím podobným. Toto nie je stav na sanitku
@stellarstar ďakujem, skusim
suché teplo , tabletky od bolesti a počkať na muža keď príde domov a môže tá zobrať na pohotovosť .. zbytočne by si zaberala sanitku tým čo to ozaj potrebujú
V lekarni vies kupit Guajacuran + magnezium, davaj Flector podla potreby a suche teplo. Zozen pomoc k dietatu a oddychuj. Zajtra k obvodnemu lekarovi nech predpise dalsie potrebne lieky, podla potreby vie pichnut obstreky. Ak ti bude najhorsie, tak dnes na pohotovost aspon na injekciu...
Sanitka nie je babysitter. Napísala si, že keby nemáš dieťa pretrpis. Všetko čo sa dá pretrpieť na sanitku podľa mňa nie je. Zavolaj kamoške, rodine, popros susedu. Sanitku fakt nie
Chod na pohotovosť. Pichnu ti niečo od bolesti a dajú aj niečo na uvoľnenie
Mňa seklo na detskom oddeleni, ked som bola s malym v nemocnici. Ani tam mi nemohli pomoct. Prva vec, ze som maleho nemohla nechat sameho na oddeleni a ist na ine oddelenie. Pomohlo suche teplo a cviky z youtube. Zavolaj znamemu, nie sanitku. A co najskor k fyzioterapeutovi.
Vážne sanitku? Vieš že ju môže potrebovať niekto s infarktom, porážkou alebo pri dopravnej nehode? Dieťa má otca kde? S týmto tak pohotovosť. Alebo natierať, dávať lieky a čakať.
Môjho muža raz tiež seklo tak, že sa nepohol.. Sanitku sme volali, bez problémov prišli, pichli niečo na uvoľnenie a ešte aj doktorka počkala kým sa mu ulavi 🙏
za mna ponatahovat, pomaha mi na to lopta, flektor a magnezium... ale skor to natahovanie a prejde to u mna za dva tri dni vsetko. Potom treba zacat cvicit, ak sa to bude opakovat treba si to dat vysetrit, nejake rehabky riesit.
Nie isto to nie je na sanitku ak vies chodit. Ano volali sme sanitku, ked sused sa nevedel pohnut vobec, postavit, vystriet nic.. ale nie ked ma sekne chrbat.. mala by som tu sanitku kazdy mesiac
Mne sanitki na seknutie odmoetli poslat, a to mi tlacilo uz na miechu....ulomok
Su seknutia kedy sa človek nemôze vobec pohnuť nieto chodiť a odtrepať sa na pohotovosť pre injekciu,vtedy je volať sanitku namieste.Autorkin pripad to nie je,k dieťaťu niekoho zavolať, davat si analgetika + na uvolbenie svalstva napr.guajacuran+ suche teplo+ uľavova poloha a prejde to...nijake masirovanie ani napravanie
Môjho muža raz tiež seklo tak, že sa nepohol.. Sanitku sme volali, bez problémov prišli, pichli niečo na uvoľnenie a ešte aj doktorka počkala kým sa mu ulavi 🙏
@monicatko20 Keď sa nevie pohnúť, je na mieste volať sanitku, to ale nie je autorkin prípad.
Zo zvedavosti sa opýtam, poslali vám naozaj lekárku? Pretože to nie je bežné, v takomto prípade.
Môžeš ja som takto seknuta prisla na pohotovost a na zdrbali ze si mam nabudúce volať sanitku ..ale ja som nebola schopná pohybu ..muz ma musel niesť doslova
Chod na pohotovost,pichnu ti infuziu. Ale sanitku kvoli tomuto ozaj nevolaj. Sanitku by som volala,ak by som sa nevedela hybat.
@monicatko20 Keď sa nevie pohnúť, je na mieste volať sanitku, to ale nie je autorkin prípad.
Zo zvedavosti sa opýtam, poslali vám naozaj lekárku? Pretože to nie je bežné, v takomto prípade.
@patka06 su dva druhy - RZP - rychla zdravotna pomoc a RLP - rychla lekarska pomoc. S RLP jazdi aj lekar.
Kludne si zavolaj, povedz, ze si sama s dietatom. Nevies co to je, nevies sa poriadne hybat, lieky nepomohli, potrebujes pomoc.
My sme volali, pichli mu od bolesti, ale nemohol sa ani pohnut vtedy
RZP ti nemá čo dať...tam ti pichnú nanajvýš magnézko, iné v sanitke ani nenosia...ak by ťa brali do nemocnice, kde dáš dieťa? kým ti bude tiecť infúzka čo s dieťaťom? naozaj najlepšia možnosť je lekáreň a vysoká dávka maglézka a gvajakuran - 2tbl 3x denne + ja som si dávala aj ten flektor + flektoroví náplaste , tie s ´m striedala s hrejivými náplasťami......a ležať....na pohotovosti ti iné ako maglézko a niečo na uvolnenie nedajú(to máš ten gvajakuran)
@patka06 áno prišla normálne MUDr. Meno si síce nepamätám, ale mame dobrú skúsenosť 🙏 😊
zavolaj kamosku muza rodinu
lekaren je nejaka otvorena nech ti kupia milgammu n guajacuran a flector tobolky a hrejivu naplast vsetko je bez predpisu
daj si na zaciatok dve tobolky flectoru tri guajacuran trinmilgamma n naplast plus moze ti suche teplo ak mas infra lampu ale nahriatu plienku latkovu ci fen
sanitku by som nevolala co spravia ine a dieta kam das