Seknutý krk

fanusikrm
7. feb 2023

Ahojte, v noci som spal v nejakej divnej polohe, ráno keď som sa zobudil tak ma bolel krk na ľavej strane. No od obeda už neviem pomaly ani hlavu otočiť, je to dosť nepríjemné, keďže sa vždy pozabudnem, otočím prudko hlavou a v tom tá bolesť 🙈 Viete, čo by mi mohlo pomôcť? Nejaká masť, alebo masáž alebo niečo iné?

mesiacikluna
7. feb 2023

@fanusikrm ja som si robila sama masáž :D a prešlo to ale je to hnusné :D

s_o_n_i_k_e
7. feb 2023

mne pomohlo teplo a pomaličky skúšať do strany dávať hlavu, treba čas :( je to dosť nepríjemne :( prípadne do lekárne, možno by dali nejakú náplasť na uvolnenie

kp7333
7. feb 2023

@fanusikrm voltaren alebo flector od bolesti/zapalu, guajacuran na uvolnenie a vitaminy sk. B (napr. milgama) na regeneraciu zaseknutych svalov a nervov.

zuzahajdulka
7. feb 2023

@fanusikrm masaz nie, to je kontraindikovane pri akutnom seknuti. Najlepsie suche teplo - napriklad si das na to miesto hrubsi uterak a fenujes to fenom. Pripadne len obalit viacerymi šálmi. Kedysi fungoval liek myolastan alebo dorsiflex. Hlavne sa nesnaz si to rozhybat, to by si sa dorazil celkom. Potrebuje to cas, teplo a pohybovy klud. Z dlhodobeho hladiska pomaha rehabka typu elektroliecba, magnet, a pod.

simonettasimonova
7. feb 2023

@fanusikrm to som mala cez víkend žiť sa mi nechcelo...natahuj toc s hlavou pokiaľ to ide pomaly a dôkladne 😁