Sestrička pri gynekologickom vyšetrení
Ahojte, dnes som absolvovala svoju prvú prehliadku u gynekológa, mám 17 a ostala som veľmi zarazená. Dosť mi trvalo kým som sa k nemu odvážila ísť, no neviem či tam tak skoro pôjdem znova :D Ostala som totižto prekvapená. Všetko prebiehalo ok, rozhovor tak som išla na kozu..a ke´d prišlo na nejaký výter on si tam zavolal SESTRičkU aby mu podala tú vec čo sa s tým výter robí...urobil výter, podal sestre a ona zasa odišla..ostalala som v šoku..fakt 1x dosť som sa premáhala kým som tam prišla..tak som celá zahanbená ležala na koze a on si tam zavolal ďalšiu osobu. Bolo mi to nepríjemné..pozerala som nejakú diskusiu a tu máte buď sestričku prítomnú stále alebo vôbec. Má to ešte niekto aj tak že iba počas výteru? Uvažujem že kvôli tomu zmením lekára...
Aj ešte jedna vec. Kabínka u toho doktora je v jeho ordinácii. Nie pri sestričke...Nenosím nejak sukne, iba v lete šaty a ani dnes som si tam žiadnu nevzala :D Ako to riešite? Nosite vždy suknu aaalebo tam toľkko troškA tých pár metrov ak teda má lekár kabinku u seba prebehnete s holým zadkom? a aj na koze ležíte od pása dple úplne holé teda len s ponožkami? :D Bolo mi to trochu trápne ale nechcelo sa mi kvôli 1 vyšetreniu u doktora kupovať sukňu :D a on sa tváril normálne
@janasama aaale neboj, ona je zvyknuta a tento postup je uplne bezny, sestricka si ten vyter hned berie pooznacuje a da to neskor do labaku.. a je to urcite prijemnejsie ked pride a odide, ako ked tam cely cas cumakuje :P A si predstav ze v porodnici sa prehrnulo okolo mna xy ludi.. popozerali.. naslende pri komplikacii v nemocke si ma prisli 10 lekari obzriet ;) Trapne ako svet.. je to take.. divne, ale urcite si zvyknes.. ved (a to ti prajem) ak nebudes mat ziadne problemy, uvidis sa s nimi iba raz za rok 🙂))
@sorciera24 ale ved ja som si hola nikde nesadala...pokecala som s doktorom, vyzliekla som sa prešla na kozu, vyšetril ma, oliekla som sa a sadla zasa a kecala
Vyzleciem sa v kabinke a prebehnem cez sestric. kancelariu s holym zadkom az do ambulancie a tam tak vybehnem na kozu takze mam len ponozky 😉 potom sa idem obliect a uz oblecena sa vraciam k doktorke a sadnem si. Sestricka vacsinou nie je pri prehliadke, ale niekedy nieco prinesie, ci uz aj vyter urobila. Netreba to prezivat, ale zvyknut si...su to doktori a je to normalne, vidia tam horsie veci ako telo zdraveho mladeho dievcata 😉
@janasama zlataaaa si 🙂 mojmu dr sestricka niekedy aj prinesie kavu ked som na koze 😀 na to si zvyknes ale chapem, ze prvy raz je to mozno neprijemne, ale neboj, robia to u vsetkych pacientiek 😉 a co sa tyka prezlecenia, ja si nosim bud suknu, alebo dlhsie tricko, saty. a bud papuce alebo sa proste vyzujem a idem len v ponozkach 🙂 ale raz som myslela ze mi bude robit sono cez brusko (som tehu) a robil mi zo spodu, tak som si tam pred nim vyzliekala leginy aj gatky a pohoda. oni toto maju niekolkokrat denne, ani sa nad tym nepozastavia 🙂
urcite nemen lekara ak si inak s vysetrenim spokojna 🙂
@janasama jaaj, tak ak to tak funguje, tak v pohode, ale aj tak...na to prejdenie aspon dlhsiu tuniku....aspon za mna teda:D inak potom problem nevidim....
sestrička pri vyšetrení je úplne normálna vec...ten ostych prejde, neboj..všetky sme si tým prešli🙂vekom sa to zlepší🙂
keď som rodila tak prišlo asi 7 medikov a dvaja si aj siahli dovnútra ☹ ani sa neunúvali ma o to predtým požiadať, či môžu... som si pripadala ako kus mäsa, ja som bola v bolestiach, ledva som lapala po dychu a nemala som silu sa s nimi dohadovať
@janasama Sestrička je pri niektorých úkonoch prítomná. Vyzlieka sa väčšinou u lekára za plachtou, ešte som nepočula o tom, že by sa vyzliekalo pri sestričke. A nenosím na gyndu ani šaty, ani sukne, jednoducho sa vyzlečiem a tie 2 metre prejdem aj " s holým zadkom" , lekár si vždy vtedy aj tak ešte niečo hľadá, píše, a pod., takže pohoda. Kvôli tomu ti je zbytočné meniť lekára, u iného zažiješ to isté. Neboj, roky "praxe" ťa naučia 🙂 Ja som mala pri 1 pôrode pri sebe asi 5 tich medikov a prežila som to 🙂
@velkacica nie ja som to tak nemyslela, jasné že sa budúci lekári musia učiť aj na pacientoch, ja sama som ich tiež pár krát zažila, niektorí boli aj celkom milí...len táto dievčina sa zľakla "len" sestričky, napísala som to len preto aby vedela, že okrem sestričky môže byť pri vyšetrení aj x iných ľudí 😉
@janasama heh, podarena si 🙂 prepac, nesmejem sa ti, len ma to trosku pobavilo..ked si predstavim, ze ked som rodila, tak sa pri mne vystriedalo nespocetne doktorov a sestriciek, pre vsetkych som bola rarita, ze aha, to je ta, co ani zaboha nevie porodit, tak si ma tam pomaly tyzden prehadzovali 😀 no ale k veci, teraz chodim uz k tretej gynde a ver mi, vsetci traja si na pomoc volaju sestricky, ony tam su na to...a pre tvoju info, sestricku u mojho predchadzajuceho gyndosa som poznala z obchodu, kde som pracovala, tak si skus toto predstavit 🙂
@janasama
Poznám ten blbý pocit, aj ja som sa hanbila zo začiatku a trošku ešte stále... Hanbila som si aj trošku roztiahnuť nohy, keď ma doktor poprosil :D Sestrička u neho nebola v jednej miestnosti.
Teraz, odkedy som tehotná, chodím k pani doktorke, u nej sa vôbec nehanbím.
Ale pre istotu nosím stále sukňu, už od začiatku, keď idem na vyšetrenie. Tak je mi príjemnejšie. 🙂
hlavne si uvedomte, ze to nie je ani trapne, ani sa nemate preco hanbit. je to vase telo, svoje telo musite lubit a musite sa on starat. takze nemajte ziadnu traumu z takéhoto vysetrenia, je to len pre nase dobro 🙂
@janasama tak ked som bola ja prvykrat u gyndosa, tiez som nebola nadsena, ze je tam sestricka a bolo mi divne, ze si nedokaze tie veci na vyter podat sam a nechapala som preco tam musi byt dalsia osoba co mi cumi do rozkroku..proste hanbila som sa... ale zas na druhu stranu neviem oko je to u teba, ale ta nasa sestricka sa nikdy nepozera priamo 'tam', len pride, poda mu co jej povie a odide....a okrem toho ona takych uz videla stovky takze si myslim,ze pre nu je to uplne banalna vec a pri porode budes mat tiez vela ludi okolo seba, takze je to o zvyku... cim budes starsia tym menej sa budes hanbit neboj sa... ono to prejde casom.... Spomen si na to,ze aj ona je zena a tiez musi sama absolvovat tieto prehliadky takze ona vie ako sa zeny citia pri tom.... Velakrat prave ona ked som sa s nou rozpravala v miestnosti kde su sestry mi velmi pomohla a poradila vela veci,....
mimochodom pri klasickom vysetreni keby bolo v miestnosti viac osob ako doktor a sestra, by som to odmietla...mas na to pravo odmietnut alebo prist inokedy.... porod je zase iny tam nemas na vyber... ale pri vysetreni by som odmietla medikov urcite....
Ty bud rada ze nie si moja kamaratka...ja som bola totiz na svojej prvej navsteve u genekoogicky zhruba tri mesiace pred svojou kamaratkou cize som presne vedela co sa bude diat ked tam pojde...tak som tam pekne isla s nou, povedala som jej ako to bude prebiehat..PRESNE som vedela ze jej bude robit aj ultrazvuk a tal som jej povedala "kati,neboj vsetko bude ok,ale akonahle ti da na brucho gel je to v prdeli to si tehotna" a tak mila katka isla dovnutra,.ja som zatial v cakarni doslova plakala odsmiechu, ostatne zeny pozerali ci som kompletna, a o 15 minut otvorila katka dvere so slovami "ty piiiiiiip neznasam ta;)"pobavila doktorku ked zacala stresovat jak povie fotrovcom ze je v tom🙂 doktorka nevedela o com tocia ona zepanidoktorka mna nemusite klamat;) no dodnes sa na tom bavime,kamosky sme furt ;) takze nestresuj.je to norrmal...ked budes rodit bude ti tak sumafuk kolki sa ti tam divaju;)keby si robila nieco zle doktorta upozorbi, neboj
@janasama pri prvej dr. /teraz mám inú/, kabínka na prezlečenie bola pri sestričke, stery robila sama doktorka, bez pomoci sestričky, teraz čo mám dr., tak kabínka, je to len taká záclona, je pri dr. ale hneď ako ma vyšetrí, sa obliekam, a liečbu a tak...konzultujem už oblečená, a pri steroch si tiež volá sestričku, asi všade je to inak 🙂
@janasama prosim ta, ten lekar aj sestricka tolko krat za den pozera na zensku p**u, ze zrovna tvoja ich nijak zvlast zaujimat nebude 🙂 Je to ich praca, nema preco ti to byt neprijemne alebo trapne. Aj mojej doktorke podava veci sestra, od toho tam predsa je. Postup u doktora bol podla mojho spravny.. vyspovedat, vyzliect, vysetrit, obliect a hotovo. Ono to bez toho vyzliekania nejde ked chces, aby ta vysetril 🙂 Keby to bolo inak, asi by mi to prislo divne.
Netrap sa...Prvy krat je to take divne asi pre kazdu z nas, ci uz sestricka vojde alebo nie...ale po viacerych razoch uz ti to take nepride..aj preto,ze uz vies co ta caka a ako sa to bude odohravat. Dr.a sestricky aj tak vobec neriesia co a ako tam mas..(esteticky ci neesteticky alebo co) sustredia sa na pracu a na to,co maju skontrolovat,co tam ma byt a je normalne a co v horsich pripadoch tam nema byt...Je to ich praca a ak sa aj pozeraju alebo kontroluju,ide im o tvoje zdravie.(resp.raz v buducnosti o zdravie tvojho babatka)...
Ja vhodím k jednej lekárke do Vrútok a tam sestrička sedí v jednej miestnosti s lekárkou - takže nech sa pozrie keď chce, mne je to fuk, a kabínku má tiež priamo v ordinácií. ja vždy prídem v sukni, šatách, alebo ak mám nohavice, tak si donesiem sukňu v taške. takže mám priamo na vyšetrení oblečenú sukňu. mne sa to lepšie pozdáva ako tam behať polonahá. Ale nechcem nikoho uraziť, je to len a len môj názor.
A keď som rodila, tak som mala pocit, že každý čo išiel okolo si do mňa strčil ruku.....
Tak to je aka sranda ze prezliect sa z nohavic do sukne to by ma nikdy nenapadlo 😀
@janasama to absolutne nieje tvoja vec kto lekarovi asistuje pri vysetreni, pokial je to zdravotnicky zamestnanec jeho ordinacie.. coho sa tak strasne bojis?? myslis , ze tvoje prirodzenie je nieco zvlastne?? pokial to tak beries, riad sa tym v svojom sexualnom zivote, ale co sa tyka biologickej stranky je to cast tela taka ako vsetky ostatne, a ty niesi urcite kompetentna na to aby si posudzovala , ci ma niekto lekarovi asistovat , alebo nie..tento myslienkovy individualizmus uz ma pekne vytaca, to ze si jeho pacientka neznamena , te budes menit zabehnute rutiny vysetrovacieho procesu..Radim ti , ak mas take neuveritelne pocity zahanbenia zo svojich pohlavnych organov, je na case navstivit v prvom rade psychologa, resp. toto ti mala vysvetlit mama..
:D ked si ja spomeniem na prvu navstevu... a to som mala 23r :D bala som sa viac ako zubara... a na gyndu si stale beriem suknu, je to pohodlnejsie, hoc tak ci tak ukazujes ako ta pan boh stvoril, ale spon mimo vysetrenia si zahalena... a u mojej gynekologicky je normalne, ze vola sestricku k vyterom, cytosterom a pod... ja som si na to zvykla, nerobi mi to problem, ved su tam od toho, su to profesionali, tak nemaj obavy... a je dobre, ze si navstivila gyndu uz teraz... cim skor tym lepsie, len nech ta tento zazitok neodradi... nechcem ta strasit, ale ked budes rodit, bude tam ludi okolo teba ako smeti :D tak je lepsie cim skor si na to navyknut ;) drzim palce
Ja mám sestričku pri vytere 🙂 a nechápem čo sa hanbis alebo čo? A mám tam sestricku ešte vtedy ked mi pozerá babo zo spodu a takisto pri ultrazvuku, niečo mu tam zapisuje, a neviem čo budeš robiť ked budeš rodiť 😀 tam bude x ludi a budú sa pozerať 😀 jo a to prezliekanie , stačí mať nejaké dlhšie tričko ,alebo môj gynekológ tam má aj svoje sukne 🙂 a vravis že máš gynekológa tak ked sa nehanbis jeho tak sestricka je v poho, ona to nevidí prvý ani posledný krát 😀
@janasama
Tak omyl zeny..mozte dopredu napisat nesuhlas s tym aby pri porode neboli medici 😉

u mojej Dr. , to tiez prebieha tak, ze sestricka tam ani nevojde...na vsetko si vystaci Dr. sama.... Sestricky robia iba odber krvi a zmeraju tlak, na to maju speci miestnost.... Dr. robi vysetrenia, stery a ultrazvuk a este sa nestalo aby mi robila spolocnost aj sestricka....