Sestrička pri gynekologickom vyšetrení
Ahojte, dnes som absolvovala svoju prvú prehliadku u gynekológa, mám 17 a ostala som veľmi zarazená. Dosť mi trvalo kým som sa k nemu odvážila ísť, no neviem či tam tak skoro pôjdem znova :D Ostala som totižto prekvapená. Všetko prebiehalo ok, rozhovor tak som išla na kozu..a ke´d prišlo na nejaký výter on si tam zavolal SESTRičkU aby mu podala tú vec čo sa s tým výter robí...urobil výter, podal sestre a ona zasa odišla..ostalala som v šoku..fakt 1x dosť som sa premáhala kým som tam prišla..tak som celá zahanbená ležala na koze a on si tam zavolal ďalšiu osobu. Bolo mi to nepríjemné..pozerala som nejakú diskusiu a tu máte buď sestričku prítomnú stále alebo vôbec. Má to ešte niekto aj tak že iba počas výteru? Uvažujem že kvôli tomu zmením lekára...
Aj ešte jedna vec. Kabínka u toho doktora je v jeho ordinácii. Nie pri sestričke...Nenosím nejak sukne, iba v lete šaty a ani dnes som si tam žiadnu nevzala :D Ako to riešite? Nosite vždy suknu aaalebo tam toľkko troškA tých pár metrov ak teda má lekár kabinku u seba prebehnete s holým zadkom? a aj na koze ležíte od pása dple úplne holé teda len s ponožkami? :D Bolo mi to trochu trápne ale nechcelo sa mi kvôli 1 vyšetreniu u doktora kupovať sukňu :D a on sa tváril normálne
Jednej veci nerozumiem, nevadi ti ze sa v tebe spara cudzi chlap, ale ze k vyteru prisla zena, to uz nevies predychat? 😅 Sestricka je tam na to aby robila pomocne ukony, brala krv, vytery. Hadam to nebude robit sam lekar len preto, ze sa niekto hambi 🙂 Neboj sa ked porodis a bude sa ti na susku pozerat kazdy den 7 lekarov na vizite a niekolko sestier, tak k beznemu gyndosovi budes chodit ako k zubarovi 😀
joj ženy, dnes som bola v poradni, vyvalená na koze a z kabínky, ktorá je priamo oproti koze si do ordinácie vpochodovala ženská, ktorá si asi myslela, že ju volá lekár, no on telefonoval. No otrasne trápna situácia, nevedela som či z tej kozy skákať 😅 a ona namiesto toho aby hneď vypadla sa začala ospravedlňovať 😝
no tak to sa modli aby si sa nikdy nedostala do situacie kedy by si mala byt hospitalizovana vo fakultativnej nemocnici - tam kde chodia na vyucby zdravotne sestry a medici - to je uz ina kava 😅
tak teraz som to asi poserkala - nie fakultativna ale fakultna - ze jo.
s tou sestrickou to je normalne zvykni si 😀 a u mojho dr je kabinka u neho v ordinacii,ale ma tam aj prezuvky aj take "sukne" zavinovacie. co sa mi dost pacilo.u stareho dr co som mala som si musela nosit aj papuce aj suknu.
Ber to úplne v pohode 😀 neboj sa videli aj dr aj sestrička už také a koľko.... 😀 ja osobne si sukňu ku gyn vôbec nenosím, je to zbytočné. ( a to som uňho momentálne vkuse každé dva týždne za chvíľku rodím) Chápem tvoj prvý pocit, ale zvykneš si. Hlavne si tým nelám hlavu, tak ako už aj písali ostatné baby nie si ani prvá ani posledná.... 😀
@loxa prepáč, ale ja som sa normálne pýtala..neviem čo si taká nabrúsená..tak čo..bola som tam 1x v živote, bol to stres, hanba...ale pardon...ty si asi 1x tam išla s umevom na tvari a bola si z toho nadšená...nabudúce sa trochu mierni, mám 17, bola som tam kvôli problémom a toto ma rpekvapilo tak sa pýtam
@janasama Neviem no, ja ked som bola 1x, tak mi nejako neprislo ze by tam nemala byt sestra. Ta je u kazdeho lekara, takze ani tu som necakala vynimku. Navyse ja som bola u takeho uchylaka, co sa vyzival v bolesti. Tiez som mala nejaky problem a ked sa vo mne sparal a povedala som ze to boli, tak pritlacil este viac az mi slzy tiekli 😢 Na moje namietky ze to strasne boli mi povedal, ze ine to neboli a ze co by som robila mi to robil cernoch. Tak bud rada, ze si tam nezazila ziadnu neprijemnu skusenosti, lebo po takejto by si tam urcite uz viac neprisla.
@prasiatko30 nestras ju! Studentov, medikov aj sestricky moze kludne pri vysetreniach odmietnut, je to uplne normalne a oni s tym aj pocitaju, normalne povie, ze si ich pri vysetreni a vizite nezela
@pribinak to sa muselo vela zmenit na sk 😀 lebo ked som este bola na sk tak normalna prax bola ze sa pacientky nikto nic nepytal a nahrnul sa huf medikov a studentiek na salu ked davali zene na prostriedku saly na koze klistyr pred porodom
@prasiatko30 dalo sa to odmietnut vzdy, len kedysi sa na doktorov zbozne pozeralo a ludia sa im pomaly klanali, dnes si mozes vybrat doktora a vopred si dohodnut co chces a co nie
@janasama moj lekar ma tiez kabinku v ordinacii...sukne zasadne nenosim...a co sa tyka sestricky, tak presne tak funguje aj moj lekar...sestricku vola len ked robi odbery, teda vyter alebo cytologiu...
nečítala som celú diskusiu, ale chodila som k jednému doktorovi, čo nikdy nemal sestričku pri vyšetrení, Vyzeralo to takto: tu si lahnite a teraz mi pravou rukou chytíte kliešte, aby som mohol zobrať ster a do ľavej ruky vám dám sklíčko,, na ktorý ten ster dám 😝 😝 😝 noooo tak toto bolo mega nepríjemné a nie nejaká sestrička, ktorá asistuje pri vyšetrení... 😀 😀 😀
@janasama ja niesom nabrusena...nechem sa ta dotknut.. ani ja som tam neprisla s usmevom , ale vedela som ze ak lekar nejake ukony robi ,potrebuje asistenciu..nejde mi do hlavy ze 17 rocna zena sa nad tym cuduje..fakt..narazala som hlavne na to, ze v zivote tvoje prirodzenie uvidi uz len viac ludi (myslim teraz lekarov, pri porode a td.) ak mas velky problem s tym , ze ta niekto vidi, je to pripad pre psychologa..aj s takymi som sa uz stretla, nieje to nic vynimocne ze zena nechcela pri porode nikoho lebo sa hanbila 😀 ak ide len o zly pocit, ten musis sama potlacit..urcite je absolutne nevhodne rozmyslat o lekarovi ako o neprofesionalovi..sestricka pri stere je nutnost a tak to treba brat
ja myslim ze sa tak citis blbo,len preto ze si bola prvy krat,neboj postupne si zviknes🙂 je to uplne normalne.Ja ked som isla prvy krat na gyndu tak som sa bala vysetrenia,ale lekarka povedala ze nebude vysetrovat,tak som si myslela ze je to ok ze to tak ma byt,ale na druhy krat tiez ziadne vysetrenie,som si povedala super sak aj tak sa bojim.3,4,5,len tabletky predpisovala a stale nic.Tak jej uz hovorim ,ze a vysetrit netreba?ona ze nie! 😕 tak som zmenila lekara.ten sa pytal preco a ked som mu povedala, tak sa za hlavu chytal.Teraz uz je super a chodim tam v nohavickach(davam si boxerky 🙂)pri koze vyzleciem aj obleciem.
chapem, aj mne bolo trapne ked ma na velkej vizite vysetroval primar a okolo sa tmolilo asi 5 lekarov, 6 sestriciek, volajaky zamotany ocko k porodu a este neviem kto, zialbohu je u nas ludska dostojnost kdesi v kute zahrabana, zazila som aj vynimku, ked mi lekar pomohol z kresla a podal topanocky 😀 v podstate je normalne ak lekar zavola sestricku na tu chvilu aj moj to tak robi, je to neprijemne, no beriem to tak, ze cau o rok dalsia preventivka, jasne, ze sa dodnes cervenam a to uz nemam 17
@janasama och, to máš ešte dobré 🙂 ja som mala vždy gynekologičky, tú prvú mi pridelili, keď som ležala v nemocnici - detská gynekologička. Keďže som však chodila na kontroly každý mesiac, a mala som 16 + lekárka bola až v Martine, tak som mnou chodila mama... Samozrejme, sestrička pri koze - chápem, ale že sa mi tam tlačila aj mama, tak to bolo ešte len hrozné 🙄
Ahoj, chápem že si sa cítila zvláštne, keď tam nabehla sestrička, aj mne sa to stalo u mojej 2. gynekologyčky, ale zvykla som si (U prvej sestra nebola prítomná). Ja to robím tak, že idem do ambulancie v nohavičkách a tesne pred kozou si ich dám dolu, držím ich v ruke a keď zleziem hneď si ich oblečiem. Ak si kúpiš hocijakú sukňu nemusíš v nej prísť, príď normálne v nohaviciach, v kabínke si oblečieš sukňu čo si si doniesla a hotovo (kľudne aj nejakú letnú)
@janasama ja som na gynde mala suknu snad iba raz .... zda sa mi to komplikovane, ked mi robi sono, vyhrnat ju. inac si zdy vystacim s trickom /koselou/tielko pod zadok. aj ked - ked som sla neplanovane, ani dlhe tricko som nemala a nic sa nestalo 🙂
ja si ponozky nechavam, lebo je mi zima na nohy.
neboj, zazijes este ... pri porode okolo mna vo finalnej faze behalo snad 8 ludi a bolo mi laufer 4 zemi vidia cez spodok az do krku 🙂
ja chodim na gyndu do fakultnej nemocnice a tam sestricka je v ordinacii, ked treba podat naradie,tak asistuje. Nikto nie je na susky z nich zvedavy, to mi ver, je to praca ako kazda ina. S lekarom vzdy pokecame dobre, ani mi to nepride, ze sa mi prave hrabe z podvozku. Cim vacsie traumy si z toho budes robit a nahovarat si blbe veci, tym horsie len pre teba. Ziadne sukne nemam, nema kabinku, len taku plentu, tam sa povyzliekam, idem v gatkoch, tie stiahnem pred kozou a po vysetreni ich natiahnem. Sem tam ma v dobrom drbal, ked som mala len silonkove ponozky, ze nachladnem, nech sa rychlo obujem. Ked som bola v tvojom veku, chodila som na taku gyndu, ze toto vsetko je slaby odvar. Ta tam sestricku nemala vobec a bolo to ovela horsie.
@janasama v prvom rade sa divim ze az v 17tich si sla prvy krat ku gynekologovi...v druhom rade ano ako pisu baby je bezne ze z kabinky na stol prebehnes od pasa dole naha, ludske telo nie je nic za co by sa bolo potrebne hanbit, je to lekar a pozera sa na teba ako lekar, nie so sexualnym zaujmom...ono mozno tvoji rovestnici to inak nedokazu, ale predsa len ten lekar ma uz asi co to za sebou a nebude hned paf z jednej polonahej zeny. ak mas taky velky ostych, tak si najdi lekara - zenu. tam, kde chodim na gynekologiu ja su dokonca ambulancie urobene tak, ze ked sa pacientka posadi na stol, tak ma rozkrok rovno oproti pisaciemu stolu sestricky, coz mi pride ze nie je uplne nutne 🙂 ...ale zase je to oproti oknu, cize je tam lepsie vidno.
@canama odkedy sa uteká ku gynekológovi hneď po prvom menzese? Tiež nevidím nič na tom, že bola prvý krát na prehliadke vo veku 17 rokov, je to úplne v pohode, ak doteraz nemala žiadne problémy. Tak ja som o dosť staršia od zakladateľky témy, dokonca som 2x rodila a tiež tieto úkony doslova vždy pretrpím, tiež to neviem brať že veď sa nič nedeje, všetko je ok. A poznám dosť dospelých žien, pre ktoré je gyn. prehliadka stres. Každý vnímame iné úkony ako normálne a na hranici prijateľnosti a každý máme hranicu ostychu inú.