Sestrička pri gynekologickom vyšetrení
Ahojte, dnes som absolvovala svoju prvú prehliadku u gynekológa, mám 17 a ostala som veľmi zarazená. Dosť mi trvalo kým som sa k nemu odvážila ísť, no neviem či tam tak skoro pôjdem znova :D Ostala som totižto prekvapená. Všetko prebiehalo ok, rozhovor tak som išla na kozu..a ke´d prišlo na nejaký výter on si tam zavolal SESTRičkU aby mu podala tú vec čo sa s tým výter robí...urobil výter, podal sestre a ona zasa odišla..ostalala som v šoku..fakt 1x dosť som sa premáhala kým som tam prišla..tak som celá zahanbená ležala na koze a on si tam zavolal ďalšiu osobu. Bolo mi to nepríjemné..pozerala som nejakú diskusiu a tu máte buď sestričku prítomnú stále alebo vôbec. Má to ešte niekto aj tak že iba počas výteru? Uvažujem že kvôli tomu zmením lekára...
Aj ešte jedna vec. Kabínka u toho doktora je v jeho ordinácii. Nie pri sestričke...Nenosím nejak sukne, iba v lete šaty a ani dnes som si tam žiadnu nevzala :D Ako to riešite? Nosite vždy suknu aaalebo tam toľkko troškA tých pár metrov ak teda má lekár kabinku u seba prebehnete s holým zadkom? a aj na koze ležíte od pása dple úplne holé teda len s ponožkami? :D Bolo mi to trochu trápne ale nechcelo sa mi kvôli 1 vyšetreniu u doktora kupovať sukňu :D a on sa tváril normálne
@sorciera24 ja svojmu tiez doverujem mna jeho preciznost zachranila a aj ked som medzi 2tehu skoncila 2x v nemocnici kde ma bez leikov poslali domov tak on mal o toviac roboty mi porobil vysetrena nabehali sme sa s mojou krvou do labaku len aby mal istotu ze som poriadku co pani doktory mavly rukou ze priroda sa zariadi sama. nastastie sa zariadila ale mohla som si pekne polezat v nemocnici.
@vege1 tak to ma mrzi, lebo to som vobec nemala v umysle, len mi to prislo z ich strany ako svojim sposobom vysmech a to mi bolo luto, lebo dokazem pochopit, ze zvlast v 17-ich a zvlast pri prvom vysetreni jej to moze byt fakt neprijemne. im sa po porodoch a po x vysetreniach uz mudruje, ale ona to vidi uplne inak v svojom veku a pri svojich skusenostiach, skor mi islo o to, aby si nepripadala ako exot, ktory jediny je nenormalny a hanbi sa. a este ma ist aj k psychologovi 😔 ja mam tiez sa sebou viacero lekarov a dva porody ale skor by som sa ju snazila povzbudit a pochopit a nie hned ved pockaj a co si o sebe ty myslis? myslim, ze pri porode sa na to bude uz pozerat uplne inak a nemysli si o sebe nic extra mimoriadne, len bola prvykrat na takomto vysetreni 🙂
to je mi velmi luto, co sa vam stalo a jasne, ze by si urobila hocico a hocikde, ale to uz je ina tema v tomto pripade 😔 velmi vam drzim palce, nech vsetko ide ako ma a coskoro sa tesite 🙂
@brumka ano, mrzi ma,z e si mala problemy, moja by v tom pripade ako si amla ty postupovala asi rovnako,a lebo podobne.... myslim, ze lekar pri kazdej pacientke vie, co ma robit...kazdy pripad je ottiz individualny.....ak su problemy, nie je o com.....ak nie su.....postupuje ako mysli .....hlavne bez ujmy na zdravi 😉 ak to tak mieni a je, je to v poriadku;)
mne robi stery moja rodinna lekarka.Vyjde z miestnosti, ja idem za zaves,tam sa vyzleciem, ak ide o preventivnu prehliadku, kde prehmatava prsniky a uzliny tak si vyzleciem aj vrch a obleciem jedorazovy papierovy top a okolo bedier si uviazem nieco ako zavinovaciu jednorazovu papierovu suknu. NIkdy nie som vycapena odhalena. Doktorka pri vysetreni nepotrebuje ziadnu asistenciu, zvlada sama, ak by potrebovala, nemam s tymproblem, vsak ide o zdravotnicky personal. Kedze zijem v zahranici v tehotenstve som bola "od spodu" vysetrena 3 x, prvy krat pri prvej prehliadke - brala ster na cytologiu (nemala som davno spravenu), 2. x ster na strep B, ku koncu tehotenstva a 3. x to uz bolo tesne pred porodom stav krcku. Vysetrenia v nemocnici pred a aj pocas porodu vzdy decentne, zahalena plachtou a kedze som bola na prijme a zastihla som aj striedanie sluzieb, tak 3 ludia (jeden z toho muz) a kazdy prisiel, slusne sa predstavil kto je, co ide robit a ci dovolim, skratka obycajna ucta k zene a jej telu, poporodne obcumovanie rodidiel sa tu nevykonava, ak niesu problem, prehliadka je az po setonedeli. Neustale kontroly krcku v tehotenstve tu povazuju za nevhodne a nepotrebne ak ide o bezproblemove tehotenstvo, ultrazvuky ak nie su problem tak sa robia len 3, je zbytocne robit castejsie ....
@sorciera24 prreto radcej prevencia a kontrola ako potom plakat nad rozliatym mliekom ako sa vravi. a tosom pocula od vela ludi co su v zahranici ze vysetrenia su zbytocne ze u nich doktory funguju na principe nechat to na prirodu. moja pribudnzna to na prirodu nenehala a tteraz ma zdrave dieta. aj pri prvom porode mi hovorili lekari vysetriovat stale netraba netreba to budfe na dlhoa zrazu bolo zle
kazdemu vyhovuje nieco ine ale predstava tak malo vysetreni ked ako platiaci clovek odvody mam na ne narok
po prvom pôrode ti bude všetko úplne jedno 😀
@brumka ako pisem, akzdy pripad je specificky.....a podla toho, co pises, co je prevencia...aj prevenciou sa moze pokazit...napr. to porusenie krcka, ci casty utz odspodu v 1.trimestri.....(nasledne potraty...a je ich dost)...toto by som zas ja neriskla...cize vzdy je to o tom, co je menej a pre koho rizikovejsie, nemyslis? 😉 (zahranieci nejak neriesim, nesudim, lebo som tam nikdy vysetrovana nebola)
@sorciera24 sme tam maly ist ale koli mojmu tehu sme zto zrusli lebo aj ti co tam su original narodeny vraveli ze neriskujte, hlavne ked budete pristahovalci a k sonam odspodu mne robili vzdy v 5-6t, 8t a 12t a potom sona od spodu uz niesu. prve je na potvrdenie ci nieje mimomaternicove, druhe srdieckoa tretie to vies
u mojej mudr. pride sestricka tiez len k vyteru
@natalienka12 ano 🙂 každý máme nejakú úchylku 😀
@velkacica a to sa akože holá promenaduješ pred doktorom aj sestričkou? No komment
@natalienka12 no nekomentuj... vadí to niekomu?
@velkacica nevadí, ale je to trápne, ak sa chceš ukazovať holá tak môžeš napr. robiť striptérku, ale u gyndoša som to ešte nezažila.
@brumka no vidis, mne sa to zda 3krat vela...v 5-6 som nesla....az v 9tt....a v 13tt...ale to nie odspodu...cize len raz! stacilo...
@natalienka12 😀 tu si človek kadečo prečíta
@natalienka12 zrejme ale nevidíš, čo stvárajú iné pacientky 😉
@brumka to je vsetko vec nazoru, pre mna je to absolutne prehnane a zdravotny benefit v tom nevidim ziaden, prave naopak, ja ked som volala doktorke, ze som tehotna, kedy mam prist na vysetrenie, tak povedala, najskor okolo 10 tyzdna ak mam zaujem o nuchal translucency screening test (ten je medzi 11- 14 tyzdnom) , neviem, co by povedala, keby som nechcela robit screenings asi este neskor.....
@moon1979 no to teda fakt a kľudne sa aj stavím, že holá pred doktorom nechodí, len tu sa hrá na herečku. 😀
@natalienka12 a vieš, že by ma to vôbec ani neprekvapilo? si prečítaj môj dnešný status akí ľudia chodia po vonku 😀
@sorciera24 mne tusim vnutorne v 12tt pri prej som chodila v 1trimestri pimaly kazdy 1-2t na sono koli cystw vadsej nez past
Dievcata o povoleni krcku viem svoje.
33+4 som mala vysetrenie u gynekologa lebo som menila.zo spodu.
33+5 som zacala spinit.33+6zatka 34+1 porod
mňa osobne napr. veľmi zarazilo, že v istom nemenovanom súkromnom sanatoriu je sestra prítomná v ambulancii po celý čas, čiže pacientka nemá vôbec žiadne súkromie porozprávať sa s lekárom medzi 4 očami ... to mne osobne veľmi vadilo .... nehovoriac o "čare" jednej z ambulancií, kde majú veľkoplošné zrkadlo priamo oproti koze, takže keď sa žena vyvalí a kvalitne rozčapí ... no comment

sestricka pri vysetreni je standard, dokonca si myslim ze by tam mala byt, uz len kvoli moznosti obtazovania od lekara, ktore niektore pacientky zazili.
jednoducho su tím ambulancie a je normalne, ze su pri vysetreni obaja.
Oblecenie uz neriesim, kludne prejdem s holym zadkom par metrov, ale to prislo s rokmi, porodmi a vselijakymi neprijemnymi zazitkami, kde mi bolo jedno co kto vidi, len nech sa pomaha a rychlo...
inak som hanblivec riadny, ale rozlisujem - lekari, nemocnica a zvysok sveta. proste je to velmi specificke prostredie, kde ide u mna hanba bokom.