SIBO dychový test - skúsenosti
Ahojte mate prosím skúsenosti s týmto testom. Prečo ste ho absolvovali a co vám ním bolo zistené? Na gastroskopii mi bola zistená lakt.int. zvažujem ci si ešte zaplatiť tento test. Ďakujem
sibo je o premnozeni bakterii v creve, ak mas plynatost, nafukovanie po jedle, tazkosti z jedla, grfanie, zvracanie... ak je pozitivny vysledok dostavas atb na preliecenie. ja som absolvovala aj aj tiez mi zistili laktozu + problem s crevami pri sibo takze beriem aj atb a je mi neporovnatelne lepsie
Určite absolvovať
Mala ho dcéra zápchy, bolesti brucha...
Bola som, hned som mala pozitivny test, preliecena atb Normix a fakt mi to pomohlo
Neustale po jedle nafuknute brucho, krce a hnacky a nepriberala som.
Tak som dnes absolvovala test a vyšiel pozitívne. Dostala som leták co môžem jesť a co nie. Ale nikde sa tam nespomína mäso 🤔 môže sa ci nie? Plus dievčatá je nejaké pečivo ktoré sa môže? Ci vôbec žiadne. Keďže asi všetko je z pšenice alebo zita 🙉
Ahoj,chcem sa opýtať, mňa čaká sibo test o mesiac. Včera som bola na dychovom teste z laktozy vysiel pozitívne (len mi to potvrdili co som vedela). Cely den ma s teh laktozy preháňalo a krce v zaludku mám ešte na druhý deň. Chcem sa opýtať,ak si mala pozitivne na intolerancia laktózy nebolo ti zle po sibo teste? Mala si nejaké ťažkosti hnacky,krce,?.. ja sa dosť bojim ze znova buden dva dni mimo s toho..podla toho co som citala tak daju vypiť laktulozu(prehanadlo) a kedze ma caka asi 80km cesta domov dost sa obavam
@barbied ahoj. Nie mne nič nebolo. Bolo to v pohode. A aké máš prosím ta ťažkosti?
Ahoj, no včera mi vyšiel pozitívny test( dychový test) na laktózu.
O tom že nemôžem laktózu som si prišla na to sama nejako keď som začala mat tráviace problémy-asi pred dvoma rokmi.Bola som u svojho obvodného lekára a vtedy on mi spomianl sibo. Lenže vlastne po vyradení zo stravy mliecne veci ( niektoré mi nic nerobili samozrejme malom množstve) som to neriesila ziadne SiBo pretože sa moj stav zlepsil.(predpisal mi pantomyl)
Mala som hlavne tráviace ťažkosti ako sú kŕče v bruchu, hnačky/kašovita stolica, unava ,a palenie záhy.
Teraz vlastne po 2 rokoch sme navštívili s manželom alergoimunologicku ambulanciu -reprodukcna imunologia.
Tam je tiez potrebné zistiť celkový zdravotný stav, napriklad doteraz som nevedela ze celiakia moze zapríčiniť neplodnosť. Keďže p.doktorovi som opisala ze niekedy maam tráviace ťažkosti a ze pravdepodobne mam laktozovu intoleranciu, dal mi terminy na tieto testy- laktozova intolerancia a sibo. Takze vlastne vcera som bola na dychovom laktozovom teste kde mi to aj potvrdili. ( Po vypiti laktozy asi po hodine som zacala mat aj priznaky ako hnacka,krce,prelievanie crevneho obsahu,skvrkanie v bruchu..a) a samozrejme aj hodnoty to ukazali.
Dufam ze Sibo bude negativne🙏
Preto ma zaujimalo ci ked niekto je bezlaktozovy ako aj ja ci ten test SiBo budr tiez takto nepríjemný ( myslim tym vsetky tie neziaduce účinky)

ak mas uz zistene z gastra, tak na co?len si zatazis travenie...mne z toho bolo velmi zle