Nifty test

pupivrca
4. jan 2023

Ahojte, ma niekto prosim skusenost s neinvazivnym prenatalnym testom na zistenie poskodenia plodu- nifty(trizomy, prenascan...) ze test bol negativny a dieta malo aj tak downov symdrom? Ja som totiz mala 1. Skrining negativny, potom som absolvovala nifty- negativne, no a teraz som obdrzala vysledky druheho skriningu -pozitivne 1:110. Tak neviem co mam teraz robit, ci ist este aj na amniocentezu, alebo mozem byt napriek tomu kludna, co momentalne moc nie som.....dakujem za vase skusenosti.

maal
4. jan 2023

@pupivrca fiha, no ja som mala Nifty, ten dopadol v poriadku ale potom aj tie druhe testy boli ok. Akoze tiez by som bola v strese ale spoliehala by som sa na ten Nifty test. A doktor co na to? Posiela ta na to amnio, ci neriesi, lebo Nifty bol ok? Asi by som isla na morfo k niekomu, ked by mi to uz velmi nedalo spat.

evivb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
darkswan
4. jan 2023

@pupivrca Spoliehala by som sa na nifty nie tieto zastarale testy a la vestenie z kristalovej gule;)

pupivrca
autor
4. jan 2023

@maal no mne to len teraz zatelefonovala sestricka... Pojdem na geneticku konzultaciu,ale co mi tam vedia povedat? Nejak v tom spasu nevidim. ale aj na morfo ultrazvuk ma o jednali az 22. Tyzdni.... no neviem....

iduska13
4. jan 2023

@pupivrca moja skúsenosť. Skríning 1:70, opakovaný test v genetickej ambulancii už bol v poriadku, rovnako aj trisomy boli negatívne. Bola som u Dr Grochala v MT a ten tiež vylúčil nejaké známky downovho syndrómu. Mala je zdravá a šikovná.

pupivrca
autor
4. jan 2023

@iduska13 aha, dakujem a na tom genetickom teste co robia prosim? Ako to prebieha?

iduska13
4. jan 2023

@pupivrca je to taka konzultácia v genetickej ambulancii, kde sa pýtajú ci sú v rodine oboch rodičov nejaké postihnutia, alebo geneticke ochorenia, odporučia amniocentezu, ktorú môžeš odmietnuť. Vzali mi krv na opakovanie tých tripple testov a išla som na sono. Tam malú pomerali, ale keďže nebolo vidieť tváričku, zmerali iba stehennu kosť a teda odporučili platené trisomy testy....
V ďalšom tehotenstve mi tiež vyšlo riziko 1:65 ale tam už som išla iba na morfo sono do MT

maal
4. jan 2023

@pupivrca vies co, tam som nebola ale co som pocula, to si len “pokecate”. Nic, nestresuj (ja viem, tazko), ale mas Nifty, tie su smerodajne, chod na to morfo a uvidis, ze to bude v poriadku.

pupivrca
autor
4. jan 2023

@maal tak dakujem dievcata za rady. Ja som mala so synom tiez jeden skrining pozitivny ale isla som na prenascan az potom tak som mala klud. Len teraz ked je to v inom poradi ze nifty skor ako druhy pozitivny skrining tak mam haluze. Lebo sa divim ze setricka tomu pripisovala vahu vobec ked mam ten nifty... tak preto sa bojim. Vsak objednam sa aj na geneticke aj na morfo a budem dufat. Dakujem ktasne

iduska13
5. jan 2023

@pupivrca bohužiaľ sú u nás, na SR, pre lekára smerodajne skriningove tripple testy. Ak vyjdu "pozitívne" musí odoslať na geneticke vyšetrenie, bez ohľadu na to, že Nifty alebo iné boli negatívne.
Pozastavujem sa nad tým, prečo poisťovňa radšej nepreplatí jedno kvalitné sonograficke vyšetrenie, ako tieto zastarané štatistiky. Zbytočne sa potom maminky stresuju...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre