Sjögrenov syndróm. Kto ním trpí?

samuelzuzanasara
6. apr 2013

trpiíte s tymto ochorením,mate s nim skusenost

miapia
6. apr 2013

ahojky, ja som mala na podozrenie, ale nastastie sa mi nepotvrdil.mam reumatologicky problem a este neje zistena pricina sice, tak pojdem do piestan.

yucca81
6. apr 2013

mne tento syndrom potvrdili, na základe vyšetrení v Reumatologickom ústave v Piešťanoch....Vzhľadom na vek a výsledky schirmerovho testu...prišli mi na to po kompletnom vyšetrení - mala som kĺbové bolesti, opuchy kolien a členkov....nedostatočná ohybnosť...neberiem žiadne lieky, artritídu mám len v počiatočnom štádiu...

cerez
7. apr 2013

U mňa bolo podozrenie na tento syndróm, ale nepotvrdil sa. Rovnako mi ukazuje zápalové reumatologické hodnoty na 2 krížiky, ale dr. nevie kde konkrétne mám problém. Vidím, že je nás veľa takých ktoré máme reumatický problém a netýka sa to len starších osôb.

spers
17. sep 2014

pozerám, že tvoj príspevok je spred viac ako roka, ale ak je treba kľudne mi napíš. čo viem, to poviem 🙂 mne toto ochorenie potvrdili pred 2 rokmi, je to chvalabohu len primárny sjorgen - teda nemám žiadne sprievodné ochorenia ako reuma a podobne....trpím len "suchým okom", neustále kvapkám umelé slzy....slinné žľazy sú ok, aj ostatné....beriem malariká - plaquenil...reumatologička mi síce silou-mocou chcela nasadiť aj prednison, ale ten som odmietla, a toto moje presvedčenie potvrdila aj odborníčka na sjorgena na slovensku - mudr. mičeková NURCH Piešťany, kam raz ročne chodím na kontrolu....

andreaeremiasova
3. jan 2017

Ahoj ake vysetrenia sa robia pri podozreni na Sjorgena? mam ist na hospitalizaciu do Piestan tak som zvedava co ma caka?Dakujem.

julinkazel
11. aug 2021

@spers prosim vas na zaklase coho vsm potvrdili sjogrena? Len za zaklade sucheho oka? Ziadna krv ani nic? Dakujem

neve555
10. mar 2023

Za par rokov pridete o oci,zuby,klby a nevstanete z postele. Vecsina z vas to ma po covide. Chodte sa podakovat dezolatom ako je Klanyi, Ustupska. Toto uz sa nezbavite.

peene
9. máj 2023

@neve555 preco si myslis ,ze to mame po covide ?

neve555
12. máj 2023

@peene mala som rovnake problemy po covide...presli. Dnes som OK