Skákavý prst
Má niekto skúsenosti s touto diagnózou? Po prvom pôrode sa mi začal zasekávať prst na ruke, neskôr sa to upokojilo a teraz po druhom pôrode je to stále častejšie a dokonca bolestivé.
@michaela025 aj ja som skusala ortezu ale doktor hned povedal ze operacia ma neminie a mal pravdu aj mne boli celkom oki ale ako som dala dole dlahu bolo to to iste vela stastia
@erulka77 ako dlho si stym marodila akurat idem od primara vysvetloval mi to ak nepojdem co ma nebude nutit pridem tak ci tak lebo sa mi mozu klby zapalit,ortezu ze aby som nenosila ,ze ten prst musi byt v pohybe ,,bojim sa neuspavaju placem uz do predu
Marodovala som tri týždne, možno by som aj dva, ale som zostala doma, kedže mám namáhavú prácu. No a však to ti umrtvia, to ani nebudeš cítiť, potom to bude bolieť, ale dá sa to vydržať , mňa to bolelo len prvú noc, potom to bolo v pohode, dala som si Novalgin prvú noc, to mi predpísali a potom som už od bolesti si ani nič nedávala. Dokonca na tretí deň som už aj riady umývala, dala som si rukavicu a čo-to som si s tou rukou prichytila. Po týždni pojdeš na kontrolu, potom ti len leukoplast dajú na to a ďalší týždeň štichy vyberieš, ja som mala iba 4 štichy. Žiadny strach. Len musí isť niekto s tebou na tú operáciu, kedže hneď po operácii sa nebude ti dať obliecť, ale ideš hneď domov po zákroku, trvalo to 20 minút, čo som bola na sále.
@stelka14 ani mi nevrav placem uz teraz co ja som pokakana s inekcie,vravim bolesti sa nebojim len ked zbadam tie pristroje ako si lahnem viem,ze neuvidim nic ale ten pocit budem nat tlak 200.teraz v cakarni uz sa mi ruky potili srdce mi bušilo az v nohach som ho citila, ja pocitam ze 5dni budem doma a hned idem makat mam to na lavej ruke takze sa ni da pravou robit ,teraz mi dal nan nejaky krem a je dobry citim ako to pali ukludnuje,
@brnka ahoj. Odporúčam ti Mc'Kenzie fyzioterapeuta. Popisovaný problém býva často z chrbtice a dá sa to pekne cvičiť.
@michaela025 nie neustávajú robia ambulantne
@jakubrianka pochybujem ze s chrbtice,mala som roboty kde som prst fut zohnuty
Z chrbtice to nie je, mne to vysvetľoval doktor, že to zhrubne nejaká šlacha, je to z práce , kde robíme tú istú prácu , moja sestra je krajčírka, tá to mala na obidvoch rukách ..ja pracujem v gastronomii, takže tiež to mám z monotónnej práce. Mňa to už tak bolelo, že som sa tešila, že budem mať pokoj, a veru , mohla som ísť skor, obstreky, marodovanie a cvičenie mi nepomohlo. Až operácia.
@michaela025 a aj krk ;). Cvičia sa aj periférne kĺby.
@jakubrianka krk moze byt sposobena od chrbtice,
keby nemam taku robotu ako mam tak si myslim ze tam bude nieco ine,
@michaela025 viem o čom píšem ;). Ešte raz, skákavý prst sa dá liečiť cez krčnú chrbticu ak je problém z tadiaľ. Často je to súbeh faktorov - a nevzťahuje sa len na prst samotný (aj keď to tak vyzerá). Ak nie je prîčina z C chrbtice a vylúči sa ako spolufaktor vzniku, postupuje sa nižšie na hornú končatinu smerom k prstu ;). Odporúčam MDT fyzioterapeuta vyskúšať. Pekný deň.
@jakubrianka ďakujem, no ja to nám už dávno zoperované
@brnka a neipakuje sa ti to? Prepâč, nevšimla som si, že diskusia je neaktuálna.
@jakubrianka našťastie nie
čim sa mi to blizi tym sa viac bojim,az tlak sa mi zdviha,bola som na odberoch aj predoperacne dr.ze mi vypise pn ,ze minimalne 3mesiace budem marodit,tak teraz zvazujem či íst,nastupila som pred 4mesiacmi vypoved ista...
prst uz ma neboli len ho mam stuhnuty uz ho necitim ohybovat nemozem a ked sa mi to podari tak uz sa mi preskoci ani to neboli asi mam tie kosti uz pretrenovane 😁
za hodinu idem na tu operaciu tlak mam 200 zle mi je ja to nedam,,,
@michaela025 Tak dúfam, že ste to prežila a ze palec bude OK. Skoré uzdravenie!
@stelka14 prezila,na to čakanie na chodbe kedy ta prijmu bolo hrozdne a este horsie ked vznutra bolo pocut krik najprv chlap,potom zena to tlak sa mi este viac zvysil,,,
ale dala som to nebolelo len strasny tlak v ruke,vecer ma to trochu bolelo dnes skusam s palcom cvicit,trochu ma boli. Este musim prezit stichy a dufam,ze uz tam nikdy nepojdem.
@michaela025 No tak super, že ste to prežila. To bude z dňa na deň stále lepšie. Možno za 3 týždne už budete chodiť do práce. Tak nech sa darí!
@stelka14 prezila,,,
stvrtok zas idem na preväz uz 7den som doma hadam,uz mi povie kedy von stichy,
@michaela025 zdravím chcem sa opýtať tiež mám tento istý problém ale keď robím v zahraničí a nechodím tak často domov tak sa chcem opýtať či najprv začínajú riešiť problém injekciami alebo si rovno môžem povedať alebo teda vyžiadať operáciu ? Ďakujem
@xxxx12573 ano prvy krat mi dal injekciu,po tyzdny kontrola ,ale nepomohlo tak ma poslal na jednodnovu chirurgiu kde si to pozrel poslal ma RTG a hned ma aj objednal na zakrok,,teraz je uz prst v pohode dnrs ma cakaju stehy.
@michaela025 ja len tak že či sa nedá urobit tá operácia aj ten deň čo som obiednany u lekára,ci náhodou neviete,ale ďakujem za info
@xxxx12573 nie neda sa hned,a mozno aj podla toho kolko ma zakrokov.
@michaela025 bola si nakoniec 3mes pn?
@katka253111 Ja som bola 2 týždne + týždeň rehabilitácia. Doteraz to je ok.
@stelka14 ja som nebola vobec, alw zas v skolstve sa mi da fungovat hned... A bez rehabky som mala ten prvy, teraz asi tiez ziadna nebude

@erulka77 zajtra idem ba jednodnovu chirurgiu priamo za primarom,uvidim co mi povie,ked mam ortezu tak ma to neboli.Nechcem si to dat robit som 4mesiace zamestnana novej firme,a hned marodit si nemozem dovolit,uvidim ake su moznosti a ako ma to bude bolet,