Skleróza multiplex

crysol
29. dec 2022

Ahojte. Viete mi prosim niekto pomoct? Kamarat ma sklerozu multiplex, mlady chalan, ma 32 rokov. Uz dva roky ju ma zistenu. Liecbu nejaku berie, zatial je na tom dobre. Chcem sa prosim spytat, ci vie niekto, ci existuje nejaka moznost zachrany - neviem ci sa da nieco operovat skrz sklerozy. Existuje nejaka operacia? popripade novy liek, nejaka zahranicna liecba a podobne?

Plus sa chcem opytat na najlepsieho fyzioterapeuta. Cviky su zaklad. Je prosim niekto dobry, kto by prevzal nad nim ochrannu ruku, niekto, kto ma aj viditelne vysledky a je profik, prosim? Ak to nebude v Nitre, tak moze byt hocikde. Ale musi byt topka.
Viem, ze je to neliecitelne - ale da sa to ubrzdit.

Mozno je nejake stredisko specializujuce sa na toto.
Snazim sa najst nejake riesenia a rady, co pomohlo ludom, ktory tym tiez trpia.
Dakujem.

simonah73
29. dec 2022

mojmu svagrovi ju diagnostikovali asi pol roka po nasej svadbe. je mladsi od mojho muza a teda spolu sme uz 17r a nevidim nejake zmeny na nom.

pininka1
29. dec 2022

@crysol pozri temu Mama so sklerozou multiplex, najlepsie ti poradia, ale operovat sa to neda, zial.

bolarazjedna
29. dec 2022

Operovať sa to nedá. Nech naštuduje Swankovu diétu, dlhodobo to má veľmi dobre výsledky (popri medikamentozna liečbe).

miska444
29. dec 2022

@crysol existuje bio liecba alebo liecba vlastnymi kmenovymi bunkami, ale myslim ze len v Rusku. Na instagrame su dve baby, ktore tu liecbu absolvovali, skus pozriet Krôčik vpred na IG.

kittykat22
29. dec 2022

ako pise @miska444 nejaka liecba je v Rusku na sklerozu multiplex. ALe pride mi to zvlastne, ze by Rusko bolo take progresivne. Vsetko je tam 30 rokov za opicami a zrazu riesia SM? Velmi zvlastne

lily246
29. dec 2022

@miska444 @kittykat22 ide o veľmi radikálnu liečbu, pri ktorej sa zničí imunitný systém človeka, musí ležať v absolútne sterilinom prostredí u nich niekoľko týždňov, odporúča sa to iba prípadom so silne progresívnou SM, ktorí sú už na tom veľmi zle, nakoľko môže dopadnúť všelijako. Následne sa imunitný systém opäť naštartuje. Táto liečba je dostupná už aj v iných krajinách a nie som si istá, ale tuším už aj u nás.

kittykat22
29. dec 2022

@lily246 v US je na liecbu MS myslim chemotrapia. Mala ju Selma Blair. Mala velmi rychly progres SM a myslim, ze mala prave chemo. U nas na to ale nie je protokol

dominidi
29. dec 2022

Liecba je uz aj u nas, normalne ju preplaca poistovna..musi ale clovek splnat nejake veci, napr ze skusil menej nakladnu dostupnu liecbu a ta nemala efekt..terapia vyzera asi tak ze clovek vyberie par kol infuziek, presny pocet si uz nepamatam, ale myslim ze 8..odpali to imunitu na par tyzdnov, ale vysledky boli take ze zo zeny ktora chodila po nemocniciach je “zdrava” zena bez priznakov SM.
Treba sa na to popytat neurologa, u nas robili pilotne podavanie v BA uz asi pred 7 rokmi, plus minus..

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rebellefleur
29. dec 2022

@crysol - liecba, ktoru tie kocky absolvovali v rusku robia aj u nas, co viem, ba sm centrum kramare

oslo1
29. dec 2022

Najlepsia liecba je chemo a nasledne posanoe kmenovych buniek. Je to ucinne aj I pacientov, co I'm nikdy nic nezabralo a stav sa zhorsoval. Robi sa aj v UK . Liecba stala £ 15 000. Nie je to hradene NHS (clovek si to musi zaplatit)

placentaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz