Skleróza multiplex a bolesti chrbtice
Ahojte,mate niekto sklerozu multiplex a bolesti chrbta? Ja mam strasne bolesti chrbta, v oblasti lopatiek, v oblasti hrudnej chrbtice....boli ma to stále,pri rotovaní trupu uplne najviac, nedokážem fungovať. Stále som na liekoch od bolesti. Už si začínam myslieť ci nemam nejaku rakovinu.
@alenacseto neboj rakovina to nebude a keď máš bolesti tak treba ísť po sviatkoch ku dr
@stellarstar ja s tym chodím k lekárom uz skoro rok....nic mi nepomaha,ani fyzio
@stellarstar ja s tym chodím k lekárom uz skoro rok....nic mi nepomaha,ani fyzio
@alenacseto a vyšetrili ťa poriadne? Ct, mrt?
@alenacseto robili ti gastro vyšetrenie, či to nieje z refluxu ?
@alenacseto robili ti gastro vyšetrenie, či to nieje z refluxu ?
@anonym_9096bb gastro mam vraj ok...reflux mam nejaký potvrdený,ale co to ma s chrbtom. Také mi nehovorili
@alenacseto a vyšetrili ťa poriadne? Ct, mrt?
@stellarstar mr mi robili len krcnej chrbtice a hlavy
@stellarstar mr mi robili len krcnej chrbtice a hlavy
@alenacseto to vobec nemusi suvisiet s SM, moze to byt nieco ine. Aj zle drzanie tela. Cvicis?
@anonym_9096bb gastro mam vraj ok...reflux mam nejaký potvrdený,ale co to ma s chrbtom. Také mi nehovorili
@alenacseto Áno, reflux a bolesť chrbta môžu súvisieť, pretože žalúdočné kyseliny dráždia pažerák, čo môže vyvolávať bolesť na hrudi alebo chrbte, zhoršuje sa v ľahu/predklone a môže byť spôsobené nezdravou stravou, nadváhou, stresom a fajčením; dôležitá je úprava životného štýlu, strava a niekedy aj liečba.
Prepojenie refluxu a bolesti chrbta:
Podráždenie pažeráka: Kyselina zo žalúdka, ktorá sa vracia, dráždi stenu pažeráka, čo sa môže prejavovať ako pálenie záhy, ale aj bolesť na hrudi, ktorá vyžaruje do chrbta.
Zhoršenie v polohe ležmo: Keed sa položíte, kyseliny sa ľahšie dostanú do pažeráka, čo zintenzívňuje príznaky, vrátane bolesti chrbta.
Svalové napätie: Chronický reflux a kašeľ, ktorý môže sprevádzať, môžu viesť k napätiu v svaloch chrbta.
Časté príčiny refluxu:
Nevhodná strava (mastné, korenisté, kyslé jedlá, alkohol, káva).
Nadváha, ktorá zvyšuje tlak na žalúdok.
Fajčenie a stres, ktoré oslabujú zvierač pažeráka.
Jedenie veľkých porcií pred spaním.
Čo pomáže:
Zmena stravy: Vyhýbajte sa spúšťačom, jedzte menšie porcie.
Zmena životného štýlu: Chudnutie, zanechanie fajčenia, zvládanie stresu.
Poloha pri spaní: Spite s mierne vyvýšenou hornou časťou tela.
Pohyb: Pravidelná, mierna aktivita pomáha, ale vyhnite sa predklonom a ťažkej záťaži hneď po jedle.
@alenacseto to vobec nemusi suvisiet s SM, moze to byt nieco ine. Aj zle drzanie tela. Cvicis?
@anonym_d549c6 alebo rakovina
@alenacseto netrep prosím ťa, si dospelá 35 r žena kt ma dieťa. Rakovinu nemáš alebo fakt chceš? Chceš to mať?
@alenacseto preco hned rakovina? Nie. Pytala som sa, ci cvicis. Treba sa o chrbat aj starat, nielen ho zatazovat. Bez cvicenia to isto nepojde.
@alenacseto preco hned rakovina? Nie. Pytala som sa, ci cvicis. Treba sa o chrbat aj starat, nielen ho zatazovat. Bez cvicenia to isto nepojde.
@martinkatinka tak chodím do posilky,respektíve začala som nedávno....cviky od fyzio mi nepomahali, nic sa mi nezlepsilo
@alenacseto dodržuj antirefluxnú diétu a uvidíš či to pomôže. Nie každá bolesť je spojená s rakovinou, keď takto rozmýšľaš, reflux a bolesti môžeš mať zo stresu.
@martinkatinka tak chodím do posilky,respektíve začala som nedávno....cviky od fyzio mi nepomahali, nic sa mi nezlepsilo
@alenacseto tak možno v posilke robíš niečo zle
@alenacseto netrep prosím ťa, si dospelá 35 r žena kt ma dieťa. Rakovinu nemáš alebo fakt chceš? Chceš to mať?
@stellarstar nie ale mam z nej strach, lebo je to uz tak dlhodobé.....a tym ,že ma to bolieva aj vpredu koby na hrudnom koši,tak ma napáda rakovina pankreasu napriklad
@alenacseto tak možno v posilke robíš niečo zle
@stellarstar cvičím pod dozorom trénera práveže
@stellarstar nie ale mam z nej strach, lebo je to uz tak dlhodobé.....a tym ,že ma to bolieva aj vpredu koby na hrudnom koši,tak ma napáda rakovina pankreasu napriklad
@alenacseto tak ešte raz, po sviatkoch smer dr a nechaj sa ešte raz vyšetriť, povedz dr aký máš problém. Ale rakovina to nebude
@alenacseto tak ešte raz, po sviatkoch smer dr a nechaj sa ešte raz vyšetriť, povedz dr aký máš problém. Ale rakovina to nebude
@stellarstar ano ,skúsim ešte raz..
@alenacseto pri rakovine pankreasu by si rok nevydržala. To už by si inak vyzerala
@stellarstar cvičím pod dozorom trénera práveže
@alenacseto pri cvičení v posilke, fyzickej námahe.. telo spaľuje veľa energie a potrebuješ dopĺňať minerály v strave, alebo v doplnkoch (elektrolyty - magnézium, vápnik, draslík..) nedostatok minerálov v tele spôsobuje stuhnuté chrbtové svalstvo, to tlačí na chrbticu a spôsobuje bolesti. Obmedz kávu a sladké.
To môžeš máš vytecenu platničku presne podľa opisu neustála bolesť, lieky atď. na to je cvičenie ešte horšie, mrko celej chrbtice treba
To môžeš máš vytecenu platničku presne podľa opisu neustála bolesť, lieky atď. na to je cvičenie ešte horšie, mrko celej chrbtice treba
@zuzubb007 skús jogu, alebo pilates.
A neurológ ťa neposlal ba mr chrbtice, keď to trvá tak dlho?
@zuzubb007 skús jogu, alebo pilates.
A neurológ ťa neposlal ba mr chrbtice, keď to trvá tak dlho?
@anonym_47ff4a nie práveže vkuse len tu krcnu
@anonym_47ff4a nie práveže vkuse len tu krcnu
@alenacseto lezie mas na mozgu aj mieche? Moze to byt zvacsenie lezie na mieche. Ine zhorsene prejavy nemas?
@alenacseto lezie mas na mozgu aj mieche? Moze to byt zvacsenie lezie na mieche. Ine zhorsene prejavy nemas?
@anonym_2a928d ano mam na mozgu a mieche...najväčšia je na mieche tuším, sa mi zda
@anonym_2a928d ja mávam prejavy väčšinou take ze mam bolesti oka na slnku, niekedy si necítim polovicu tváre, niekedy mám ten prejav,že mi prebehne elektrika po chrbtici....ja to mam novozistene, nie som v tom uplne doma este
@anonym_2a928d ja mávam prejavy väčšinou take ze mam bolesti oka na slnku, niekedy si necítim polovicu tváre, niekedy mám ten prejav,že mi prebehne elektrika po chrbtici....ja to mam novozistene, nie som v tom uplne doma este
@alenacseto ako dlho si po kortikoidoch?
@alenacseto ako dlho si po kortikoidoch?
@anonym_2a928d ja užívam Copaxone....zhruba dva mesiace...nic ine som zatiaľ nemala
@alenacseto Ja mavam velke bolesti chrbtice. Roky som chodila k neurologovi. Mala som injekcie niekolko krat,cvicila som a v zufalstve som sa uz opytala neurologa,ci to nemoze byt rakovina. Len sa pousmial,ze nie a vysvetlil mi,ze kratkodobe cvicenie je neucinne. Musim cvicit dlhodobo a poctivo. Nemozem cakat,ze behom pol roka opravim chrbat,ked som ho roky zanedbavala. A mal pravdu. Dnes po rokoch cvicenia je bolest mensia a dokazem fungovat. Len bud trpezliva a cvic spravne cviky,nevzdavaj to.
toto su typicke bolesti chrbta...treba cvicit riadne. Nic ine na to nepomoze. Potom vysetrit, ale to je aktualne tazke, sama mam tento problem a pridem si u lekarov ako dement... fyzio tie "rehabilitacne" su na nic vacsinou, mne je potom este horsie a ani hocijaky trener vo fitku si s tym neporadi.
A inak rakovina pankreasu vpredu na hrudnom kosi podla mna neboli, tam sa zvykne z hrudnej a krcnej chrbtice prenasat bolest, aj na rebra, to mava moja sestra. Mna zacne nromane na "srdci" pichat...
ale tak ak mas pochybnosti, najmenej je skocit k dr v novom roku a dat sa vysetrit, ale ako pisem, s chrbtom to aktualne nie je u lekarov sradna, aspon v bb nie, kde som ja. tu nejak "chbrat boli kazdeho" fraza zdomacnela a uz je problem aj na vysetrenie sa dostat a ked tak same blaboly si clovek vypocuje ale vysetrenie nula bodov.

@alenacseto neboj rakovina to nebude a keď máš bolesti tak treba ísť po sviatkoch ku dr