Skleróza multiplex a očkovanie proti Covid-19
prosím bol už niekto z vás na očkovaní proti koronavírusu? Lebo manžel je učiteľ a tak ho to v blízkej dobe čaká a nevieme sa rozhodnúť. SM má diagnostikovanú viac ako 3 roky, pichá si rebif a za celý čas nemal vďakabohu žiaden atak, tak mám pred tým taký rešpekt.
Konzultovala by som s jeho neurologom 🙂
Neurologovia nevedia tak isto ako vsetci.... co je vlastne dobre a co ublizi,len hadaju vsetci...😔čas ukaze
@lienka175 treba si zvážiť riziká , nežiaduci účinok samozrejme mať môže ale malo by to prejsť za 2-3dni, ak by bol vážny NU očkuje sa v nemocnici, takže personál už vie čo robiť a hneď by dostal pomoc prípadne by ho hneď hospitalizovali.....na druhej strane je to len očkovanie, prípadný nežiaduci účinok bude určite lepšia volba ako ak by dostal ťažkú formu Covidu a skončil by v nemocnici na kyslíku.......po očkovaní sa sedí v takej miestnosti či niekto nedostane vážnu reakciu, tam kde som bola ja žiadnu vážnu reakciu nemali, ale spolusediaca hovorila že jej kolega policajt mladý chalan tam so sebou sekol, jednoducho očkovanie mu prudko znížilo tlak a ako sa postavil tak skončil na zemi.....chvílu si poležal, odmerali mu tlak , dali piť a po vlastných odišiel domov😉tých naozaj ťažkých reakcií u nás bolo len pár a zaočkovaných je cez 200 000ľudí, celosvetovo miliony....
@mogaa pani mala na mysli asi nežiaduci plyv očkovania na celkový priebeh SM do budúcna a prognózu, nie reakcie tesne po očkovaní... na to nám však nikto neodpovie, to sa ukáže až časom, či sme sa rozhodli správne v prospech očkovania.
@lienka175 môžem sa opýtať, ako ste dopadli, či je manžel v poriadku po očkovaní... mňa tiež čaká očkovanie a liečim sa na SM už 7 rokov.
@lienka175 pred samotným očkovaním ešte bude vypisovať dotazník a rozprávať s doktorom... Oni sú vyškolení... keď tam povie svoj stav oni mu budú vedieť povedať čo ako a ak by mali pochybnosti alebo by vedeli o prekážke tak ho nezaočkujú. Boli aj také prípady, kedy doktor zvážil že by to dobre nebolo, jedna takto odmietnutá žena tu pred pár mesiacmi aj písala, že lekár zvážil že pre ňu to môže byť riziko... a očkovacie centra majú aj telefónne čísla, minimálne tie v nemocnici kam sa dá volať a oni povedia...
@tamicinska už má za sebou obe dávky a je v poriadku 🙂

Nech to prediskutuje so svojím odborným lekárom. Prínosy a riziká. Ja mám pľúcnu fibrózu a tiež chcem v pondelok volať mojej lekárke.