icon

Skleróza multiplex - príznaky

torticky002
19. júl 2017

Milé maminky, ktoré trpíte chorobou skleróza multiplex!

Prosila by som Vás o radu a tiez skusenosti, ak teda budete ochotné. Trošku sa posnažím opísať moj problém. CCa. 2 tyzdne dozadu som sa ocitla u neurológa, nakolko ma trapili caste bolesti hlavy. V posledných mesiacoch som mala velmi stresujuce obdobie, odovzdavala som dizertacnu pracu a tiez sa starala o male dieta, spavala som velmi malo, tak 3 hodiny denne. Psychicky aj fyzicky ma to dost polozilo. Pracu som odovzdala, myslela som si, ze stresu je koniec, isla som teda k neurologovi, ktory ma vysetril a poslal na CT hlavy, tiez dal tabletky na obcasne bolesti v pravej ruke a ramene, zevraj je to z prechladnutia. CT dopadlo dobre, no a kym som cakala na vysledky, zacala som pocitovat mierne bolesti a brnenie v pravej nohe, chodidla som vzdy mala velmi studene. Chodit viem, ale tu nohu mam nejak slabsiu. Akurat v tych dnoch som stretla jednu znamu, a ona zacala s tym, ze to moze byt aj prejavom SM. Tak som si nastudovala vsetky priznaky, a okrem trpnutia ma trapi este strasna unava, ktora trva tak hodinu, dve maximalne a potom prejde. Nechcem vyzerat ako hypochonder, a vymyslat si, ale dusevne to velmi zle znasam, da sa povedat, ze som presvedcena o pritomnosti choroby. Ked som bola dva dni dozadu u neurologa a opisala som mu priznaky, vysetril ma, a hovoril, ze on ziadne priznaky nevidi, ale ak sa chcem ukludnit, vypise ma na MR, tak tam pojdem koncom tohto tyzdna. Maminy, ktore mate skusenost s SM, prosím Vás? v akej forme sa u Vas prejavuje unava pri tejto chorobe?prejde to za niekolko hodin, alebo dlho trva? Dakujem za vsetky odpovede!

Strana
z2
kittykat22
20. nov 2019

@zaba22 to vypada, ze autorka prispevku od posledneho prispevku uz neprihlasila.

ircok
Autor odpoveď zmazal
nikaill
8. júl 2021

@torticky002 ahoj,chxem sa opytat,ze ak by bola SM,tak na ocnom pozadi to vidno
?
Mne pozerali a jedine ale o SM rec nepadla

Strana
z2