Skoro tri mesiace sa mi denne točí hlava
Ahojte mate niekdo take problemi?uz skoro 3mesiace sa mi kazdy den a skoro cely den toci hlava.len stym rozdielom ze niekedy je to lepsie a horsie.u lekara som bola.tlak mavam trosku zvyseny.na neurologii som tiez presla elektroliecbov na krcnu chrbticu.beriem betahistin a nebilet.viete mi nieco poradit?
persen kupeny, tam je davkovanie 3-4 tabletky 3x denne. tolko ste si davali?
necitala som vsetko, ale ja som mala taky problem a na neurologii mi mila pani dr povedala,ze ej to psychicke 🙂) tak mi moja obvodna sestricka odporucila jedneho pana neurológa,ktory aj naprava ,, prisla som,vyzliekla som sa,,, skoro odpadol,ked mi zbadalchrbat,ze mam vela blokad,,, popraskla vypraskal az mi oci povyliezali a od vtedy som mala 5rokov pokoj 🙂))) aj busenie srdca a bolest na hrudi boli prec.,, teraz uz by mi trebalo ist zas 🙂
odporučamnech ti lekarka spravý všetky bežné odbery pri chudokrnosti sa točí bolí hlava ja som pred vianocami skoncila s 14dní migrena nakoniec sa na rongene ukazalo že mam krcnu chrbticu napriamenu a 4-5 stavec zuženu strbinu vadi mi spanie na vankusi a chodím s šalom na krku tak omotaným ako golier aby som si nenamahala krcnu chrbticu a veru pomaha ale najhlavnejšie bolo očne vysetrenie očny tlak ok ale okuliare nosím 8rokov poctivo mala som od mala ale nenosila som pred 8r. mi dali dioptrije 4,5 a 4 teraz ked som bola na kontrole tak mam rovné 2 na oboch ociach čiže aj to k tým bolestiam prispelo ale stále mám ak zle spím cítim krnú chrbticu točí sa mi hlava bolí ma trpnu mi občas ruky mám hrudník číslo F ked som dojčila H aj to tomu prispelo dojčila som 3r teda 3r hrbenia sa a zleho zohýnania sa k dieťaťu.
v Piestanoch a vola sa Haring. troska drahsi,ale stalo to za to! Platila som cca 1000sk,vtedy boli este korunky ,,ale to by som dala u nasej neurologicky za objednavanie na cas a caste navsetvy a lieky z lekaarne..
@moni73 ahoj 🙂 ja si davam 2 tabletky o 8-mej a okolo 14-tej dalsie 2..3x denne medovkovy cajik a okolo obeda 2 magneroty..dnes som mala viac stresov, tak som si supla aj teraz. Myslim na teba, drz sa !!
baby,ale ked sa tam dostanete,hlavne sa treba uvolnit! Ja som sa toho praskania bala,bola som stuhnuta a potom sa mi blokoval krk,tak som isla k nemu po par dnoch,napravil to a fakt 5rokov pokoj.. chrbtica je svina, za vselico moze aj za to co by sme nepovedali🙂
@moni73 mam persen forte , neviem aky mas ty
@myska_lili budem Ti silno drzat palce 🙂 moj manzel mi to vravel od sameho zaciatku tiez a ja som mu neverila, 😀 ti muzi su v tomto uplne ini, akysi otrlejsi..chcem byt chlapom 😀 😀
@papricka33 ty vooleee... tak toto presne akoby som citala o sebe.. vies mi pliz poslat link na tu skupinu? ;)
@myska_lili aj tato napr. https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/ako-sa-efektivne-zbavit-depresie-po-porode/ je otvorena, ale urcite ta radi zoberu do sukromky. nech ta nemyli nazov. su tam aj baby s uzkostami.
@silvia1101 presne tak, chlapi neriesia, my riesime 😉 moj muz, ked som raz mala taky atak, mnou zatriasol, ze ukludni sa a ja som sa fakt na chvilu ukludnila 😀 a zacala sa na to uplne inak pozerat 🙂 nejako ma v tom neofukoval a to je dobre, lebo najnebezpecnejsie je to zacyklenie sa, bez hladania riesenia. Musela som sa jednoducho spamatat. Je to paradox, ale keby sa mi nejako prisposoboval a venoval tomu vacsiu pozornost, tak upadnem este hlbsie 😒 toto je naozaj problem, kde nepomoze cloveku nic, len on sam. ked si to uvedomi, nabral prave spravny smer (samozrejme je ine, ak sa zisti endogenna depresia, tam je nutna pomoc liekov, o tom niet pochyb)
@moni73 mavala som busenie srdca a take.. slabost ... a hlava sa mne toci stale, ale to preto, ze som anemicka... preto som aj tu anemiu uviedla...
ja mam momentalne tiez tažobu na hrudi, obavam sa niecoho vazneho , myslela som, ze to je len psychika,a le uz fakt neviem... nemam take stavy ako vy, skor stale sa pozorujem, sledujem, boli ma na tej hrudi, taky tlak, az do krku... uz 2-3 dni mam napr pocit, akoby mi niekto tahal dole cez krk mandle, alebo teda pod mandlami ... a je to take divne, nemam to stale, len niekedy... Tak sa snazim mysliet pozitivne, ze som zdrava, ale cervik vzdy hloda a hloda.. aj chrbat ma boli ... a teda mam tu anemiu a nejake uzliny zvacsene, tak sa bojim..
@nibiru ja som teraz pri nocnom dojceni tiez ako paragraf 😖 mam sice ortopedicky vankus, ale co, ked na nom ani nemozem lezat. mam pocit, ze dojcim celu noc 🙄
@moni73 mavala som busenie srdca a take.. slabost ... a hlava sa mne toci stale, ale to preto, ze som anemicka... preto som aj tu anemiu uviedla...
ja mam momentalne tiez tažobu na hrudi, obavam sa niecoho vazneho , myslela som, ze to je len psychika,a le uz fakt neviem... nemam take stavy ako vy, skor stale sa pozorujem, sledujem, boli ma na tej hrudi, taky tlak, az do krku... uz 2-3 dni mam napr pocit, akoby mi niekto tahal dole cez krk mandle, alebo teda pod mandlami ... a je to take divne, nemam to stale, len niekedy... Tak sa snazim mysliet pozitivne, ze som zdrava, ale cervik vzdy hloda a hloda.. aj chrbat ma boli ... a teda mam tu anemiu a nejake uzliny zvacsene, sice nie na obrovske, ale aj tak.... v spojeni s tou bolestou na hrudi ma to plaší... chcem ist na krv, hematologiu a tak...
U neurologa som uz bola, vsetko OK.. aj RTG pluc..
@papricka33 Pisala si - Zacala som chodit na terapiu a "pracovat" s tym strachom sviniarom. Psychologovi alebo ?
@silvia1101 obycajne, pojdem na zaciatok podla teba, dakujem
@katrin21 preco to mame? ja som bola vzor zdravia.... ja sa uz tiez sledujem. teda chrbat ma boli urcite realne. ja zaspavam kazdy vecer na ohrevnej flasi. teraz som si kupila v lidli masazny vankus. cudne je, ze som si uz asi rok nedala ziadnu tabletku od bolesti a to som pritom mavala obcasne migreny.
@moni73 je to aj psychika, problemy, co si nesieme na pleciach, bloky, prezivania, negat. myslienky , alebo problemy vo vztahoch.... casom sa to prejavi nejako na zdravi.
Ja som sa nikdy nezaoberala nejako chorobami, aj ked mi zistili tu stitku, myslela som pozitivne... aj to dobre dopadlo...ale teraz citim, ze mam vela strachu v sebe a to nie je dobre.. lebo coho sa bojime, to si pritiahneme, takze sa snazim menit svoje myslienky, ale ... ono to nejde zo dna na den.
@silvia1101 ano. najpr som bola u psychiatricky, kedze som nebola schopna ist ani do roboty, uplne som sa zrutila. on ami napisala Lexaurin, pokecali sme 🙂 a odporucila psychoterapiu. dohodla som si sedenia, a aj ked som nevycerpala vsetky, pomahalo to. aj planujem, ze preventivne si to zopaknem. len neviem, ako s malusikom 😒
@katrin21 ked sa nad tym zamyslim, tak mam pocit, ze strach je moje hobby. vzdy sa najde niekto, o koho sa mozem bat: dcera, mama, otec, sestrine deti, kamoskin syn a dokolecka. a ked su zrovna vsetci ako-tak ok, tak sa zacnem pre zmenu bat o seba a nasledne zase o dceru, kedze sme same. co by s nou bolo, kto by sa o nu mal starat....
neviete nahodou ci je v Ba nejaky psycholog kt sa tymto zaobera? myslim tetanicky... a strach... alebo staci vyhladat proste psychologa vseobecne? ani neviem ci mozem sama alebo cez svojho obvodneho
@moni73 je jedno prislovie.... cinske asi.... ze pre strach zabudame zit svoj vlastny zivot... neviem ho presne ale nieco v tom zmysle to bolo...
ja sa tiez bojim ze ked sa nieco stane... a ostane tu moj manzel s malou ze ci na mna dcerka nezabudne... pre niekoho blbost... ale ja na to neviem prestat mysliet... alebo aka zena ma nahradi... uplbe blbosti...

@myska_lili xanax je na liecbu depresii, neurol na panicky atak, uzkost. Naordinovala ti dobre, asi si bola v riadnej vyvrtke 😉 Je to dobre v stave, ked stracas nad sebou kontrolu a stav sa vlastne zhorsuje "vdaka" tvojej panike. Ked to vezmes jednorazovo, nic sa ti nestane. Ja som takto brala Lexaurin, do dvoch tyzdnov som uberala davky, pridavala cajiky (vyssie som spominala) az som postupne nebrala ziadne lieky. Este sa mi pocastoho podarilo aj otehotniet a v zdravi donosit 😉 Zacala som chodit na terapiu a "pracovat" s tym strachom sviniarom. Je to lahke povedat "neboj sa", horsie sa to uci 😉 Presne ako ty som "zomierala", muza som nechcela pustit do roboty, co ak sa mi nieco stane a mala ostane sama... Chodila som na take infuzky, kvoli chrbtici. Mala som so sebou malu, vtedy 5 rocnu. Chytil ma taky sok, ze ked tu exnem, co s malou (muz mimo mesta, rodicia daleko), musela som zavolat muza a mna viezli na oddelenie, ze co sa mi robi. Tu cestu si ani nepamatam, vsetko sa so mnou tocilo a mala som pocit, ze padnem z vozika, Dnes uz viem, ze to bola panicka uzkost. Niekedy tak vyzera aj histeria. Mozno ta "potesi" , ze je nas straaaasne vela. Aj tu na konikovi su skupinky 🙂 My zeny sme jednoducho na vela veci citlivejsie, tato doba nas tlaci do vykonov vo vsetkych frontoch... Chce to cas, ale musis na sebe aj pracovat. Nejako sa so strachom popasovat. Vie naozaj narobit v organizme "paseku" 😠