icon

Škúlenie - strabizmus u dospelých

adkagg
3. dec 2025

Zdravim chcela by som sa spýtať niekoho kto stým má skúsenosť mám 28r zabieha mi oko od narodenie máme to v rodine od malička nosiť okuliare som začala asi v 9 r ,nosila som ich asi 2-3 roky potom mi povedal očný že už nemusím to sa mi u nespraví ,teraz som bola znova u očného( medzitým som nebola )stým že sa mi zhoršil zrak nevidím dobre do diaľky .tak začali vyšetrenia keďže som od decká u očného nebola .ešte mám ísť raz na vyšetrene dodatočné a potom mi u povie čo ako s okuliarmi ,ale ja som už strese budem musieť nosiť okuliare znova ? Ona hovorila že všetko mi povie až keď bude mať všetky vyšetrenia čo jej treba .ďakujem za odpovede

biba_18
3. dec 2025

no a ako myslíš že ti skoriguje zrak keď zle vidíš do dialky? a tvojmu príspevku vôbec nerozumiem - čo sa vlastne pýtaš?

adkagg
autor
3. dec 2025
@biba_18

no a ako myslíš že ti skoriguje zrak keď zle vidíš do dialky? a tvojmu príspevku vôbec nerozumiem - čo sa vlastne pýtaš?

@biba_18 no chcela by som vediet či okuliare budem musieť nosiť stále aj kvôli tomu že mi to oko uteká .viem že mi určite predpíše nejaké okuliare

biba_18
3. dec 2025

🤷‍♀️ to ti povie doktor. strabizmus sa nekoriguje okuliarmi, ale operáciou

pribinak
3. dec 2025

Však si to daj zoperovať a kúp si šošovky

adkagg
autor
3. dec 2025
@biba_18

🤷‍♀️ to ti povie doktor. strabizmus sa nekoriguje okuliarmi, ale operáciou

@biba_18 viem ale povedala mi najprv že som nemala prestať nosiť okuliare že nemusím po čase na to zle oko vôbec vidieť ale všetko mi povie až po vyšetreniach nejaké cviky mi ukázala na posilnenie svalov v oku

adkagg
autor
3. dec 2025
@pribinak

Však si to daj zoperovať a kúp si šošovky

@pribinak vieš čo moc nad operáciou nerozmýšľam zatiaľ dala mi nejaké cviky na posilnenie očných svalov a ostatné mi povie až po vyšetreniach hovorila len že som nemala odkladať okuliare zadok to oko bude čoraz viac oslabnute a úplne zlenivie

adkagg
autor
3. dec 2025
@adkagg

@pribinak vieš čo moc nad operáciou nerozmýšľam zatiaľ dala mi nejaké cviky na posilnenie očných svalov a ostatné mi povie až po vyšetreniach hovorila len že som nemala odkladať okuliare zadok to oko bude čoraz viac oslabnute a úplne zlenivie

@adkagg ale bližšie mi nič nechcela povedať aj po všetkých vyšetreniach

viestta
3. dec 2025

Ak povie, ze mas nosit okuliare bude to nejaky problem?

adkagg
autor
3. dec 2025
@viestta

Ak povie, ze mas nosit okuliare bude to nejaky problem?

@viestta no neviem si sama seba pretaviť v okuliaroch vôbec

januska12323
3. dec 2025

Ale prosím ťa, sú to len okuliare nie amputácia ruky. Zvykneš si a ešte si budeš nadávať prečo si to neriešila skôr, respektíve ešte rodičia.

viestta
3. dec 2025
@adkagg

@viestta no neviem si sama seba pretaviť v okuliaroch vôbec

@adkagg vies o tom, ze sa daju nosit aj sosovky?

taktotedanie
3. dec 2025
@adkagg

@biba_18 no chcela by som vediet či okuliare budem musieť nosiť stále aj kvôli tomu že mi to oko uteká .viem že mi určite predpíše nejaké okuliare

@adkagg predpise ti okuliare do dialky/ na citanie? Neviem z tvojho prispevku vyjst
Ze mas strabizmus a skulis to sa uz neupravi, zabiehat ti bude , to jedno oko ak ti “uteka” teda jedno uz aj tak v podstate nepouzivas a je tupozrake, ak by si chcela riesit skulenie, malo by to otazny vysledok a skor len kozmeticky charakter , funkcny uz nie a na to oko uz vidiet lepsie nebudes

adkagg
autor
Včera o 07:41
@taktotedanie

@adkagg predpise ti okuliare do dialky/ na citanie? Neviem z tvojho prispevku vyjst
Ze mas strabizmus a skulis to sa uz neupravi, zabiehat ti bude , to jedno oko ak ti “uteka” teda jedno uz aj tak v podstate nepouzivas a je tupozrake, ak by si chcela riesit skulenie, malo by to otazny vysledok a skor len kozmeticky charakter , funkcny uz nie a na to oko uz vidiet lepsie nebudes

@taktotedanie do diaľky nevidím dobre .nejaké merania mi štíhla spraviť na počudovanie ťa to zle oko vidím lepšie ako na to dobre a povedala mi že nieje tam veľká chýba ,jedno mi uteká ,čítala som na nete že sú nejaké špeciálne skla na okuliare ktoré premietajú obraz aj na to druhé oko to lenivé a potom to oko viacej vníma neviem či som to dobre vysvetlila

adkagg
autor
Včera o 07:42
@viestta

@adkagg vies o tom, ze sa daju nosit aj sosovky?

@viestta šošovky mi neodporučili

taktotedanie
Včera o 10:53
@adkagg

@taktotedanie do diaľky nevidím dobre .nejaké merania mi štíhla spraviť na počudovanie ťa to zle oko vidím lepšie ako na to dobre a povedala mi že nieje tam veľká chýba ,jedno mi uteká ,čítala som na nete že sú nejaké špeciálne skla na okuliare ktoré premietajú obraz aj na to druhé oko to lenivé a potom to oko viacej vníma neviem či som to dobre vysvetlila

@adkagg ani cviky ani neviem ake speci okuliare ti naozaj nepomozu, necakaj vysledok ziadny alebo fakt len minimalmy
Bohuzial toto sa riesi v detsve, tvoji rodicia to riesili prilis neskoro
Ze si nevies samu predstavit v okuliaroch, no tak ich nenos 🤷🏻‍♀️
Ja len dufam, ze nesoferujes aby si niekomu ublizila resp nechodis po meste, po ceste ci cez prechody aby niekto teba nezrovnal autom 🤷🏻‍♀️
Co je to za blby dovod- neviem si samu predstavit v okuliaroch 🙈 tak bud ich potrebujes alebo nechces , potom zbytocne travis cas v oftalmologa a blokujes termin niekomu kto to potrebuje