icon

Skúsenosti a tipy na liečbu atopického ekzému

florina9
17. jan 2025

Prosim poradte mi dobreho skusene doktora alebo osobu ktora mi pomôže vyliečiť sa z ekzemu. Trapi sa s tym od malička a uz neviem na koho sa mam obrátiť..

denisa_deniska
17. jan 2025

@florina9 ahoj, ja ako atopik taktiež od malička ti môžem povedať, že z toho sa nevyliečiš, stále ho budeš mať. Jediné, čo môžeš urobiť je mať ho pod kontrolou - aby si nemala príznaky. Keďže predopkladám, že ti už boli všetky možné testy urobené, na čo sa prišlo? Alergie, intolerancie? Zamerala by som sa napr. na mlieko.

katik22
17. jan 2025

@florina9 ekzém sa vyliečiť nedá 🙂 .. žiaľ .. mne osobne pomohla vegan strava .. teraz tá na to nenabadam .. iba hovorím , že mi to pomohlo.. žiaľ, nie som už tak “silná” dodrziavat tuto stravu; tak ekzém mám … dokonca som na biologickej liečbe .. jedine, čo ti poradím.. nepoužívaj ktk maste … zhoršia ti to.. z dlhodobého hľadiska určite .. až sa dostaneš do začarovaného kruhu .. ako ja ( a kopec mojich známych) a potom ti pomôže už len bio liečba.

procrastique
17. jan 2025

Pokiaľ sa ti ekzém nevyliečil ako dieťaťu, máš to už na celý život. Pomôže ti už len vysondovať časom, že čo ti stav zhoršuje.
Najblbšie na tom je, že klasickým zhoršovačom stavu ako prach/peľ či stres :D tomu sa dosť blbo vyhýba :D

taktotedanie
18. jan 2025

@florina9 to len musis zistit co ti nevyhovuje napr z potravin..cokolada, orechy, alkohol, lepok atd atd
Za mna top lekar dr zelenkova

florina9
autor
20. jan 2025

@katik22 ako funguje bioliecba?

florina9
autor
20. jan 2025

Veľmi pekne ďakujem za každú odpoveď

katik22
20. jan 2025

@florina9 skús si vygooglit , nájdeš odpoved .. ale to nebude liečba pre teba si myslím.. to je na stredne ťažké až ťažké formy ekzemu