Vyrástlo vaše dieťa z atopického ekzému?

l24
9. feb 2015

Sú tu také mamičky, ktorých deti vyrástli z ekzému, alebo sa im aspoň vekom zlepšil? Ak áno, v akom veku približne? Ďakujem 🙂

0silvia0
9. feb 2015

moja dcera vyrastla z atopickeho ekzemu asi vo veku 6-7 rokov, obcas sa sporadicky objavil po tomto veku, ak nieco nevhodne zjedla, ale teraz bude mat 11, a po ekzeme ani stopy

luciacv
9. feb 2015

Ja som z ekzému nikdy nevyrástla, a to už mám po tridsiatke. Ale viem, že jeho prejavy závisia od psychickej pohody a sú alergickým prejavom po niektorých potravinách (ovocie, zelenina, čokoláda, ...) V detstve to bolo hrozné, mala som obviazané všetky miesta, kde sa to dalo, lebo som bola doškriabaná do krvi. A mala som ho na tvári; oči, ústa, krk, v lakťových a podkolenných jamkách, na chrbtoch rúk. Teraz je to už len mierne.

maly_konik
9. feb 2015

ja som bola dieťa s atopickým ekzémom, vraj som ho mala hrozný (aj si pamätám tie hnusné smradľavé maste 😀 )... aj alergie samé..
Teraz mám už len v zime suché ruky a občas na jar (každý rok je iný) nezvládam niektorú z kvitnúcich burín.
Myslím, že sa to niekedy v priebehu puberty zmenilo... aj alergie, aj ekzém...

michala.s
9. feb 2015

Manžel bol atopik, z atopickeho ekzemu vyrastol, ale dodnes ma rozne ekzemy po tele, ktore sa len tak z nicoho nic objavia. Potom berie tabletky a masti sa speci kremom z lekarne. Vzdy to prejde tak do 2-3 tyzdnov.
Co viem, tak vravel, ze okolo puberty niekedy 15-16 rokov mu postupne vymizli prejavy atopickeho ekzemu

yanni
9. feb 2015

Ono zalezi aky stupen ma. Nas ma 8 rokov a uz ca. 2 roky mava ale len tak mierne v lete, nie je to az take hrozne, treba len kazdy vecer natierat. Teraz v zime nema uplne nic. Ale preventivne vecer natierame. Je to z roka na rok lepsie.
Len ako to tu uz niekto pisal, atopicky ekzem je psychickeho povodu. Takze moze sa stat, ked deta nie je v pohode, zase sa to moze objavit. Popripade v puberte, strese atd.
Ten co to raz ma, hlavne ked je to od detstva, sa toho uz nikdy uplne nezbavi. Moze byt roky super a potom bac. A zase a mozno aj horsie.

xkittikex
9. feb 2015

syncek bol 2mesacny,ked prvy krat objavil mu ekzem na tvaricke, do 14mesiacov sme chodili hore dole k lekarov,milion masticiek,tabliet sme brali..llekari nevedili co uz by zabralo,vyzeral hrozne..potom nakoniec ja som prisla na to,ze mu vadi kakao,teda nic nemohol jest co obsahoval kakao...teraz ma 22mesiacov a uz moze jest aj cokoladu,totalne preslo nam ten ekzem,,ale bohuzial teraz trpime astmou a alergiou ☹

anetkaadamko
9. feb 2015

pri atopickom ekzéme treba robiť kúpele v solamyle a pšeničných otrubách..............pomáha, zlepšuje stav

marhe
9. feb 2015

Ako dieťa som sa mohla mať pri hre v piesku len rukavice. Nemohla som sa ani kúpať v rieke, potoku, ísť na plaváreň bolo zakázané. V puberte to všetko skončilo, pleť ako bábätko. Pred niekoľkými rokmi sme sa presťahovali do bytu, kde občas plesnia steny a odvtedy sa objavila žihľavka.
Inak, obe moje deti mali v detstve lišaje, niekedy doškriabané až do krvi.
Takže dedičnosť zaručená!

meluela
9. feb 2015

v puberte sa to zlepsilo .. a neskor preslo do miernej alergie 😠 teraz si uz iba musim davat pozor v zime, natrierat a pouzivat na umyvanie a upratovanie rukavice

cairka
9. feb 2015

Mojej sa okolo 4-5 rokov ekzém výrazne zmiernil. Žiaľ v tomto období naplno prepukla astma.

danieli
9. feb 2015

diagnostikovali mi celiakiu v 17-tich, odvtedy po ekzeme ani stopy

zutera
10. feb 2015

Moje maminka má atopický celý život, mě se z děctvý vrátil až po porode a dcerka má 8 a už je to lepší a lepší. Jen když je nemocná tak se jí stav zhoršuje

dievca_z_rozpravky
11. feb 2015

Ja mam atopicky ekzem uz od detstva. V predskolskom veku som bola na lieceni a ekzem mi ustupil. Vratil sa vsak pocas tehotenstva na 5mesiacov. Mala som ho taky hrozny - celu tvar som mala cervenu, oci napuchnute, taktiez som si musela na noc obvazovat ruky, lebo pri jemnom poskrabani mi tiekla krv. Po 5 mesiacov ekzem ustupil a verim, ze sa uz nevrati.
Naozaj to zavisi najviac od psychiky a imunity.

elienka69
12. feb 2015

pokial viem, homeopatia ma velmi dobre vysledky liecenia ekzemov. ak mozem poradit skusenu homeopaticku, tak MUDr. Beatu Blahovu.

cukricek20
12. feb 2015

Starsi syn mal atopiu a v cca 5 rokoch vyrastol z nej,ma ju aj mladsi 3rocny a este ju ma,,,

mary05
13. feb 2015

Moje deti same od seba z exemu nevyrastli, podavala som im Biocol-ten pomohol. Ale sestra mi dnes dala tento link,kebyze som skor vedela o tejto liecebni,isto by som tam s detmi isla-ale som ju ozaj nenasla na nete,ekd som to potrebovala,je ozaj utajena:http://zivot.azet.sk/clanok/8003/utajena-liecebna-v-travnici-liecia-atopicky-ekzem-deti

Vela stastia a nevzdavajte sa!🙂