Skúsenosti s antibiotikami Doxyhexal

pablito555
11. sep 2020

Ahojte dievčatá, našla som nejaké staré témy,ale poraďte ktorá máte skúsenosti.
Môjmu priateľovi sa cca rok a pol robia vyrážky vo vlasoch, folikulitida.
Vystriedal 3 kožné, vyskúšal všetko možné, antibiotické roztoky, mastičky, rôzne šampóny z lekárne,tea tree olej atď..
Teraz mu kožná predpísala doxyhexal 200 mg na 20 dní, že malo by to zabrať a keď ano, že bude ich brať 3 mesiace.
No po prečítaní pribaloveho letáku sa ale toho zľakol, už ich má týždeň doma a bojí sa to brať, že mu bude v práci zle, že bude vracať, že nemôže chodiť po slnku, keď je ešte tak teplo a podobne a viac ľudí písalo, že sa im to po dobrati aj tak hneď vrátilo,tak neviem.
Brali ste to niektorá na akné?
Pomohlo??
Ďakujem.

nykkushka
11. sep 2020

@pablito555 neviem ako je to s akné a vrátením po dobrati, ale brala som ich opakovane na zuby a to su asi jediné antibiotika, kde treba dodržiavať pokyny z letáku - nejesť na lačno, veľmi zaťažujú žalúdok a byva z nich zle, nebyť na slnku - cize neopalovat sa, nepracovat dlhodobo na slnku alebo nechodí cez najväčšie horúčavy. Určite by som par dni pred zacatim liecby, počas a aj par dni po brala probiotika. A nejesť mliečne vyrobky, pred a po dani tabletky

mima1
11. sep 2020

Ja som uzivala resp som ho ani nedobrala. Nie na akne ale Nenormalne mi bolo po nom zle

rooberta
11. sep 2020

Ja som brala doxyhexal aj s priatelom 20 dni na liecbu ureaplazmy. Dostala som presne pokyny od dr o kolkej ich uzivat a co pred uzitim jest a nejest. Rano poriadne ranajky (ziadne mliecne vyrobky ani ryby) potom uzit polku tabletky o 9:00. Medzi 12:00 a 18:00 sme mohli jest vsetko co sme chceli, druha polka tabletky bola o 21:00 (tiez pred a po ziadne mliecne vyrobky ani ryby). Celu liecbu sme nesmeli uzivat ziadne zelezo, zinok, magnezium a podobne... Toto vsetko sme dodrziavali a nemali sme ziadny problem, ani jeden z nas nemal za tych 20 dni zaludocne problemy ani hnacku dokonca nam nebolo vobec tazko na zaludok.
Z ureaplazmy sme sa vyliecili a ja som k tomu dostala este bonus - vyrazne mi to pomohlo s vyrazkami ktore sa mi tvorili na licach od vysadenia antikoncepcie. Ohladom slnka sa vyjadrit neviem lebo sme ich brali vo februari. Takze ja by som sa ich az tak nebala, vela stastia 😊

danielgal
11. sep 2020

Ja som to užívala 3mesiace,žiadne problémy som nemala a lieky pomohli cca po mesiaci,odvtedy mám pokoj,brala som na pokožku

pablito555
autor
11. sep 2020

@pablito555 Ďakujem vám pekne.

eriksonka1234
11. sep 2020

@pablito555 ja som brala 5 mesiacov na osteomyelitidu, stačilo, že som len vešala prádlo a spieklo mi pokožku a strašne ma kĺby začali bolieť, ale to neviem na isto, či z diagnózy, alebo liekov

miiriaam
11. sep 2020

@pablito555 ja som ich brala asi týždeň a bolo mi z nich zle, dostala som alergickú reakciu lebo som bola chvíľu na slnku..

simsalabim
11. sep 2020

@pablito555 ja som uzivala toto leto pri podozreni na boreliozu. 3 tyzdne... nic mi z nich nebolo, vsetko ok. Tiez som sa zlakla informacii na letaku.

iwesska
11. sep 2020

Ja som ich brala 15 dni s prestavkou,k tomu este silne kortikoidy a silne antimykotika. Myslela som,ze ma hodi o zem z tak silnych liekov,ale som tu😃 Nie je to tak hrozne,ked bude brat len samotne ATB. Treba len dodrziavat to,ze sa musi predtym dobre najest a nelihat si aspon hodinu po. Vtedy ho nebude boliet ani palit zaludok,inak moze. A mna oblievala horucava a bolo mi na odpadnutie a preto som bola cely cas PN.
A na to slnko ozaj pozor,lebo co som presla len ku Dr.,uz sa mi obsypal hrudnik.

lelluska
12. sep 2020

Tiež som brala na liečbu ureaplazmy ako pisala rooberta. Vo všeobecnosti si myslím, že zavisi od toho ako organizmus reaguje na ATB všeobecne. Za 20dni užívania nam s partnerom nič nebolo, zvládli sme vpohode bez vedľajších účinkov.

viikkki
12. sep 2020

Ja som ho brala a raz som išla na slnko a geplotovala som 3dni, potom som každé ráno vracala (nemôže sa na lacno)

majkalabka
26. mar 2024

@iwesska ahoj, prosím ta,ake antimykotika si brala k doxyhexalu? Flykonazol? Medoflucon? Ďakujem pekne