icon

Skúsenosti s ascitom u muža

19. júl 2025

Ahojte, máte niekto skúsenosti s ascitom v brušnej dutine u muža?

Kazuistika: Muž, 40r. Abstinent, fajčiar. Zdravá strava. Skôr podváha.

- Kardio OK ( EKG, Holter, echo srdca, kardio markery).
- CT vyšetrenie brucha a malej panvy s kontrastom OK = len ascites.
- Urologické vyšetrenie OK. Nefrologicky bilaterálne prítomné cysty.
- USG brucha OK.
- Odberi krvi a moč OK, výsledky má ako bábätko.
- Gastroskopia bola v poriadku naposledy.

Ascites je mierne už viditeľný. A jemu to prekáža v dennom fungovaní.

sisa_s
19. júl 2025

Odobrala by som na analyzu vzorku ascitu, ake zlozenie ma, ci neobsahuje nejake rakovinove bunky, bielkoviny atd

balerina2025
19. júl 2025

@anonym_autor tiez suhlasim analyzovat vodu. ascites sa moze tvorit aj pri chronickom zapale v tele. davaju mu diuretika?

autor
19. júl 2025
@balerina2025

@anonym_autor tiez suhlasim analyzovat vodu. ascites sa moze tvorit aj pri chronickom zapale v tele. davaju mu diuretika?

@balerina2025 uvidíme, čo navrhne chirurg, čítala som, že môže byť aj pri podvýžive. Napríklad deti v Afrike a ich brušká.

taktotedanie
19. júl 2025
@anonym_autor

@balerina2025 uvidíme, čo navrhne chirurg, čítala som, že môže byť aj pri podvýžive. Napríklad deti v Afrike a ich brušká.

@anonym_autor nemyslim si, ze ten muz je az tak vyrazne podvyziveny co sa tyka jednotlivych zloziek potravy, ze je na tom tak ako “deti v Afrike”
Vzorka jednoznacne

autor
19. júl 2025
@taktotedanie

@anonym_autor nemyslim si, ze ten muz je az tak vyrazne podvyziveny co sa tyka jednotlivych zloziek potravy, ze je na tom tak ako “deti v Afrike”
Vzorka jednoznacne

@taktotedanie aj ja som mala male mnozstvo tekutiny v douglas priestore a dokonca LU do 2 cm a nikto to neriesil. CT brucha to ukazalo.

taktotedanie
19. júl 2025
@anonym_autor

@taktotedanie aj ja som mala male mnozstvo tekutiny v douglas priestore a dokonca LU do 2 cm a nikto to neriesil. CT brucha to ukazalo.

@anonym_autor to mohla byt tekutina z prasknutej cysty ci z folikulu, to porovnavat nemozes to je u zien velmi casty a bezny nalez , takato tekutina v douglase sa sama nasledne vstrebe

autor
19. júl 2025
@taktotedanie

@anonym_autor to mohla byt tekutina z prasknutej cysty ci z folikulu, to porovnavat nemozes to je u zien velmi casty a bezny nalez , takato tekutina v douglase sa sama nasledne vstrebe

@taktotedanie aj zvacsene LU? On to nema... budeme to riesit urcite.

taktotedanie
19. júl 2025
@anonym_autor

@taktotedanie aj zvacsene LU? On to nema... budeme to riesit urcite.

@anonym_autor 2cm niekde nejaka LU….
velkost LU nie je ako cez kopirak na milimetre presne
Ak ste tam mali k tomu nejaky zapal a pod tak zvacsenie LU je bezna reakcia
Je to dynamicka struktura
Male mnozst o tekutiny v douglase je u zien bezny nalez

slniecko39
19. júl 2025

Zdravím, mňa by zaujímalo, že ako dlho je abstinent a koľko pred tým zvykol piť, či každý deň tvrdé alebo sem tam pivko alebo tak...?

gatusa
19. júl 2025

Este mysliet aj na tbc popripade ine infekcne ochorenia.

anonym_d593a8
19. júl 2025
@slniecko39

Zdravím, mňa by zaujímalo, že ako dlho je abstinent a koľko pred tým zvykol piť, či každý deň tvrdé alebo sem tam pivko alebo tak...?

@slniecko39 preco by mal byt alkoholik? to by mal snad na sono brucha viditelnu steatozu pecene ci zvysene pecenaky...