Skúsenosti s ascitom u muža
Ahojte, máte niekto skúsenosti s ascitom v brušnej dutine u muža?
Kazuistika: Muž, 40r. Abstinent, fajčiar. Zdravá strava. Skôr podváha.
- Kardio OK ( EKG, Holter, echo srdca, kardio markery).
- CT vyšetrenie brucha a malej panvy s kontrastom OK = len ascites.
- Urologické vyšetrenie OK. Nefrologicky bilaterálne prítomné cysty.
- USG brucha OK.
- Odberi krvi a moč OK, výsledky má ako bábätko.
- Gastroskopia bola v poriadku naposledy.
Ascites je mierne už viditeľný. A jemu to prekáža v dennom fungovaní.
@anonym_autor tiez suhlasim analyzovat vodu. ascites sa moze tvorit aj pri chronickom zapale v tele. davaju mu diuretika?
@anonym_autor tiez suhlasim analyzovat vodu. ascites sa moze tvorit aj pri chronickom zapale v tele. davaju mu diuretika?
@balerina2025 uvidíme, čo navrhne chirurg, čítala som, že môže byť aj pri podvýžive. Napríklad deti v Afrike a ich brušká.
@balerina2025 uvidíme, čo navrhne chirurg, čítala som, že môže byť aj pri podvýžive. Napríklad deti v Afrike a ich brušká.
@anonym_autor nemyslim si, ze ten muz je az tak vyrazne podvyziveny co sa tyka jednotlivych zloziek potravy, ze je na tom tak ako “deti v Afrike”
Vzorka jednoznacne
@anonym_autor nemyslim si, ze ten muz je az tak vyrazne podvyziveny co sa tyka jednotlivych zloziek potravy, ze je na tom tak ako “deti v Afrike”
Vzorka jednoznacne
@taktotedanie aj ja som mala male mnozstvo tekutiny v douglas priestore a dokonca LU do 2 cm a nikto to neriesil. CT brucha to ukazalo.
@taktotedanie aj ja som mala male mnozstvo tekutiny v douglas priestore a dokonca LU do 2 cm a nikto to neriesil. CT brucha to ukazalo.
@anonym_autor to mohla byt tekutina z prasknutej cysty ci z folikulu, to porovnavat nemozes to je u zien velmi casty a bezny nalez , takato tekutina v douglase sa sama nasledne vstrebe
@anonym_autor to mohla byt tekutina z prasknutej cysty ci z folikulu, to porovnavat nemozes to je u zien velmi casty a bezny nalez , takato tekutina v douglase sa sama nasledne vstrebe
@taktotedanie aj zvacsene LU? On to nema... budeme to riesit urcite.
@taktotedanie aj zvacsene LU? On to nema... budeme to riesit urcite.
@anonym_autor 2cm niekde nejaka LU….
velkost LU nie je ako cez kopirak na milimetre presne
Ak ste tam mali k tomu nejaky zapal a pod tak zvacsenie LU je bezna reakcia
Je to dynamicka struktura
Male mnozst o tekutiny v douglase je u zien bezny nalez
Zdravím, mňa by zaujímalo, že ako dlho je abstinent a koľko pred tým zvykol piť, či každý deň tvrdé alebo sem tam pivko alebo tak...?
Este mysliet aj na tbc popripade ine infekcne ochorenia.
Zdravím, mňa by zaujímalo, že ako dlho je abstinent a koľko pred tým zvykol piť, či každý deň tvrdé alebo sem tam pivko alebo tak...?
@slniecko39 preco by mal byt alkoholik? to by mal snad na sono brucha viditelnu steatozu pecene ci zvysene pecenaky...

Odobrala by som na analyzu vzorku ascitu, ake zlozenie ma, ci neobsahuje nejake rakovinove bunky, bielkoviny atd