Skúsenosti s injekciami do bedrového kĺbu
Ahojte, mam uz 3 mesiace problemy s bedrovymi klbmi a slachami. Brala som voltaren, chodila na laser, k fyzioterapeutovi cvicit a aktualne chodim na magnetoterapiu. Slachy uz celkom ok, ale klby ma po dlhsej pauze zacali boliet znovu
Cele to zacalo, ked mi jeden fyzioterapeut vo Fyziokliniku dal cvik, ktory mi mal pomoct s bolestami chrbta a pri tom cviku som si nevedomky zatazovala bedrove klby, az ma po 3 tyzdnoch cvicenia zacali boliet klby, slschy, vsetko naokolo. Podla rtg mam coxartrozu 1. stupna.
Neviem co mam este skusit, boli mi navrhnute obstreky diprophosom, ale tomu by som sa radsej vyhla. Nemate v tomto smere skusenost ci uz s guna md alebo peptysom do bedrovych klbov? Vdaka.
@lenusiatko iba kyselinu? Funguje to?
@zabka79 funguje na zmiernenie bolesti, aj ked liek to priamo nie je. Ona akoby obalila, vyplnila ten chory priestor, davam aj do kolena.
@lenusiatko a pomohlo ti to ako velmi tie obstreky a na ako dlho?
@evka1590 obstrek je nieco ine, to je kortikoid, to si nedavam, mozes max. 2x na jedno miesto. KH je ina latka.
@evka1590
Pomáha mi rázová vlna( piezoel.fokus.,tá nebolí).
@lomidrevo888 a mavas to teda casto? Ci chronicky? Ake mas priznaky? A vies z coho konkretne to mas? Ja neviem co mam robit, mna to chytilo posledne dni tak akutne akurat pred dovolenkou, dnes sme sli. A to som nic extra nerobila zatszove. Boli ma z boku nohy pod trochanterom aj nizsie, plus zozadu nohy ako konci stehenna kost. Som z toho zufala a pcham sa tu flectorom, sby som normalne fungovala a nezhorsovalo sa mi to. Ako si to riesil predtym, ked si nechodil na razovu vlnu? Asi ju vyskusam ked sa vratim, len problem je, ze vlastne neviem z coho to mam, ci nejaka tendinoza, ci z toho impingementu…
@zabka79 funguje na zmiernenie bolesti, aj ked liek to priamo nie je. Ona akoby obalila, vyplnila ten chory priestor, davam aj do kolena.
@lenusiatko pojdem skusit v septemvri, mne zatial dal ortoped tu plazmu a chondoitin, ale nejake zlepsenie som pravdupovediac nepostrehla.
@lomidrevo888 a mavas to teda casto? Ci chronicky? Ake mas priznaky? A vies z coho konkretne to mas? Ja neviem co mam robit, mna to chytilo posledne dni tak akutne akurat pred dovolenkou, dnes sme sli. A to som nic extra nerobila zatszove. Boli ma z boku nohy pod trochanterom aj nizsie, plus zozadu nohy ako konci stehenna kost. Som z toho zufala a pcham sa tu flectorom, sby som normalne fungovala a nezhorsovalo sa mi to. Ako si to riesil predtym, ked si nechodil na razovu vlnu? Asi ju vyskusam ked sa vratim, len problem je, ze vlastne neviem z coho to mam, ci nejaka tendinoza, ci z toho impingementu…
@evka1590
Keď od 2020 zavreli kvoli covidu fitká,nahradil som to behom/ rýchlou chôdzou,denne cca 12km.
A vtedy sa mi to začalo,prešlo relat.rýchlo.
(Prejavy- pálivá ťahavá bolesť zboku,nie v kľbe,tiež vystreluje do predn.steh.svalu a kolena)
Len posl.2roky sú horšie,asi je to mierne chronické.
(Presnú dg ti odhalí len MR lebo to môže byť spojené s osteoartrózou kĺbov.)
Nasleduje oddych( úplne bez behu ani chôdze), ľadovanie,samozrejme lieky( arthrotec forte)
Na rehab.magnetoterapua,cvičenia,strečing.
Raz som dostal aj Diprophos.
Pomohlo,ale vrátilo sa.
Teraz chodím na ráz.vlnu.
Dôl.je nemať nadváhu,spúštač býva aj hlboké sedenie,dlhé sedenie,šoférovanie,hlboké podrepy- všetko,kedy tá šľacha je fyziologicky najviac aktívna.
Prognóza je dobrá,niekedy to ale trvá aj rok.
( mne naposledy od 04 až doteraz,keď to je lepšie)
@evka1590
Ešte ti dopotučím navštíviť aj neurológa,prípadne MR LS chrbtice.
Totiž táto bolesť trochanteru môže vychádzať aj z LS chrbtice- ak je dráždený ischiatický nerv.
Jeho dráha,resp.vedľajšia vetva( femorálna) prebieha v oblasti bedr.kĺbu a veľkého trochantera až dole ku kolenu a neurol.bolesti simulujú akoby bol problém priamo v trochanteri.
Niekedy je to ťaźko rozlíšiť aj samotným doktorom,kt.problém registrujú izolovane a nie celostne.
Ak máš napr.hernie platničiek,spin.stenózu a pod.,tak problém môže byť práve tam.
Takže neurológ a MR.
@evka1590
Keď od 2020 zavreli kvoli covidu fitká,nahradil som to behom/ rýchlou chôdzou,denne cca 12km.
(Prejavy- pálivá ťahavá bolesť zboku,nie v kľbe,tiež vystreluje do predn.steh.svalu a kolena)
Nasleduje oddych( úplne bez behu ani chôdze), ľadovanie,samozrejme lieky( arthrotec forte)
Pomohlo,ale vrátilo sa.
Dôl.je nemať nadváhu,spúštač býva aj hlboké sedenie,dlhé sedenie,šoférovanie,hlboké podrepy- všetko,kedy tá šľacha je fyziologicky najviac aktívna.
@lomidrevo888 ako fungujes bez chodze? Inak ten arthrotec forte mi nikdy nikto nepredpisal a pozeram, ze to je opat diklofenak a aspon nieco na ochranu zaludka, musim si to asi vypytat. Mne robili v aprili mri klbov a napisali, ze ITB v norme, to je ta slacha nie? Ja som to mala v decembri na lavej nohe, ale spojene aj s bolestou asi klbov a po liekoch bol pokoj, po cviceni som to obcas citila na pravej nohe, lava nebolale vobec, ale po magnete mi to zmizlo vsetko. A teraz posledny mesiac sa mi to zhorsilo, na oboch nohach, lenze kvoli tym klbom teraz ani nejak nesportujem len bezna chodza, prip sa mi to spustilo cvicenim na zadok, pri cvikoch ako bocna chodza a take to zdvihanie noh do boku, rozne cviky s odporovymi gumami. Ale to som cvicila fakt malo, tak neviem. Prip je to spojene s tymi klbmi nejsk s tym impingementom. Takisto mam zizeny spinalny kanal a je pravda, ze odkedy ma ti idioti vo fyzioklinik napravili, zacsli mi take zvlastne fenomeny v nohach. Na LS chrbtici sa nic vazne okrem tej stenozy a dvoch malych protruzii nenaslo, ale mala by som ust este na Th chrbticu lebo tam sa mi to odvtedy spazmuje stale.
@evka1590
Pomohlo,ale vrátilo sa.
@lomidrevo888 ako dlho zvyknes brat tie lieky ak ta to boli? Len kym odide bolest ci dlhsie? Mna dal ortoped naposledy ze 10 dni, ale zase mam len jeden zaludok. Su nejake cviky co ti na to pomahaju?
@evka1590
Pomohlo,ale vrátilo sa.
@lomidrevo888 kolko krat si to mal za tych 5 rokov? Prognoza je dobra, myslis s tou razovoi vlnou? Ze za rok sa to da dokopy? Ja som razovu zatial neskusala, celkom mi pomohol laser, magnet ked som bola 9 krat mi pomohol na dlho, teraz som bola 5x a len chvilkovy efekt zial. Ale asi skusim tu razovu s diatermiou, to je ta bezbolestna, ta je lepsia?
Prepac, ze mam tolko otazok, len som z toho uz mierne uzkostna.
@lomidrevo888 ako fungujes bez chodze? Inak ten arthrotec forte mi nikdy nikto nepredpisal a pozeram, ze to je opat diklofenak a aspon nieco na ochranu zaludka, musim si to asi vypytat. Mne robili v aprili mri klbov a napisali, ze ITB v norme, to je ta slacha nie? Ja som to mala v decembri na lavej nohe, ale spojene aj s bolestou asi klbov a po liekoch bol pokoj, po cviceni som to obcas citila na pravej nohe, lava nebolale vobec, ale po magnete mi to zmizlo vsetko. A teraz posledny mesiac sa mi to zhorsilo, na oboch nohach, lenze kvoli tym klbom teraz ani nejak nesportujem len bezna chodza, prip sa mi to spustilo cvicenim na zadok, pri cvikoch ako bocna chodza a take to zdvihanie noh do boku, rozne cviky s odporovymi gumami. Ale to som cvicila fakt malo, tak neviem. Prip je to spojene s tymi klbmi nejsk s tym impingementom. Takisto mam zizeny spinalny kanal a je pravda, ze odkedy ma ti idioti vo fyzioklinik napravili, zacsli mi take zvlastne fenomeny v nohach. Na LS chrbtici sa nic vazne okrem tej stenozy a dvoch malych protruzii nenaslo, ale mala by som ust este na Th chrbticu lebo tam sa mi to odvtedy spazmuje stale.
@evka1590
Zúžený spin.kanál to spôsobovať môže,detto protrúzie,keďže ako píšeš ti to " lieta" po oboch končatinách.
Totiž tenfitída troch.šľachy málokedy býva
obojstranná,väčšinou na 1končatine.
Preto si prever tú LS chrbticu s aktuál.MR.
@lomidrevo888 kolko krat si to mal za tych 5 rokov? Prognoza je dobra, myslis s tou razovoi vlnou? Ze za rok sa to da dokopy? Ja som razovu zatial neskusala, celkom mi pomohol laser, magnet ked som bola 9 krat mi pomohol na dlho, teraz som bola 5x a len chvilkovy efekt zial. Ale asi skusim tu razovu s diatermiou, to je ta bezbolestna, ta je lepsia?
Prepac, ze mam tolko otazok, len som z toho uz mierne uzkostna.
@evka1590
V r.2022 asi 3 mes.,2024 1 mes., 2025 pol roka- zatiaľ stav sa lepší.
Ráz.vlna ano- ale focusovaná,piezoelektr.
Prognóza- mám na mysli,že do roka pri štand.konzervat.liečbe.
Ak náhodiu tvoj problém nesúvisí s chrbticou- hernie,spin.stenoza,SI sklbenie- to sú veci kt.skúsený neurológ vie posúdiť.
Najlepšie to však dokáže vypozorovať sám pacient- čo je spúšťač/ zhoršenie/ zlepšenie/ čo bolesť akceleruje a pod.
@lomidrevo888 ako dlho zvyknes brat tie lieky ak ta to boli? Len kym odide bolest ci dlhsie? Mna dal ortoped naposledy ze 10 dni, ale zase mam len jeden zaludok. Su nejake cviky co ti na to pomahaju?
@evka1590
Lieky 1-2t.
V akút fáze úplne bez chôdze,športu.
Cviky- strečing,ale keď je to bez bolesti,resp.nízka intenzita,kt.do pár hodín spontánne vymizne.
Inak len chladím.
@evka1590
Zúžený spin.kanál to spôsobovať môže,detto protrúzie,keďže ako píšeš ti to " lieta" po oboch končatinách.
Totiž tenfitída troch.šľachy málokedy býva
obojstranná,väčšinou na 1končatine.
Preto si prever tú LS chrbticu s aktuál.MR.
@lomidrevo888 hej mala by som ist na novu MR lebo ta stara bola robena tesne predtym ako mi toto cele zacalo. Inak aj impingement byva vacsinou na jednej nohe a ja mam na oboch. Vdaka skvelemu cviku z fyziokliniku, ktorym sa snazili opravit problemy, co mam po ich napravani. Hrozna skusenost fakt, predtym som nikdy s nohami ziadny problem nemala, ani s klbmi.
A ty ako vies, ze to mas zo slachy a nie z chrbtice? Kef je to z chrbta, tiez sa to zhorsuje pohybom? Mne to zhorsuje chodza a citim to pri stati na nestabilnej plosine, napr na bosu alebo vcera na paddleboarde. Alebo pri tej bocnej chodzi najviac.
@evka1590
V r.2022 asi 3 mes.,2024 1 mes., 2025 pol roka- zatiaľ stav sa lepší.
Ráz.vlna ano- ale focusovaná,piezoelektr.
Prognóza- mám na mysli,že do roka pri štand.konzervat.liečbe.
Ak náhodiu tvoj problém nesúvisí s chrbticou- hernie,spin.stenoza,SI sklbenie- to sú veci kt.skúsený neurológ vie posúdiť.
Najlepšie to však dokáže vypozorovať sám pacient- čo je spúšťač/ zhoršenie/ zlepšenie/ čo bolesť akceleruje a pod.
@lomidrevo888 uz len najst skuseneho a ochotneho neurologa :/
@lomidrevo888 uz len najst skuseneho a ochotneho neurologa :/
@evka1590
Skus Mudr.Sloboda,neurochirurg z Clinica Ortopedica( dochádza do BA z UVN Ružomberok.
@evka1590
Skus Mudr.Sloboda,neurochirurg z Clinica Ortopedica( dochádza do BA z UVN Ružomberok.
@lomidrevo888 dakujem, robi dokonca aj v nejakej sukromnej klinike Junacka, mam uz aj ziadanky na MR, tak snad uz na nieco pridem
@lomidrevo888 dakujem, robi dokonca aj v nejakej sukromnej klinike Junacka, mam uz aj ziadanky na MR, tak snad uz na nieco pridem
@evka159
👍
@evka159
👍
@lomidrevo888 ahoj, pomaha ti razova vlna na tu tendinitidu? Kolko krat si uz bol? Ja som nic nezistila stale, na MR mi v LS chrbtici nic nenasli, napriek tomu, ze ma ten spodny chrbat epizodicky bolieva. V TH dve protruzie. Aj ked ja som bola na slabej MR, ale tak tam snad nemoze byt taky rozdiel, ze niekde na MR neukaze vobec nic a na inom protruziu velku. Bola som aj u dr. Slovodu, ze jedine vyskusat obstrek pod CT k nervu niekam alebo do SI klbiv. Ale nevie ci to pomoze. Stale ked zacnem cvicit zacne ma boliet akoby burza na bedrach oboch a dmerom dole. Obcas mam akoby zaseknuty nerv niekde v bedre, to mozno z toho SI klbu. Tak mozno vyskusam na tie trochantery tu razovu, co to spravi. Moze to ublizit alebo zhorsit stav? Nevies?
@evka1590
Mne to pomohlo,bol som 4x( fokus.ráz.vlna, v NR klinika Orbis).!
Neublíži určite,krátkodobo može vydráždiť.
Ja by som vyskúšal obstrek u Slobodu.
@evka1590
@lomidrevo888 bola som dnes u ortopeda dr. Majaka v Agel a povedal, ze ma bolia tburzy z toho, ze mam tendinozu na gluteus medius a zapalene upony a ze sa to musi preliecit a nemam nic cvicit aj pol roka.max strecing. Msm to z cviku id fyzioterapeuta, ktory bol ore mna absolutne nevhodny. Ale ja uz som zufala, nic nemozem a dokopy nic nerobim dlho s aj tak ma to stale zacne boliet po minimalnej namahe. Sloboda povedal, ze dava obstreky ked to ludi velmi boli a su na liekoch, to ja zase nie som.
Teba bolieva aj burza ci len ta slacha zboku stehna? Mozno skusim tu razovu bezbolestnu. Tebe to uplne preslo ci este budes chodit?
@lomidrevo888 bola som dnes u ortopeda dr. Majaka v Agel a povedal, ze ma bolia tburzy z toho, ze mam tendinozu na gluteus medius a zapalene upony a ze sa to musi preliecit a nemam nic cvicit aj pol roka.max strecing. Msm to z cviku id fyzioterapeuta, ktory bol ore mna absolutne nevhodny. Ale ja uz som zufala, nic nemozem a dokopy nic nerobim dlho s aj tak ma to stale zacne boliet po minimalnej namahe. Sloboda povedal, ze dava obstreky ked to ludi velmi boli a su na liekoch, to ja zase nie som.
Teba bolieva aj burza ci len ta slacha zboku stehna? Mozno skusim tu razovu bezbolestnu. Tebe to uplne preslo ci este budes chodit?
@evka1590
Je to podstatne lepšie,boli len pri hlbokom sedení,resp.dlhej chôdzi.
@evka1590
@lomidrevo888 ta fokusovava razova vlna, to je ta co boli ci neboli?
@evka1590
Bol som na fokus.raz.vlne- piezoelektrickej.
Nebolí.
@evka1590
Len dopĺňam,3t.po ráz.vlne je to výrazne lepšie.
Nemusíš sa toho bát,neublíži určite.
@evka1590
@lomidrevo888 ja by som si ju aj dala, no ani neviem kam ju dat, kedze stale neviem z coho ma tie bedra bolia. Uz som aj bola 1x na tej bezbolestnej s diatermiou, ze na gluteus medius a ten fyzioterapeut, ze on by mi to na chrbat skor odporucal dat, ze to bude z chrbta. Tocim sa a stale neviem. Ale staci mi si par x zacvicit hociaky cvik z rehabilitacii na nohy a hned ma zacne boliet cast od zadku po trochanter aj ta vocna fascia na stehne na oboch nohach :/
Ahojte, chcem sa spytat ci je bolestive, myslim ked si date pichnut kys.hylauronovu do klbu, ja sa velmi bojim☹ bojim sa akejkolvek injekcie a toto mi pride velmi bolestive☹ , dakujem za vasu odpoved ci skujenosti🙂
Ahojte, chcem sa spytat ci je bolestive, myslim ked si date pichnut kys.hylauronovu do klbu, ja sa velmi bojim☹ bojim sa akejkolvek injekcie a toto mi pride velmi bolestive☹ , dakujem za vasu odpoved ci skujenosti🙂
@adka1234567 je to neprijemne, ale nic co by sa nedalo zvladnut. Hlavne nech pomoze ..
@evka1590
@lomidrevo888 kolko krat si nakoniec bol na razovej vlne? A ta bolest odisla hned ci az po case?
Ja som si ju nakoniec davsla na upon g medius a trochanter, ale bola som iba 4x miesto 5x lebo mi to zacalo uz zhirsovat ten inpingement potom. Ten upon ma este boli, asi menej ako predtym, tak aspon viem co to pocvicit. Tak snad sa este efekt dostavi aj casom.
@adka1234567 je to neprijemne, ale nic co by sa nedalo zvladnut. Hlavne nech pomoze ..
@evka1590 a neboli to? ako dlho to trva kym ti to pichnu? dakujem

@lomidrevo888 mavas tu trochanter tendinozu pravidelne podla toho co pises? Z coho konkretne a ake su priznaky? A ako si to liecis okrem ladu a oddychu? Mna pobolieva oblast hned pod trochanterom na boku stehna a siri sa to az dole ku kolenam. Mala som to ked sa mi v januari cele bedra zapalili, ako som brala lieky to odislo a potom som to obcas len jemne citila na jednej nohe, pricom po serii magnetoterapie na bedra mi to zmizlo na par mesiacov. A teraz ma to zacalo nejak viac pobolievat,na oboch nohach, ale ani neviem z coho kedze ja teda aktivny sportovec nie som. Asi mam zmenenu nejak dynamiku chodze odkedy mam tieto problemy.
@evka1590
Pomáha mi rázová vlna( piezoel.fokus.,tá nebolí).