Skúsenosti s injekciami do bedrového kĺbu
Ahojte, mam uz 3 mesiace problemy s bedrovymi klbmi a slachami. Brala som voltaren, chodila na laser, k fyzioterapeutovi cvicit a aktualne chodim na magnetoterapiu. Slachy uz celkom ok, ale klby ma po dlhsej pauze zacali boliet znovu
Cele to zacalo, ked mi jeden fyzioterapeut vo Fyziokliniku dal cvik, ktory mi mal pomoct s bolestami chrbta a pri tom cviku som si nevedomky zatazovala bedrove klby, az ma po 3 tyzdnoch cvicenia zacali boliet klby, slschy, vsetko naokolo. Podla rtg mam coxartrozu 1. stupna.
Neviem co mam este skusit, boli mi navrhnute obstreky diprophosom, ale tomu by som sa radsej vyhla. Nemate v tomto smere skusenost ci uz s guna md alebo peptysom do bedrovych klbov? Vdaka.
@evka1590
3x
Mne sa to už objavuje len sporadicky,ale napr.po 1h.chodzi som ok.
Takže ako som ti písal,tieto veci so šľachou dlho trvajú,mne 3/4 roka.
@lomidrevo888 a co si este robil okrem razovej? Ja to riesim uz skoro rok a stale sa mi zatazi sj mensej ozve ten upon a neviem zataz navysovat vobec. Ked nic nerobim, je to ok, ale ako ahle robim aj len izometrie tak sa to ozyva, uz sa aj bojim to viac zatazovat.
@lomidrevo888 a co si este robil okrem razovej? Ja to riesim uz skoro rok a stale sa mi zatazi sj mensej ozve ten upon a neviem zataz navysovat vobec. Ked nic nerobim, je to ok, ale ako ahle robim aj len izometrie tak sa to ozyva, uz sa aj bojim to viac zatazovat.
@evka1590
Len ráz.vlnu.
Dlhší oddych určite pomôže,ale hýbať sa treba,lebo potom to je ešte horšie.
Zaťažuj to na krátko,keď nebolí alebo rýchlo ustane, ďalší deň rovnako.
Potom o pár dní o pár min.predĺžiť a v rovnakom režime.
Naopak,ak rozbolí a neprestane,skrátiť najbl.prechádzku.
Musíš si nájsť optimum,čo ti telo znesie a čo už nie.
Ja akt.( prší/ neprší, zima,vietor) denne prech.cca 1h, ku koncu to mierne cítim,ale 1xt sa pohom pichnem do sauny a je to ok.
Mne robili aj MR bedr.klbu,tam mi to vyšlo na chron.troch.burzitídu, atroza 2/3, + cam syndrom( čiže probl.môžu navzájom súvisieť).
Pravidelne preto chodím na obstrek kys.hyalur.do bedr.klbu( min.1xrok).
Ešte si daj teda spraviť MR bedr.klbu.
Na jar choď aspoň na 1t.do kúpeľov.
@evka1590
Len ráz.vlnu.
Ja akt.( prší/ neprší, zima,vietor) denne prech.cca 1h, ku koncu to mierne cítim,ale 1xt sa pohom pichnem do sauny a je to ok.
Mne robili aj MR bedr.klbu,tam mi to vyšlo na chron.troch.burzitídu, atroza 2/3, + cam syndrom( čiže probl.môžu navzájom súvisieť).
@lomidrevo888 ja uz mam davno mri bedra, mne vyslo Fai pincer, tendinoza gluteus medius, chondromalacia a subchondralny edem. Ortopedi mi dokola tvrdia, ze to take zle nie je, mam cvicit a kyselina mi nepomoze aj ked som sa uz x krat na nu pytala. Tak ale Ty pises, ze ti pomaha napriklad, ale zase u Teba je aj artroza. Najhorsie, ze mi z toho uz aj kolena odchadzaju, a to sa uz bojim co tam najdu. Mala by som zacat zase viac chodit asi lebo predtym som mala vzdy denne tych 10k krokov, ale teraz mavam tak okolo 7k ked som mala tie problemy s bedrom.
@evka1590
Len ráz.vlnu.
@lomidrevo888 ty si bol aj v kupeloch? Pomohol aj len tyzden? Uz mi to spominala aj rehabilitacna lenze ja mam len 37 a dve male deti doma. Nie oprimalny stav.
@lomidrevo888 ty si bol aj v kupeloch? Pomohol aj len tyzden? Uz mi to spominala aj rehabilitacna lenze ja mam len 37 a dve male deti doma. Nie oprimalny stav.
@evka1590
Ano, bol,ale nie teraz.
Určite super vec,ja upredň.Piešťany.
No 1t.minim.,optim.2t.
3t.na mňa veľa.

@lomidrevo888 kolko krat si nakoniec bol na razovej vlne? A ta bolest odisla hned ci az po case?
Ja som si ju nakoniec davsla na upon g medius a trochanter, ale bola som iba 4x miesto 5x lebo mi to zacalo uz zhirsovat ten inpingement potom. Ten upon ma este boli, asi menej ako predtym, tak aspon viem co to pocvicit. Tak snad sa este efekt dostavi aj casom.
@evka1590
3x
Mne sa to už objavuje len sporadicky,ale napr.po 1h.chodzi som ok.
Takže ako som ti písal,tieto veci so šľachou dlho trvajú,mne 3/4 roka.