icon

Skúsenosti s liekmi Paretin a Lamegom pri depresii

rasticek7777
27. máj 2025

Ahojte,

asi pred mesiacom sa mi zacali depresivne stavy, na ktore uz nepomahali volnopredajne "ukludnovaky", magnezia, prechadzky, pohyb atd.... tak s Bozou pomocou a cez xy znamosti sa mi podarilo sa dostat k psychiatrovi po mesiaci trapenia, co je este celkom uspech v terajsej situacii... aby som sa dostal k veci, diagnostikoval mi depresivnu poruchu, predpisal mi Paretin rano a Lamegom vecer, 1 tyzden 1/4 tabletky, 2 tyzden 1/2 tabletky, 3 tyzden 3/4 tbl a nasledne celu.... Aktualne som na 1/2 tbl, 2 tyzden, zatial bezo zmeny k lepsiemu.... ani k vyrazne horsiemu, co byva castym javom pri zaciatku liecby.... Som PN, cize mam cely den na sustredenie sa na moju diagnozu, googlenie, kde co boli, pali, svrbi, stipe....a toto ma dokaze neskutocne davat dole....1 den diagnozu X potvrdim na 100%, druhy den ju vyvratim, ze je to hlupost a dookola.... odhodlal som sa ist aj na krv (preventivka), kde v podstate na mierne zvyseny cholesterol, malo zeleza a este nieco mierne zvysene bolo OK....
boli ma chrbat (od lopatky do ramena, do ruky, do krizov), co pri depresii, strese a svalovom napati az take nezvycajne asi nie je, no ja sa vidim uz jednou nohou v hrobe, nakolko google vyhlada kadeco... svaly cudne.... na istych castiach tela mam taky zvlastny pocit na kozi, ktory neviem ani definovat, ani palenie, ani svrbenie, proste cudny pocit na kozi, vadi mi styk oblecenia s kozou.... pichne a zaboli vzadu - oblicky koncia, pichne napravo - pecen konci, kusok pali zaha - pazerak hotovy, chrbat nejako ponatahovany - nieco tam musi byt atd atd atd....

Pre cloveka, ktory take nieco nezazil, to vyznie urcite bizarne, no kto podobne problemy mal/ma, mohol by sa k tomu vyjadrit, popripade ak niekto ma skusenosti konkretne s Paretinom, popripade so zaciatkami liecby vo vseobecnosti, s realnou perspektivou zlepsenia, kedy mozno ocakavat/neocakavat ucinok.... Popripade kazda skusenost, postreh, rada kohokolvek, kto si tym presiel a vie o com pisem, bude pre mna momentalne velmi cenna....

Vopred vdaka za kazdu reakciu 🙂

Strana
z2
andrejka1974
27. máj 2025

Skús prírodný persen a zameraj sa na niečo čo máš rad a uvidíš depreďsie prejdú ja nemám kedy riešiť depresie stále sa smejem urobím si srandu zo seba z deti z manžela a je to super nikdy som ich nemala a to ma život už riadne potrápil

mandzula
27. máj 2025
@andrejka1974

Skús prírodný persen a zameraj sa na niečo čo máš rad a uvidíš depreďsie prejdú ja nemám kedy riešiť depresie stále sa smejem urobím si srandu zo seba z deti z manžela a je to super nikdy som ich nemala a to ma život už riadne potrápil

@andrejka1974 prepac, ale ked nevies, o com depresia je, radsej nekomentuj. Depresia naozaj nie je o tom, ci na nu mas alebo nemas cas, ona sa nepyta.
Autor, skus okrem psychiatra aj psychologa.

luccija
27. máj 2025

@rasticek7777 seroxat je výborný.Po plnej dávke 20 mg do 2-3 t všetko zle pominie.To, že máš prestať googlit hrôzostrašné príbehy asi vieš🙂 tak oddychuj, pozeraj TV, čítaj, choď na slnko a ver lekárovi.Seroxar berie kamarátka na depresiu a migrénu odvtedy nemá migrény a to sa liečila roky liekmi od neurologa

andrejka1974
27. máj 2025
@mandzula

@andrejka1974 prepac, ale ked nevies, o com depresia je, radsej nekomentuj. Depresia naozaj nie je o tom, ci na nu mas alebo nemas cas, ona sa nepyta.
Autor, skus okrem psychiatra aj psychologa.

@mandzula ja len dávam možnosti nechápem ľudí , prečo a kedy trpia depresiami je to v poslednej dobe nejaký fenomén majú asi malo starosti proste malo sa rozprávajú sú stále na mobiloch nič ich nezaujíma nemajú plány do budúcnosti proste čele zle nevedia sa tešiť z maličkosti

mandzula
27. máj 2025
@andrejka1974

@mandzula ja len dávam možnosti nechápem ľudí , prečo a kedy trpia depresiami je to v poslednej dobe nejaký fenomén majú asi malo starosti proste malo sa rozprávajú sú stále na mobiloch nič ich nezaujíma nemajú plány do budúcnosti proste čele zle nevedia sa tešiť z maličkosti

@andrejka1974 presne, ako som si myslela, o depresii nemas ani tucha. Depresii sa hovori aj rakovina duse, precitaj si o tom nieco.

roxy2
27. máj 2025
@andrejka1974

@andrejka1974 veď píše, že skúšal voľnopredajné ukľudňováky a pohyb v prírode...

rasticek7777
autor
27. máj 2025
@luccija

@rasticek7777 seroxat je výborný.Po plnej dávke 20 mg do 2-3 t všetko zle pominie.To, že máš prestať googlit hrôzostrašné príbehy asi vieš🙂 tak oddychuj, pozeraj TV, čítaj, choď na slnko a ver lekárovi.Seroxar berie kamarátka na depresiu a migrénu odvtedy nemá migrény a to sa liečila roky liekmi od neurologa

@luccija Dakujem, aktualne pomoze aj takato obycajna sprava 🙂 bodaj by si mala pravdu 🙏

ruzasipova
27. máj 2025

@rasticek7777 Ked som uzivala paretin celu tabletku rano, po 8 dnoch som sa prvykrat usmiala a citila dobre. Pamatam si to preto, lebo ma to samu sokovalo.

rasticek7777
autor
28. máj 2025
@ruzasipova

@rasticek7777 Ked som uzivala paretin celu tabletku rano, po 8 dnoch som sa prvykrat usmiala a citila dobre. Pamatam si to preto, lebo ma to samu sokovalo.

@ruzasipova Ahoj, dakujem za odpoved.... a zacinala si polkou, alebo? Po akom case si zacala brat prvu? Verim a dufam, ze sa toho dna dozijem aj ja, aj ked... 🙏

malary
28. máj 2025

Nepoznám lamegom. Paretin som mala. Lieky sa postupne nasadzujú, výsledky sú asi o mesiac až 2. Možno by som ti dala ešte nejaké anxiolytikum. Opýtaj sa dr. Skús to veľmi neriešiť,teda neguglit, kým sa ti nepolepsi. Vit D a C, magnézium, ber to furt. Oddychuj. Pusti si staré rozprávky, sed na slniečku

selenka7
28. máj 2025
@luccija

@luccija seroxat a paretin je to iste, ta ista ucinna latka.

rasticek7777
autor
28. máj 2025
@malary

Nepoznám lamegom. Paretin som mala. Lieky sa postupne nasadzujú, výsledky sú asi o mesiac až 2. Možno by som ti dala ešte nejaké anxiolytikum. Opýtaj sa dr. Skús to veľmi neriešiť,teda neguglit, kým sa ti nepolepsi. Vit D a C, magnézium, ber to furt. Oddychuj. Pusti si staré rozprávky, sed na slniečku

@malary mam aj neurol 0,5 maximalne 1-1-1, no snazim sa brat iba 1.... neviem ci je lepsie brat menej a pobojovat, alebo radsej aj viac.... bojim sa nasledneho odvykania....

luccija
28. máj 2025
@rasticek7777

@malary mam aj neurol 0,5 maximalne 1-1-1, no snazim sa brat iba 1.... neviem ci je lepsie brat menej a pobojovat, alebo radsej aj viac.... bojim sa nasledneho odvykania....

@selenka7 ja viem... veď nepíšem nič o tom.
@rasticek7777 zvyčajne sa začína polkou a po týždni celou, ale asi lekár zhodnotil takto.Ukludnovaku sa neboj, keď treba daj si ho.
Môžeš byť viac nervózny, úzkosti, ale ako čítam zvládaš to výborne.Ako príde nástup Seroxatu zabudneš na ukludnovak.Ak chces napíš IP

malary
28. máj 2025
@rasticek7777

@rasticek7777 odvykania sa nemusíš báť. Dávaj si 1. Keď nie je lepšie, tak 2. Keď ani tak nie, tak 3. Po zlepšení stavu umensis

malary
28. máj 2025
@rasticek7777

@rasticek7777 tak ja som brala na začiatku keď sa dali dávky na maximum, 2 welbutriny,V2 paretiny,V4 lexauriny a 2sertraliny rozdelené na celý deň. Teraz mám 2 lieky ráno a dosť

ruzasipova
28. máj 2025

Tyzden pol a potom cela. Ale mala som len jednu denne.

knmmch
3. jún 2025

@rasticek7777 Lamegon je na spánok, účinkuje ale postupne.. ..Paretin je AD prvej voľby, ak zaberie bude fajn.. ..nábeh účinku AD je tiež po viac týždňoch, preto je dobré zo začiatku brať Neurol na zmiernenie ťažkostí a uvoľnenie.. ..vysadzovanie 1-1-1 mám akurát za sebou, celkom to išlo..

jo234v
3. jún 2025
@knmmch

@rasticek7777 Lamegon je na spánok, účinkuje ale postupne.. ..Paretin je AD prvej voľby, ak zaberie bude fajn.. ..nábeh účinku AD je tiež po viac týždňoch, preto je dobré zo začiatku brať Neurol na zmiernenie ťažkostí a uvoľnenie.. ..vysadzovanie 1-1-1 mám akurát za sebou, celkom to išlo..

@knmmch ahoj, ja teraz zacinam s lamegonom, som tyzden na 1 celej tablete, ale mam dost bolesti hlavy hlavne rano doobeda a som trosku zamotana alebo spomalena...v praci sa neviem koncentrovat bez snahy, sustredit sa na jednu vec akokeby. Beriem ho na spanok, ako dlho trva kym zaberie...spanok zatial je to raz lepsie raz horsie...

knmmch
3. jún 2025
@jo234v

@knmmch ahoj, ja teraz zacinam s lamegonom, som tyzden na 1 celej tablete, ale mam dost bolesti hlavy hlavne rano doobeda a som trosku zamotana alebo spomalena...v praci sa neviem koncentrovat bez snahy, sustredit sa na jednu vec akokeby. Beriem ho na spanok, ako dlho trva kym zaberie...spanok zatial je to raz lepsie raz horsie...

@jo234v njn, mne ho akurát dnes pridala na spánok a prežívanie radosti, tak som zvedavý aké to bude.. ..údajne nie každému zaberie, taký klasický pokus-omyl..

jo234v
3. jún 2025
@knmmch

@jo234v njn, mne ho akurát dnes pridala na spánok a prežívanie radosti, tak som zvedavý aké to bude.. ..údajne nie každému zaberie, taký klasický pokus-omyl..

@knmmch aha, som myslela ze uz mas s tymto liekom skusenost. A beries k tomu aj nieco ine? Ja predtym pokus omyl tritico a pred triticom protiaden starsie AD, ale ten stiahli momentalne je nedostupny

malary
3. jún 2025
@jo234v

@knmmch aha, som myslela ze uz mas s tymto liekom skusenost. A beries k tomu aj nieco ine? Ja predtym pokus omyl tritico a pred triticom protiaden starsie AD, ale ten stiahli momentalne je nedostupny

@jo234v ja som mala z tritica nočné mory. Keď ďalšia známa povedala že ju z toho bolia kríže, potom mi doplo, že aj mňa. Len som to nebrala v úvahu, lebo ma bolia často. Vtedy však viac

jo234v
4. jún 2025

@rasticek7777 ahoj, prepac ze som sa predtym vmiesala do diskusie, beries 1/2 lagemom na vecer? V noci spis dobre? Ja.mam neskutocne zle spanie, som normalne pri vedomi a neviem spat. Som uz tyzden na celej a neviem ci sa to este zlepsi alebo idem znova skusit nieco ine, taky podobny stav som mala.s triticom akokeby naspeedovany, nabudeny pocit v noci 🙃😒 jedine co ma vzdy uspi je neurol to je istota...to uz okolo 1 ked vidim ze normalne nespim musim 0.5 neurolu a potom zaspim

knmmch
4. jún 2025
@jo234v

@jo234v nie, len teraz mi ho dala na spanie.. ..beriem Alventu 150+75mg a Brintellix 10+10mg.. ..ak je problém so spánkom tak mi odporučili Prothazin 1 tabletku..

knmmch
4. jún 2025
@jo234v

@rasticek7777 ahoj, prepac ze som sa predtym vmiesala do diskusie, beries 1/2 lagemom na vecer? V noci spis dobre? Ja.mam neskutocne zle spanie, som normalne pri vedomi a neviem spat. Som uz tyzden na celej a neviem ci sa to este zlepsi alebo idem znova skusit nieco ine, taky podobny stav som mala.s triticom akokeby naspeedovany, nabudeny pocit v noci 🙃😒 jedine co ma vzdy uspi je neurol to je istota...to uz okolo 1 ked vidim ze normalne nespim musim 0.5 neurolu a potom zaspim

@jo234v zaujímavé, lebo Tritico je vyslovene na spánok.. ..mne nerobilo dobre mal som ráno tlak len 90/60 tak mi ho zmenili..

rasticek7777
autor
5. jún 2025
@jo234v

@jo234v ahoj, aktualne beriem 3/4 lamegomu, lekar kazal kazdy tyzden zvysovat o 1/4.... cize som v 3 tyzdni a beriem 3/4, no so spankom bojujem, nie je to vobec idealne.... ked sa dostanem nad 5 hodin spanku, je to uspech.... mam na spanie este esongo (udajne nenavykovy liek na spanie) s tym zaspim, no v noci sa zobudim a....
takze Ti v tom moc nepomozem, este nie som ani na celej, no zatial ziaden zazrak....
drzme si palce 🙂

malary
5. jún 2025
@rasticek7777

@jo234v ahoj, aktualne beriem 3/4 lamegomu, lekar kazal kazdy tyzden zvysovat o 1/4.... cize som v 3 tyzdni a beriem 3/4, no so spankom bojujem, nie je to vobec idealne.... ked sa dostanem nad 5 hodin spanku, je to uspech.... mam na spanie este esongo (udajne nenavykovy liek na spanie) s tym zaspim, no v noci sa zobudim a....
takze Ti v tom moc nepomozem, este nie som ani na celej, no zatial ziaden zazrak....
drzme si palce 🙂

@rasticek7777 a keď dáš k tomu sprej melatonín? Aj v noci keď sa zobudíš. S liekmi sa môže. Mám skúsenosti 🫣

jo234v
6. jún 2025
@rasticek7777

drzme si palce 🙂

@rasticek7777 tie divne pocity na kozi nemozu byt nervove ukoncenia? Psychika je napojena na nervovu sustavu. To by som riesila s lekarom potom.Je inak super ze sa vies tak nacitit, si senzitivny. Tie svaly ano to je bezne pri vycerpani psychickom a neustalom strese ze ti tuhne aj krk aj chrbat aj krize. Psychosomatika. Tak budem drzat aj ja palce ✌️🙏Ja som nakoniec lamegom dala do prec 🙃 uz 2.den som bez, nebola som ako sa povie' vo svojej kozi 'po nom, podobne ako pri triticu, tak budem skusat dalej 🍀

jo234v
6. jún 2025
@knmmch

@knmmch drzim palce aj tebe 🍀🙏 ja som po lamegome nieco aj pospala ale s takym blbym akokeby pri vedomi pocitom ale cez den som mala problem sa koncentrovat v praci, take trosku zavrate a necitila som sa vo svojej kozi, tak je to indi vindi kazdemu inak zaposobia

knmmch
7. jún 2025
@jo234v

@knmmch drzim palce aj tebe 🍀🙏 ja som po lamegome nieco aj pospala ale s takym blbym akokeby pri vedomi pocitom ale cez den som mala problem sa koncentrovat v praci, take trosku zavrate a necitila som sa vo svojej kozi, tak je to indi vindi kazdemu inak zaposobia

@jo234v Lamegon mi po 4 dňoch vysadili, mal som zlé pečeňové testy.. ..na spanie nasadili Kventiax, Prothazin a skúšame ešte raz Trittico, 2 týždne som vysadzoval Neurol a nasadili mi ho znova:-/ po tejto "náloži" som sa konečne vyspal.. ..ale aby s nebol mimo témy tak Lamegon t.j. účinná látka Agomelatín u mňa negatívna skúsenosť, zhoršenie psychického stavu a zlé výsledky pečeňových testov..

rasticek7777
autor
7. jún 2025
@knmmch

@jo234v Lamegon mi po 4 dňoch vysadili, mal som zlé pečeňové testy.. ..na spanie nasadili Kventiax, Prothazin a skúšame ešte raz Trittico, 2 týždne som vysadzoval Neurol a nasadili mi ho znova:-/ po tejto "náloži" som sa konečne vyspal.. ..ale aby s nebol mimo témy tak Lamegon t.j. účinná látka Agomelatín u mňa negatívna skúsenosť, zhoršenie psychického stavu a zlé výsledky pečeňových testov..

@knmmch ahoj, mal si nejake konkretne problemy, co sa pecene tyka, alebo si to kontrolujes pravidelne?

Strana
z2