Skúsenosti s nevysvetliteľnými nízkymi zásobami železa?
Baby prosim viete mi niektora poradit? Uz vyse 15 rokov sa liecim na anemiu, ktorej dovod mi lekari vzdy davali ze kvoli silnej ms. Liecili ma len tabletkami od sorbiferu cez feratab...hemoglobim mam okolo 110 ale problem je zasobne zelezo tam mam hodnoty velmi nizke iba cca okolo 3...jem uplne vsetko aj potraviny bohate na zelezo...necitim sa zle, nemam ziadne problemy...nova hematologicka mi dala urobit test na okultne krvacanie ktory bol pozitivny ale hodnota bola vraj pod hodnotou kedy by sa mala urobit kolonoskopia...ale urobili mi ju aj tak...nic nenasli...aj gastro mi urobili a ani tam nic...gyno vysetrenie mam vzdy v pohode, stitna zlaza ok...hematologicka trva na tom ze isto musia nieco najst na kolono a ze tam mam ist znovu a znovu pritom gastro lekar jasne povedal ze tam nie je ziaden nalez a ze ten pozit test mohol byt kludne z nejakej trhliny kedze som pocas testu brala zelezo...hematologicka ma velmi stresuje tymito vysetreniami kedze aj obvodna sa cuduje ze preco mi radsej neda injekcie so zelezpm alebl mozno este transfuziu...mali ste niektora takto nizke hodnoty zasobneho zeleza a nikdy sa vam nenasla prava pricina?
Zistovali ti, ci tvoje telo vie vstrebat zelezo? Mozno by bolo na mieste uz spravit aj ct.
Pri hodnote hemoglobinu 110 ti transfuziu nedaju, to nie su lentilky.
@guudy este mi robili sono brucha a tam tiez nic...nie taky test na vstrebanie mi nerobili...ano ta transfuzia je asi prilis ale zase mi dr povedala ze tie hodnoty toho zasobkeho su vraj alarmujuce kedze su take nizke tak neviem
A po tabletkách zlepsenie? Podľa toho sa aj určuje, aká je tam vstrebatelnost. Ja som cely zivot anemicka, ale mame to v rodine dedicne. Dostávala som aj zelezo do zily, to pomaha krátkodobo, nevyriesi ti to situaciu a skoro hneď si tam, kde predtým
@tramtada31 po tabletkach mi stupne ked tsk iba hemoglobin ale to zasobne mam stale take nizke...vzdy ho mam pod poslednou normalnou hodnotou
pripnem sa, tiež mám problém s anémiou.
Áno ja.V mladosti v nemocnici .Zistili mi to náhodne, ked som uz nevedela stáť na nohách .Nevedeli mi ani namerat tak som msla nízko železo. Nikdy nezistili príčinu! A bola som na všetkých vyšetreniach.Pripisovali to stresu v praci. Áno mala som veľký stres v praci. Dala som výpoveď a neskôr po liečbe otehotnela. A nikdy som potom nemala s tým problém. Len sem tam pri silnom krvácaní a lieky to vždy upravili. Nebola som vyše dvadsať rokov liečená na hematológii.Napriek tomu, že od začiatku menopauzi som mávala extrémne silné krvácanie a nikdy mi nebral doktor krv nič. Zistili mi náhodne na predoperačnom vyšetrení. Maua som okolo 80.A tiež po vybratí železa ok.Dokonca som darkyňa krvi. Stalo sa mi,že som neprešla uz aj napriek tomu, že nekrvácam diho ale neriešil to ník.
Pytaj si infuziu.
@cukroska hmm len ja to uz mam vyse 15 rokov a aj s tabletkami to nemam extra dobre ale citim sa uplne v pohode
Mne pomohlo vylúčenie lepku, obmedzila som mliečne výrobky, káva a čierny čaj tiež zhoršujú absorbciu železa.
Mne velmi pomohlo prave to zelezo v prasku, ktore vyssie spominam. Obsahuje aj vitamin C, ktory zvyšuje vstrebávanie železa.
hmm ktovie to už len naozaj dobrý odborník vie nato odpoveď. Aj keď niekedy ani odborník..Ja mám kamarátku čo má stále zvýšenú teplotu (v podstate od mladosti)a nikdy jej nezistili prečo..povedali, že proste niekedy to tak je..a tiež necíti sa ani chorá ..proste normálne .
Mám to podobne roky, ja som mala železo na 2jke a hemoglobín 89 a pritom mi nič nebolo..užívam tardyferon po menzese pár dní, viac sa mi nedá, lebo mi je zle od žalúdka...pokiaľ fungujem 🤷♀️😁
@stasticko123 a aj ti robili nejake vysetrenia?
Na hematológii klasika krv.obraz s test na OK...ja s tým mám problém celý život...vraj asi silnejší menzes to robí...

Tiez som mala v minulosti velmi nizku hladinu zeleza, lekar mi predpisal nejake tabletky, ktore som vsak nebrala, mam radsej inu formu doplnkov nez tabletky. Po tomto pripravku sa mi dostalo zelezo uplne do normalu, ked som prisla k lekarovi na kontrolu, tak som mu ani nehovorila, ze sa mi zelezo upravilo po niecom inom a ze tabletky som ani nebrala 🙂 https://www.abczdravia.sk/dr-jacob-s-eisen-phos...