Skúsenosti s odstránením maternice
Ahojte absolvovali ste niekto odstranenie maternice Hysterektomia ?ako to prebieha?po operacii ste mali neake problemy?
@larafabrizzi Ja som tiež tyždeň po hysterektomii rezom cez brucho a tiež ma trapia tie krče. No rano si aj poplačem kvoli tomu. Po akom čase by to malo odoznieť?
A Tymi krčami ma niekto skusenosti? Stale mam pocit, akokeby napuchnuteho brucha a krče pri vyprazdńovani.
@kocka23 ahoj práve ma čaká operácia v Sliači mohla by som pár otázok
@06lienocka ahoj jasné
@kocka23 môžeme si písať aj cez mail?
@katkka08 Ak myslíš sexuálny život, vôbec to na neho nemá žiadny vplyv.
@kocka23 písala som správu
@evicka69 dodala ste mi odvahu, ja tiež velke myomy ako tehotná a hrozi mi hysterektomia, ak tak chcem do Sliaču, zrasty nemám ani ine operacie, ale to riešenie odstranenia len maternice, vaječníky a krčok ponechane sa mi pozdáva. Naozaj ste nemala žiadne vyvody ani drenáže? Po operácie boli aj velke bolesti?
@sulawesi Nemala som žiadne problemy, ani drenáž, nič, ani bolesti, len som bola omámená po narkóze. o 4 hodiny som už išla bez pomoci na toaletu a na druhý deň som sa bola prejsť. A to všetko od radosti, že som sa vyhla klasickému rezaniu. Už je rok po a ja ľutujem, že som nešla na operáciu dávnejšie.
@evicka69 no super, a v ktorej nemocnici ste bola? Ja mám dva velke myomy, takže maternica dosť velka, ked ležím na chrbte mam brucho jak tehotná v 4 mes 🙂 Ktovie či sa taká OP- odstraniť laparo len maternica dá aj pri zväčšenej maternici..... To ju musia asi nastrihať na male kusky aby prešla cez 1 cm otvor
@sulawesi Mna primar, lebo bola som na konzultaciu aj na Sliaci, ale tam mi povedali, ze take velke myomy laparoskopicky nevedia urobit. A pani, co bola so mnou na izbe v TN, tiez to iste a laparoskopicky a tiez vyborne. Operoval ju tam iny lekar, ja myslim, ze tam su vsetci sikovni.
@kocka23
Dobrý deň, ja mam tento istý prípad. Robili mi zadnú stenu krčka maternice v roku 2014. Teraz mi ide von predná stena krčka maternice. Už ma 3 roky môj gynekológ posiela na operáciu. Teraz mi povedal ze by bolo dobré vybrať maternicu lebo tie plastiky mi nepomôžu. Tak sa bojím a rozhodujem kde ísť. Man si vybrať . Rozhodujem sa medzi gynpor Sliač alebo Trenčín. Poradí mi dakto kde by bolo lepšie to absolvovať.
Dobrý deň, za mňa určite Sliač

@evicka69 Ďakujem krásne.