Skúsenosti s operáciou rakoviny hrubého čreva?
Moju mamu maju najblizsie dni operovat. Rakovinu jej zistili koncom juna, nador mal 6cm. V lete chodila na radioterapiu a brala chemoterapiu v tabletkovej forme. Metastazy jej zatial vysetreniami nezistili, ale uvidime co bude ked ju otvoria. Neviem co od tej operacie cakat. Nemate niekto skusenosti z rodiny, od znamych? Ci mozu vybrat vsetko alebo sa operacia nemusi podarit. Ci moze dalej normalne fungovat alebo bude mat vyvod ci inak znacne obmedzeny zivot. Ako dlho moze trvat rekonvalescencia(alebo po kolkyc dnoch by ju mohli pustit z nemocnice) atd.
Vdaka za skusenosti.
Autorka mamina sa ma ako?
@laurika554 povedzme ze dobre. je velmi chuda, ale operacia sa podarila, nador vybrali cely.v januari jej dal doktor este poistovaciu tabletkovu chemoterapiu ale tu nedobrala lebo jej velmi klesali biele krvinky. Nedavno bola na kontrolnom CT a vyzera ze vsetko ok. metastazy nema. kazdeho pol roka bude chodit na kontroly. takze uz nam zostava len dufat, ze sa to nevrati alebo nezvrtne. ale v neistote budeme zit stale... teraz nechce ani noveho psika alebo macku(zomrel im 16r. pes) lebo ze co ak...
A kde bola operovana? Mala nador v blizkosti konecnika, ci niekde dalej na creve?
A kde bola operovana? Mala nador v blizkosti konecnika, ci niekde dalej na creve?
@laurika554 v Nitre. nie blizko konecnika, ovela dalej na creve. zobrali jej vraj okolo 50cm creva.
@janulik270 Chcem sa opytat, kde bol otec a svokor operovany? Ako sa teraz maju? Prechadzame podobnym.
@laurika554 Otec v Prešove po 14r je na Tom dobre
Svokor tiež v Po ale rakovina po roku sa mu vrátila už má poškodené ďalšie 2 orgány,metastázy a chemo nezaberá
@laurika554 Otec v Prešove po 14r je na Tom dobre
Svokor tiež v Po ale rakovina po roku sa mu vrátila už má poškodené ďalšie 2 orgány,metastázy a chemo nezaberá
@janulik270 Otec asi nemal metastazy? A svokor bol operovany aj na crevo aj na pecen? Obe operacie v PO?
@janulik270 Otec asi nemal metastazy? A svokor bol operovany aj na crevo aj na pecen? Obe operacie v PO?
@laurika554 môj otec bol v takom stave že ho za 5 min.12 operovali vracal už stolicu.Zhubny nádor.Silne chemo tabletky.Operacia v Po v nemocnici operoval ho Hanudel.Robili mu vývod rok tekuta strava.Doktor už v nemocnici neoperuje iba iba na jednodňovej chirurgii.Oco po operácii sa dal do kopy
Svokor mal polipy na hrubom čreve a nedal odstrániť po vakcíne o rok na to zistili krv v stolici a už to išlo.Rychla operácia.Chemo aj v nemocnici aj tabletky.Vyvod mu nerobili.Po roku po operácii ešte mal všetko o.Potom mu bolo zle a zistili mu metastázy na pečení dali mu bio liečbu.Vyrezali mi dosť z pečeni.Potom výsledky opäť na pečení metastaci a už ma chytene pľúca aj slezina.Teraz chodí na chemoterapiu volá sa to pik.Ale má to doma tu liečbu pretože má ležiacu manželku a odmietol hospitalizácie.Ma kábulu v ruke a chodí na prečistenie atď.Operovali ho v Po
@laurika554 môj otec bol v takom stave že ho za 5 min.12 operovali vracal už stolicu.Zhubny nádor.Silne chemo tabletky.Operacia v Po v nemocnici operoval ho Hanudel.Robili mu vývod rok tekuta strava.Doktor už v nemocnici neoperuje iba iba na jednodňovej chirurgii.Oco po operácii sa dal do kopy
Svokor mal polipy na hrubom čreve a nedal odstrániť po vakcíne o rok na to zistili krv v stolici a už to išlo.Rychla operácia.Chemo aj v nemocnici aj tabletky.Vyvod mu nerobili.Po roku po operácii ešte mal všetko o.Potom mu bolo zle a zistili mu metastázy na pečení dali mu bio liečbu.Vyrezali mi dosť z pečeni.Potom výsledky opäť na pečení metastaci a už ma chytene pľúca aj slezina.Teraz chodí na chemoterapiu volá sa to pik.Ale má to doma tu liečbu pretože má ležiacu manželku a odmietol hospitalizácie.Ma kábulu v ruke a chodí na prečistenie atď.Operovali ho v Po
@janulik270 pik to je kanyla zavedena do ruky alebo inde, vsak? Chemo Folfox? A vobec mu chemo nezaberala, ci na zaciatku ano a postupne sa to komplikuje?
@janulik270 pik to je kanyla zavedena do ruky alebo inde, vsak? Chemo Folfox? A vobec mu chemo nezaberala, ci na zaciatku ano a postupne sa to komplikuje?
@laurika554 áno kánilu má v ruke chodí na prečistenie.Chemo pik funguje že je zavedená tekutina 48hod v ruke.Je s ňou doma
Bioliecbu čo mal po roku sa mu vrátila rakovina
Teraz čo má pik prvú dávku zniesol spoko ale keď mu dali druhu po chemo ho traja z ambulancie vynášali von bezvládne ho.Muz bol po neho podpísal papier že ležať neide muž bol po neho.Chemo dostáva ale stav sa mu zhoršuje.Uz viac krát ho pustili domov ráno mu zobrali odber čiuzu dať pik ale pustili ho domov zlé výsledky z krvi.Pik má mať každé 2 týždne ale má aj neskôr pretože má zlé výsledky.Chemo mu ničí orgáni
@laurika554 Rakovina sa môže vrátiť.
Ale svokrovi snažia sa pomôcť ale tam sa to zhoršuje.Mala som koleginu a jej manžel mal rakovinu pankreasu opäť rok po očkovaní zistili mu nález.Chodil pravidelne na preventívnu a neskoro mu zistili rakovinu.Lekari Nevedeli že má rakovinu.Hned 4st rakoviny chodil na pik dávali mu 6mes života.Jedno liečilo druhé ničilo z 120kg schudol za rok 45kg.Nic do ust do kopy nedal nechutilo mu potom operácia hemoroidy,pruh a do 1,5roka zomrel
@laurika554 Rakovina sa môže vrátiť.
Ale svokrovi snažia sa pomôcť ale tam sa to zhoršuje.Mala som koleginu a jej manžel mal rakovinu pankreasu opäť rok po očkovaní zistili mu nález.Chodil pravidelne na preventívnu a neskoro mu zistili rakovinu.Lekari Nevedeli že má rakovinu.Hned 4st rakoviny chodil na pik dávali mu 6mes života.Jedno liečilo druhé ničilo z 120kg schudol za rok 45kg.Nic do ust do kopy nedal nechutilo mu potom operácia hemoroidy,pruh a do 1,5roka zomrel
@janulik270 prosím ťa , nepíš stále o picku, pick je iba technická pomôcka, nie druh liečby. je to pomôcka, zavedená do žily, aby sa nemusel pacient stále napichávať, všetky druhy tekutej liečby mu dávajú cez túto pomocku, vitamíny, iné infúzie, chemoterapiu v tekutom stave. pacient má iba jeden vpich, nemusia ho trápiť inými.
Pick nie je druh liečby.
a prosim ta nepis stale o ockovani. rakovina tu bola aj predtym, sposob zivota je stale horsi, zaockovanych su statisice ludi, takze jasne ze choroby budu mat aj ockovani ludia. nedavaj to tu ako laik do suvisu, dakujem.
@janulik270 prosím ťa , nepíš stále o picku, pick je iba technická pomôcka, nie druh liečby. je to pomôcka, zavedená do žily, aby sa nemusel pacient stále napichávať, všetky druhy tekutej liečby mu dávajú cez túto pomocku, vitamíny, iné infúzie, chemoterapiu v tekutom stave. pacient má iba jeden vpich, nemusia ho trápiť inými.
Pick nie je druh liečby.
@cacianka Je problém že som niekomu niečo vysvetlila ?
Chemoterapie sú rôzne či už vo forme tabletiek,Alebo biochemoterapia alebo chemoterapia kde nie je potrebné mať v kuse v ruke kánilu.Moj svokor má chemoterapiu kde mu ide 48hod chcela som dotyčnej to vysvetliť.U každého je to individuálne.A čo sa týka očkovania áno bola rakovina aj mimo očkovania.V manželovej rodine mal každý rakovinu.Ja som napísala iba že bol zaočkovany nie že to má z očkovania.Ale poznám lekárov ktorí mi potvrdili že veľa ľudí z očkovania majú zdravotné problémy.
@cacianka Je problém že som niekomu niečo vysvetlila ?
Chemoterapie sú rôzne či už vo forme tabletiek,Alebo biochemoterapia alebo chemoterapia kde nie je potrebné mať v kuse v ruke kánilu.Moj svokor má chemoterapiu kde mu ide 48hod chcela som dotyčnej to vysvetliť.U každého je to individuálne.A čo sa týka očkovania áno bola rakovina aj mimo očkovania.V manželovej rodine mal každý rakovinu.Ja som napísala iba že bol zaočkovany nie že to má z očkovania.Ale poznám lekárov ktorí mi potvrdili že veľa ľudí z očkovania majú zdravotné problémy.
@janulik270 pick -ty si vysvetlila zle, nič viac nič menej. A netuším prečo mi píšeš to ostatné, vôbec to nie je k meritu môjho textu.
Mmch. ja pracujem na onkológii, tak ma nemusíš poučovať a vysvetľovať. Nejako si mýliš pojmy aj dojmy.
@janulik270 pick -ty si vysvetlila zle, nič viac nič menej. A netuším prečo mi píšeš to ostatné, vôbec to nie je k meritu môjho textu.
Mmch. ja pracujem na onkológii, tak ma nemusíš poučovať a vysvetľovať. Nejako si mýliš pojmy aj dojmy.
@cacianka ja zo svokrom nežijem ako mi to vysvetlil tak som to aj vysvetlila niekomu kto má o to žiadal.Ak som sa zle vyjadrila tak nepracujem na onkológii aby som presne vedela všetko.🤷
@janulik270 a aku mali zivotospravu? Slanina, klobasa, spracovane veci. Toto vsetko je potom len otazka casu. Zial ludia maju zlu zivotospravu a rakovina hrubeho creva je take zrkadlo toho celeho.
@kiki68 ty si z onkologickeho ustavu? Ak nie, tak nesranduj. Moj stary otec aj mama maju od tvojho popisu veeeelmi daleko a predsa ich choroba poctila. To nie je o slanine a klobase a... uz ti niekto spomenul, ze psychika stoji za vsetkymi chorobami?
@kiki68 ty si z onkologickeho ustavu? Ak nie, tak nesranduj. Moj stary otec aj mama maju od tvojho popisu veeeelmi daleko a predsa ich choroba poctila. To nie je o slanine a klobase a... uz ti niekto spomenul, ze psychika stoji za vsetkymi chorobami?
@jamidea statistika nepusti, psychika je tiez velmi dolezita, ale tieto faktory zivotospravy robia na SK a CZ velki zle cisla. Moj muz s tym priamo pracuje v AT, ma aj colon cancer na starosti. A tie faktory tam proste nepustia.
@cacianka ja zo svokrom nežijem ako mi to vysvetlil tak som to aj vysvetlila niekomu kto má o to žiadal.Ak som sa zle vyjadrila tak nepracujem na onkológii aby som presne vedela všetko.🤷
@janulik270ahoj, Ako sa ma svokor odstupom casu?
@janulik270ahoj, Ako sa ma svokor odstupom casu?
@laurika554 zlé.
Mal operáciu pečené metastázy teraz má už chytnutu slezinu,pľúca.Co dostával chemo mu robila zlé pretože mu ničila biele krvinky a mesiac nemohol chemo .Teraz čakal na schválenie inej chemo poisťovňa mu schválila ale žiadna sláva nevládze,zlé mu je a okrem toho má ležiacu manželku o ktorú sa stará

Autorka mamina sa ma ako?